Hvad Er Husdyrvidenskab?

Hvad Er Husdyrvidenskab?

Området for husdyrvidenskab appellerer til dem, der er interesserede i husdyrarter, både i erhvervsmæssig produktion af fødevaredyr samt opretholdelse af dyresundhed og -velvære på en række forskellige områder. Husdyrforskere kræver effektiv træning og uddannelse og et ønske om at anvende de komplekse principper for dyreproduktion og -pleje. I denne artikel kan du lære mere om, hvad dyrevidenskab er, hvilke karriereveje der er tilgængelige, og hvordan du bliver dyreforsker.

Relateret: Lær om at være dyrlæge

Definition af dyrevidenskab

Husdyrvidenskab er involveret i studiet af husdyr, der er under menneskehedens kontrol, såsom husdyr, for at forstå de biologiske processer, hvorved dyr vokser. Husdyrforskere spiller en nøglerolle i virksomheden med at producere husdyr, herunder kødkvæg, malkekvæg, fjerkræ, svin, får og heste. De opretholder og forbedrer kvaliteten såvel som kvantiteten af ​​landets fødevareforsyning. Husdyrvidenskab beskæftiger sig primært med fødevarer af animalsk oprindelse, såsom kød, æg og mejeriprodukter.

De, der arbejder inden for dyrevidenskab, vil anvende principperne for biologiske, fysiske og sociale videnskaber på spørgsmålene forbundet med husdyrproduktion og -forvaltning. Historisk set blev graden af ​​dyrevidenskab kaldt dyrehold, og de undersøgte dyr omfattede både husdyr og selskabsdyr, såsom katte, hunde og eksotiske kæledyr. Typisk giver læseplanen for dyrevidenskabelige studier ikke kun en stærk videnskabelig baggrund, men også praktisk erfaring med at arbejde med dyr på campusbaserede gårde.

Dyreforskere kan arbejde i andre roller, herunder forskningsorienterede stillinger inden for zoologiske områder, hvor de studerer for at bevare dyrs sundhed og velfærd, både i naturen og i fangenskab. Specifikke arbejdsområder på dette område omfatter reproduktion, genetik, ernæring og udvikling.

Relateret: Top 21 job i biologigrad

Dyreforsker jobbeskrivelse

Når du vælger at tage hovedfag i dyrevidenskab, er der flere karriereveje relateret til dyreavl, du kan tage, herunder:

  • Dyreproduktion
  • Tilsynsmyndigheder
  • Akademia
  • Forskning
  • Zoologiske haver

Dyreproduktion

Dyreforskere, der arbejder i dyreproduktion, designer kompetente metoder til at øge og maksimere produktionen af ​​kød, æg og/eller mælk fra dyrene i deres anlæg. De kan også stå for besætningsforvaltningen, som omfatter pasning og vedligeholdelse af dyrenes velfærd. Husdyrforskere arbejder ofte for fødevareproduktionsvirksomheder, gårde og forarbejdningsanlæg.

Tilsynsmyndigheder

Dyreforskere arbejder for regulerende agenturer, både i staten og den føderale regering, og arbejder normalt for at forbedre inspektionsstandarder eller den overordnede fødevarekvalitet. Husdyrforskere er involveret i sundhedsinspektioner af landbrugsproduktionsfaciliteter, foderpladser og mejerier. Disse videnskabsmænd sikrer, at sådanne produktionsfaciliteter fungerer i overensstemmelse med sundhedsregler og love om human behandling.

Akademia

Dyreforskere i den akademiske verden underviser i kurser både på bachelor- og kandidatniveau, overvåger studerendes laboratoriearbejde og udfører og udgiver deres egne forskningsstudier. Professorer, der søger at sikre sig ansættelse ved en bestemt institution, finder publicering af forskning meget vigtig. Fælles stillinger i denne branche omfatter lærere, forskere, laboratorieteknikere og udvidelsesspecialister.

Forskning

En dyreforsker vil udføre forskning for den føderale regering om dyresikkerhed og metoder til at forbedre fødevareproduktionen. Deres tid bruges normalt på at udføre kliniske forsøg eller på at udvikle forsøg på dyreemner. Efter afslutningen af ​​forsøgene vil de præsentere deres resultater i peer-reviewede tidsskrifter eller andre publikationer. Tiden går for det meste med at teste og eksperimentere i laboratoriemiljøer eller i marken med at tage prøver og vurdere generelle forhold. Andre dyre- og fødevareforskere kan arbejde for farmaceutiske virksomheder, hvor de bruger bioteknologiske processer til at udvikle lægemidler eller andre medicinske produkter ved hjælp af ingredienser fra dyr.

Zoologiske haver

Mange stillinger inden for det zoologiske område kræver en uddannelse i dyrevidenskab, såsom dyrepassere, teknikere, vildtholdere og veterinærassistenter. Dyreforskere, der arbejder i zoologiske haver, har brug for viden om dyrs adfærd og ledelse, genetik, mikrobiologi, ernæring, fysiologi og reproduktion. For dyreforskere, der ønsker at arbejde med opretholdelse af dyresundhed og -velvære, er et job inden for det zoologiske område et godt valg.

Relateret: Job i landbruget

Hvordan arbejder du inden for dyrevidenskab?

Den typiske vej til at blive dyreforsker er som følger:

  1. Få en bachelorgrad i naturvidenskab med hovedfag i dyrevidenskab. Kurser i denne hovedfag omfatter typisk anatomi, fysiologi, biologi, reproduktion, adfærd, ernæring, laboratorievidenskab, landbrugsmarkedsføring, rationsformulering, husdyrproduktion, kemi og statistik.
  2. Gennemgå certificeringsmuligheder** ,** såsom Associate Member Professional Animal Scientist-certificeringen for dyreforskere, som kun er kvalificerede for kandidater med mindst en bachelorgrad i dyrevidenskab eller et relateret område. Hvis kandidaten består eksamen i mindst ét ​​ARPAS-godkendt område, kan de opnå PAS-betegnelsen.
  3. Fortsæt formel uddannelse for at opnå avancerede grader, da de fleste dyreforskere har en ph.d. i husdyrvidenskab. I løbet af den tid, det tager at gennemføre programmet, udfører de studerende forskning inden for et specifikt interesseområde, såsom kødvidenskab, reproduktion eller fordøjelse. De fleste ph.d. programmer tager op til seks år at gennemføre.

Selvom dyreforskere kun har brug for en bachelorgrad for at opnå en certificering, kræver American Registry of Professional Animal Scientists, at Associate Members med en bachelorgrad optjener yderligere fire års erfaring for at blive et fuldt medlem PAS. Kandidater med en kandidatgrad skal have to års yderligere erfaring, og dem med en ph.d. har kun brug for et års yderligere erfaring for at få certificeringen Professional Animal Scientist.

Hvorfor er dyrevidenskab vigtig?

Med en voksende befolkning og efterspørgsel efter etisk producerede kød- og mejeriprodukter er dyrevidenskaben af ​​stor betydning for fødevareforsyningen i USA. Den stigende respekt for husdyr som den primære kilde til næring for mange kræver, at dyreforskere fortsætter deres forskning og studier af dyreproduktion.

Landbrugsindustrien skal også håndtere globale elementer, såsom klimaændringer og en begrænset mængde brugbar jord, sammen med befolkningens udviklingsbehov. De kommende års komplekse udfordringer kræver landbrugsprofessionelle som dyreforskere, der kan identificere muligheder og konstruere nye løsninger.

Ditlev Lauritsen
Ditlev Lauritsen Området for husdyrvidenskab appellerer til dem, der er interesserede i husdyrarter, både i erhvervsmæssig produktion af fødevaredyr samt opretholdelse af dyresundhed og -velvære på en række forskellige områder. Husdyrforskere kræver effektiv træning og uddannelse og et ønske om at anvende de komplekse principper for dyreproduktion og -pleje. I denne artikel kan du lære mere om, hvad dyrevidenskab er, hvilke karriereveje der er tilgængelige, og hvordan du bliver dyreforsker.