Hvad Er Health Information Management?

Hvad Er Health Information Management?

Sundhedsinformationshåndtering er en vigtig komponent i nutidens sundhedsvæsen. Professionelle sundhedsinformationsadministrationer gør det muligt for læger og andet sundhedspersonale at forblive opdateret på patientoplysninger ved at hente og gemme disse oplysninger nøjagtigt. Disse fagfolk kræver både uddannelse og træning, såvel som en forståelse af forskellige teknologier og en dedikation til at fortsætte med at forbedre denne viden.

I denne artikel lærer du, hvad sundhedsinformationsstyring er, hvorfor det er vigtigt, og de karriereveje, du kan tage med en uddannelse i sundhedsinformationsstyring.

Hvad er sundhedsinformationshåndtering?

Health Information Management (HIM) er brugen af ​​teknologi og informationsstyring inden for sundhedssektoren. Dette felt er blevet afgørende for sundhedsvæsenet, da computeriseringen af ​​sundhedsjournaler har erstattet papirbaserede sundhedsjournaler. Personer, der praktiserer håndtering af sundhedsoplysninger, kan udføre en række opgaver relateret til at tage, analysere og opbevare patientens helbredsoplysninger med det mål at forbedre og levere patientbehandling af høj kvalitet.

Patientsundhedsoplysninger indsamlet af HIM-professionelle omfatter:

 • Medicinsk historie
 • Resultater af fysiske undersøgelser
 • Lab resultater
 • Diverse kliniske oplysninger
 • Resultater af medicinske procedurer

Hvad er et sundhedsinformationssystem?

Et sundhedsinformationssystem består af følgende komponenter:

 • Ressourcer: De nødvendige ressourcer til sundhedsinformationssystemer omfatter regulatoriske og lovgivningsmæssige faktorer samt ressourcer, der kræves for, at systemet kan fungere. Dette kan omfatte informations- og kommunikationsteknologi (IKT), logistiksupport, medarbejdere og forskellige andre processer, der understøtter systemets funktion.

 • Indikatorer: Denne komponent omfatter alle nøgleindikatorer, herunder sundhedsdeterminanter, output, input og resultater.

 • Datakilder: Dette omfatter data fra kilder både i sundhedsinstitutioner og i befolkningen generelt.

 • Datastyring: Datastyringskomponenten i sundhedsinformationssystemer omfatter, hvordan data indsamles og administreres. Dette kan omfatte behandling og flow, indsamling og opbevaring af data.

 • Informationsprodukter: Denne komponent refererer til de data, der er blevet lagret og fortolket til brugbar patientinformation.

 • Formidling: Dette refererer til, hvordan data er tilgængelige og bruges af interessenter og andre, der har brug for disse oplysninger for at træffe beslutninger.

Professionelle sundhedsinformationsledelser bruger disse komponenter såvel som en kombination af videnskab, forretning og informationsteknologi til at udføre deres job.

Hvorfor er sundhedsinformationsstyring vigtig?

Sundhedsinformationsstyring er en uundværlig komponent i enhver form for sundhedsorganisation af flere grunde:

 • Gør det muligt for sundhedsorganisationer at beskytte patienters helbredsoplysninger på en etisk måde
 • Hjælper organisationer med at overholde lovkrav vedrørende patientens helbredsoplysninger
 • Beskytter patienter mod misbrug og diskrimination relateret til deres helbred og medicinske tilstande
 • Øger effektiviteten til adgang til sundhedsinformation
 • Styrer integriteten af ​​patientsundhedsdata

Sundhedsinformationsstyring har fire grundlæggende funktioner inden for sundhedsvæsenet. Disse omfatter: kodning/indtægtscyklusstyringsinformatik, sundhedsinformationsstyring og informationsstyring. Alle disse funktioner er afgørende for effektiviteten, nøjagtigheden og privatlivets fred ved indsamling og vedligeholdelse af patientsundhedsoplysninger.

7 sundhedsinformationsledelsejobs

Følgende er populære karrierer, som du kan forfølge med en sundhedsinformationsstyringsgrad:

1. Patientadvokat

National gennemsnitsløn: $30.640 om året

Jobopgaver: Patientadvokater er ansvarlige for at oplyse patienter om deres rettigheder samt at løse problemer og føre tilsyn med løsningen af ​​patientklager.

2. Sundhedsinformationstekniker

National gennemsnitsløn: $45.449 om året

Jobopgaver: Disse fagfolk er ansvarlige for at indsamle og vedligeholde sundhedsoplysninger for patienter i en bestemt sundhedsfacilitet, såsom et hospital. Sundhedsinformationsteknikere indsamler patientdiagnostiske resultater, symptomer, sygehistorie og forskellige andre data og sikrer, at de er nøjagtige og ajourførte.

3. Medicinsk koder

National gennemsnitsløn: $45.840 om året

Jobopgaver: Medicinske kodere er fagfolk, der bruger patientoplysninger til at kode forskellige sygeforsikringskrav og databaseposter. Medicinske kodere arbejder i forskellige sundhedsmiljøer - såsom hospitaler og plejefaciliteter - og er ansvarlige for at holde styr på forskellige patientdata til kodningsformål.

Læs mere: Lær om at være en medicinsk koder

4. Sundhedsinformationsleder

National gennemsnitsløn: $69.503 om året

Jobopgaver: Sundhedsinformationschefer overvåger og administrerer forskellige aspekter af sundhedsinformationsstyring, herunder forbedring af dokumentationskvalitet og -procedurer, tilsyn med kodningspersonale, sikring af, at statslige og føderale love relateret til sundhedsinformationshåndtering overholdes og forbereder og analyserer forskellige kliniske data.

5. Indtægtscyklus specialist

National gennemsnitsløn: $71.857 om året

Jobopgaver: Indtægtscyklusspecialister er ansvarlige for at føre tilsyn med behandlingen af ​​medicinske krav, der indsendes til forsikringsselskaber. De sikrer også den økonomiske sundhed for en sundhedsfacilitet ved at administrere faktureringsdata og opgaver relateret til organisationens indkomst.

Relateret: Lær om at være faktureringsspecialist

6. Fuldmægtig for sundhedsinformation

National gennemsnitsløn: $72.164 om året

Jobopgaver: Sundhedsinformationshåndteringsassistenter er HIM-professionelle, der er ansvarlige for at sikre, at patientdata og journaler er organiserede og ajourførte. De arkiverer, opbevarer og behandler patientens medicinske oplysninger samt overvåger frigivelsen af ​​patientdata, når de bliver bedt om det. Nogle HIM-funktionærer kan også specialisere sig i kodning og fakturering og udføre opgaver relateret til dette speciale.

Relateret: Lær om at være lægejournalist

7. Medicinsk forskningsanalytiker

National gennemsnitsløn: $73.509 om året

Arbejdsopgaver: Medicinske forskningsanalytikere er primært ansvarlige for at udføre forskellige kliniske forsøg, medicinske undersøgelser og anden medicinsk-relateret forskning inden for en række forskellige miljøer. En medicinsk forskningsanalytikers opgaver kan variere betydeligt afhængigt af arbejdsmiljøet. De fleste analytikere arbejder på hospitaler, laboratorier eller medicinske faciliteter.

Arnold Nicolaisen
Arnold Nicolaisen Sundhedsinformationshåndtering er en vigtig komponent i nutidens sundhedsvæsen. Professionelle sundhedsinformationsadministrationer gør det muligt for læger og andet sundhedspersonale at forblive opdateret på patientoplysninger ved at hente og gemme disse oplysninger nøjagtigt. Disse fagfolk kræver både uddannelse og træning, såvel som en forståelse af forskellige teknologier og en dedikation til at fortsætte med at forbedre denne viden.