Hvad Er It-administratorer? : Plus How To Become One

Informationsteknologi (IT) administratorer opretholder adgang til vitale it-tjenester og netværk. De arbejder med både hardware og software på arbejdspladsen. At vide, hvad en it-administrator gør, kan hjælpe dig med at afgøre, om det er den rigtige karriere at forfølge. I denne artikel forklarer vi, hvad it-administratorer er, deres typiske opgaver, nødvendige kvalifikationer, deres lønninger og jobudsigter og de færdigheder, de har brug for for at trives.

Relateret: En begyndervejledning til informationsteknologi

Hvad er it-administratorer?

IT-administratorer, også kendt som systemadministratorer, konfigurerer og vedligeholder en virksomheds computere, servere, netværk, virksomhedssoftware og sikkerhedssystemer. De optimerer også intern it-infrastruktur for større produktivitet og hjælper virksomheden med at forblive kompatibel med cybersikkerhedsregler. Næsten alle organisationer bruger operativsystemer, e-mail-servere og internettet, som en it-administrator fører tilsyn med.

Nedenfor er to almindelige it-administrationsroller:

 • Databaseadministratorer: Disse it-administratorer fører tilsyn med databaser og sikrer integriteten, sikkerheden og tilgængeligheden af ​​virksomhedens data.
 • Netværksadministratorer: Netværksadministratorer administrerer lokale og store netværk, intranetplatforme eller netværkssystemsystemer.

Relateret: 15 karrierer i cybersikkerhed

Hvad gør it-administratorer?

IT-administratorer udfører forskellige opgaver i forbindelse med vedligeholdelse og styring af en virksomheds computerinfrastruktur. Når en virksomhed oplever netværksproblemer, eller dens it-infrastruktur svigter, undersøger og analyserer en it-administrator problemet og anbefaler og implementerer løsninger. Selvom de specifikke daglige opgaver for en it-administrator kan variere afhængigt af organisationen, er der nogle almindelige opgaver. Som IT-administrator kan du f.eks.:

 • Understøtte og vedligeholde virksomhedens data og teknologisk infrastruktur
 • Reparation, opgradering og konfigurering af stationære computere, servere og diverse kontorudstyr
 • Yd teknisk assistance og fjerncomputer- eller netværkssupport til slutbrugere
 • Anvend opdateringer og patches til virksomhedsapplikationer
 • Udfør vedligeholdelse af serverpatch, system- og serversikkerhedskopiering og dataarkivering
 • Implementere og vedligeholde firewall-systemer for at beskytte virksomhedens systemer mod virus og hackere
 • Fejlfind og løs software, hardware og forbindelsesproblemer
 • Opret nye brugerkonti og skift eller slet eksisterende konti pr. anmodning

Hvad er løn- og jobudsigterne for IT-administratorer?

Den nationale gennemsnitlige løn for it-administratorer er $61.174 om året. Dog kan specifikke lønninger afhænge af din geografiske placering, arbejdserfaring og arbejdsgiver.

US Bureau of Labor and Statistics projekterer, at efterspørgslen efter it-administratorer kan vokse med 4 % i år 2029, efterhånden som virksomheder fortsætter med at investere i nyere og hurtigere teknologier. Denne fremskrivning er på linje med den gennemsnitlige vækstrate for andre erhverv.

Hvilke kvalifikationer har du brug for for at blive IT-administrator?

IT-administratorer har brug for følgende krav for at udøve dette erhverv:

Uddannelses- og uddannelseskrav

IT-administratorer har ofte en uddannelse i datalogi, systemteknik eller netværksadministration. En kandidatgrad er dog ønskelig, dog ikke påkrævet, medmindre det er en rolle på højere niveau. Det hjælper også, hvis du opnår en CompTIA Network+, CompTIA CySA+, CCNA, Window Servers eller Windows Client certificering. At tjene nogen af ​​disse certificeringer kan hjælpe dig med at udføre specialiserede opgaver såsom skymigrering, netværk og trusselsbegrænsning.

Relateret: 5 IT-certificeringer til din karriere

Krav til erhvervserfaring

It-administratorer kan have brug for mindst tre års joberfaring for roller på begynderniveau og fem års erfaring for roller på mellemniveau. Hvis du forfølger en seniorrolle, har du typisk brug for mindst 10 års relevant ledelseserfaring. Nogle organisationer kan erstatte en mastergrad i IT i stedet for relevant erfaring. Som en konkurrencedygtig rolle er det vigtigt for dig at have stor erfaring med netværk, IT-systemer og relaterede teknologier for at sikre virksomhedens systemer fungerer på et højt niveau.

Hvilke færdigheder er nyttige for it-administratorer?

IT-administratorer skal være fortrolige med forskellige netværksteknologier, have et solidt kendskab til computernetværk og forstå projektledelsespraksis. Her er nogle færdigheder, der kan hjælpe dig med at trives i it-administration:

 • Netværksfærdigheder: IT-administratorer bruger deres netværksfærdigheder til at installere og konfigurere hardware, for at sikre, at virksomhedens netværk kører problemfrit og for at sikre, at slutbrugere har forbindelse til at udføre deres job.

 • Databaseadministration: Data er uvurderlig for mange virksomheder, fordi de kan give indsigt i kundernes præferencer og adfærd, så virksomheder kan betjene dem mere effektivt. Ved at bruge deres databaseadministrationskompetencer får it-administratorer adgang til og administrerer dette kritiske aktiv sikkert.

 • IT-sikkerhed: Føderale regler kræver, at virksomheder beskytter brugerdata, som ellers kan være sårbare over for trusler som hackere. Som it-administrator har du brug for stærke it-sikkerhedsfærdigheder for at beskytte din virksomheds data og systemer mod disse trusler.

 • Cloud management: Cloud computing er adgang til og brug af computertjenester over internettet i stedet for fra en computers harddisk. Hvis du arbejder for en virksomhed, der bruger cloud computing, kan viden om dens funktion, kvaliteterne af forskellige cloud-tjenester og sikkerhedsproblemerne omkring skyen hjælpe dig med at skabe en effektiv og sikker cloud-infrastruktur.

 • Fejlfinding og problemløsning færdigheder: IT-administratorer har brug for stærk teknisk ekspertise og problemløsningsevner for at identificere og løse eventuelle problemer med programmer og systemer i deres virksomheds netværk.

 • Samarbejde: IT-administratorer har brug for stærke samarbejdsevner, både som holdspillere og som ledere. Denne færdighed hjælper dig med at interagere med forskellige medarbejdere på forskellige niveauer.

 • Slutbrugeruddannelse: IT-administration indebærer styring af netværk og hjælp til andre medarbejdere. Derfor er det vigtigt at have slutbrugeruddannelse som IT-administrator.

Relateret: 11 fordele ved cloud computing

Sådan bliver du IT-administrator

Hvis du er interesseret i IT-administration, er det vigtigt at vide, hvordan du forfølger denne karriere i arbejdsstyrken. Brug disse fem trin for at komme ind i dette erhverv:

1. Få en bachelorgrad

Få en bachelorgrad i datalogi eller IT fra et anerkendt universitet. Denne grad tager typisk fire år for fuldtidsstuderende at gennemføre. Mens en datalogigrad ofte dækker kurser såsom programmeringssprog, typer af operativsystemer og netværks- og systemadministration, kan en IT-grad dække emner som infrastruktur og hardware, applikationssupport og IT-driftsstyring.

Ud over en grad, udforsk muligheder for erfaringsbaseret læring og praktikophold. Disse muligheder kan hjælpe dig med at opbygge et professionelt netværk, som kan vise sig gavnligt, når du søger job, efter du er færdiguddannet.

2. Få erhvervserfaring

Typisk foretrækker arbejdsgivere ansøgere med mindst tre års erfaring med it-administration eller inden for et beslægtet område. For at få denne erfaring, overvej at forfølge entry-level roller. Frivilligt arbejde eller freelancing kan også hjælpe dig med at få den erfaring eller de færdigheder, du har brug for som it-administrator.

3. Forfølge IT-certificeringer

Overvej at forfølge certificeringer som Microsoft Certified Solutions Associate eller CompTIA Server+ for at adskille dig fra andre jobansøgere. At opnå en certificering på dette område kan give dig de færdigheder, du har brug for, og validere dine IT-kvalifikationer.

4. Udvikle stærke interpersonelle færdigheder

Da du er det første kontaktpunkt for it-problemer, skal du sørge for, at du ved, hvordan du administrerer forskellige mennesker, og hvordan du forbliver rolig – selv under pres. Udover interpersonelle færdigheder, udvikle dine problemløsningsevner, tidsstyringsevner og god dømmekraft.

5. Søg IT-job

Skræddersy dit CV og følgebrev til hvert it-administratorjob, du søger. Sørg for, at dit CV fremhæver dine relevante styrker, færdigheder, kvalifikationer og erfaring. Tjek pålidelige online jobtavler for ledige stillinger. Overvej også at deltage i et professionelt netværk såsom League of Professional System Administrators. Professionelle netværk som disse kan hjælpe dig med at etablere de rigtige forbindelser for at hjælpe dig videre i arbejdsstyrken.

Karsten Hjorth
Karsten Hjorth Informationsteknologi (IT) administratorer opretholder adgang til vitale it-tjenester og netværk. De arbejder med både hardware og software på arbejdspladsen. At vide, hvad en it-administrator gør, kan hjælpe dig med at afgøre, om det er den rigtige karriere at forfølge. I denne artikel forklarer vi, hvad it-administratorer er, deres typiske opgaver, nødvendige kvalifikationer, deres lønninger og jobudsigter og de færdigheder, de har brug for for at trives.