Hvad Er Health Care Management?

En karriere som sundhedschef er en fantastisk måde at være involveret i den medicinske industri på uden selv at være læge. Og fordi denne person er medvirkende til at sikre, at patienter får pleje af høj kvalitet, kan jobbet være ekstremt givende. At lære om sundhedspleje er et vigtigt skridt i beslutningen om, hvorvidt denne karriere passer godt til dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvad sundhedsledelse er, hvordan det adskiller sig fra sundhedsadministration, kravene til sundhedsledere, og hvor du kan arbejde med en sundhedsledelsesuddannelse.

Relateret: 12 sundhedsjob, der betaler godt

Hvad er sundhedspleje?

Sundhedspleje er administration og ledelse af en sundhedsfacilitet, såsom et hospital eller en klinik. Sundhedslederen er ansvarlig for den daglige drift af et sundhedscenter. De er ansvarlige for at sikre, at anlægget kører så godt, som det skal med hensyn til budget, samfundets behov og målene for sundhedspersonalet.

Sundhedschefen er en talsmand, der giver information til medierne, når det er nødvendigt, og samarbejder med medicinsk personale om presserende spørgsmål som budgettering, målplanlægning, opretholdelse af gode relationer til sundhedspersonale og medicinsk udstyr.

Hvad er forskellen mellem sundhedsforvaltning og sundhedsadministration?

Mens disse to udtryk ofte bruges i flæng, er der en række forskelle mellem de to roller. Den væsentligste forskel er dog, at sundhedsvæsenets ledelse overvåger driften af ​​hele sundhedsorganisationen, mens administrationen er specifikt ansvarlig for personalet. For eksempel, efter at have evalueret budgettet af anlæggets behov, kan sundhedsplejelederen bestemme, at en anden medarbejder skal ansættes. Sundhedsadministratoren er ansvarlig for faktisk at ansætte den pågældende person.

En anden forskel er den type uddannelse, som sundhedsfaciliteter foretrækker, at ledere og administratorer modtager. De fleste sundhedsorganisationer kræver, at kandidater har en uddannelsesmæssig baggrund, der er specifik for sundhedsledelse. Sundhedsadministratorer har brug for en mindre specifik grad, selvom faciliteter typisk foretrækker en Master of Healthcare Administration (MHA) eller en Master i Business Administration (MBA) med en koncentration inden for sundhedspleje.

En anden forskel vedrører specifikt foretrukne færdigheder for sundhedsledere. Mens begge roller kan drage fordel af stærke lederevner og ledelsespraksis, bør en sundhedsadministrator specifikt være bekendt med bedste praksis for personaleledelse, mens lederen har brug for overlegne lederevner.

Relateret: Hvad kan du gøre med en folkesundhedsgrad

Hvor kan du arbejde med en uddannelse inden for sundhedspleje?

Der er en række forskellige steder, du kan arbejde med en uddannelse inden for sundhedspleje. De omfatter:

 • Ambulant sundhedscenter
 • Bistandsbolig
 • College eller universitet
 • Konsulentpraksis
 • Emergency medicinsk service facilitet
 • Statslig instans
 • Sundhedsforening
 • Sundhedsklinik
 • Hjemmeplejecenter
 • Hospice
 • Hospital
 • IT-afdeling på et hospital
 • Sygeforsikringsselskab
 • Ledet plejevirksomhed
 • Laboratorie- eller forskningsmiljø
 • Mental sundhed facilitet
 • Plejehjem
 • Farmaceutisk virksomhed
 • Lægens kontor
 • Folkesundhedsstyrelsen
 • Rehabiliteringscenter

Relateret: Lær om at være sygeplejerskeleder

Krav til sundhedspleje

Aspirerende sundhedsledere forventes generelt at have en kandidatgrad i sundhedsledelse, folkesundhed eller sundhedsadministration. Mens nogle faciliteter kan acceptere ansøgere, der kun har en bachelorgrad, især hvis de har den rigtige erfaring, foretrækker de fleste ansøgere til sundhedschefer til at have en kandidatgrad. Den ideelle grad vil omfatte kurser i medicinsk terminologi, sundhedsinformationssystemer og hospitalsorganisation. Mange kandidatuddannelser inkluderer op til et års administrativ erfaring i et sundhedsmiljø.

Mange arbejdsgivere kræver også, at håbefulde sundhedsledere har mindst en vis erfaring i en administrativ eller klinisk stilling på et hospital eller en sundhedsfacilitet. Afhængigt af den facilitet, du arbejder i, kan du blive bedt om at få en licens. For eksempel kræver nogle stillinger, at ansøgere har en socialrådgiver- eller sygeplejerskelicens.

Certificering er typisk ikke påkrævet, men kan hjælpe ansøgere til at blive mere konkurrencedygtige på arbejdsmarkedet. Der er en række forskellige certificeringer tilgængelige for ledere i sundhedsvæsenet, herunder den medicinske ledelsescertificering, der tilbydes af Professional Association of Health Care Office Management, og sundhedsinformationsstyringscertificeringen, der tilbydes af American Health Information Management Association.

Typer af sundhedsledelsesjob

Her er en række jobs, du kan overveje inden for sundhedspleje.

1. Socialdirektør

National gennemsnitsløn: $55.503 om året

Primære opgaver: En direktør for sociale tjenester er ansvarlig for politikkerne for en institutions sociale serviceafdeling. Deres primære opgaver kan omfatte ledelse og ansættelse af personale, koordinering af fundraising-indsatser og udskrivning af tilskud for at skaffe midler til organisationen.

2. Behavioural Health Manager

National gennemsnitsløn: $61.206 om året

Primære opgaver: En adfærdsmæssig sundhedschef er ansvarlig for ting som at ansætte nyt personale, føre tilsyn med det årlige budget, evaluere personalepræstationer og koordinere arbejdsplaner. De arbejder med familier og mennesker, der har at gøre med komplekse medicinske eller sociale situationer, og interagerer med læger for at sikre, at patienten er opmærksom på de forskellige tjenester, der er tilgængelige.

3. Praksisadministrator

National gennemsnitsløn: $65.294 om året

Primære opgaver: En praksisadministrator er ansvarlig for at styre den daglige drift af en medicinsk facilitet. Mange praksisledere er ansvarlige for at ansætte personale, udvikle personalepolitikker og forhandle personalegoder. De er også ansvarlige for at vedligeholde udstyr, bestille medicinske forsyninger og markedsføre nye medicinske tjenester, blandt andre opgaver.

4. Klinisk leder

National gennemsnitsløn: $83.190 om året

Primære opgaver: En klinisk direktør er ansvarlig for at lede den kliniske afdeling i en sundhedsorganisation. Deres primære ansvarsområder omfatter den daglige administration af opgaver som ansættelse af nyt personale, vedligeholdelse af journaler og udarbejdelse af budget for afdelingen. Den kliniske direktør planlægger og fører tilsyn med al patientbehandling og administrativ drift, opretter tidsplaner for alle medarbejdere og giver personalet klinisk uddannelse og muligheder for løbende udvikling.

5. Sundhedsleder

National gennemsnitsløn: $89.688 om året

Primære opgaver: En sundhedschef er ansvarlig for at etablere politikker og rammer, fordele budgetter, administrere menneskelige ressourcer og vedligeholde og administrere it-systemer og databaser. De koordinerer også med læger og andre fagfolk for at sikre, at patienter får pleje og behandling af høj kvalitet.

Jakob Albrechtsen
Jakob Albrechtsen En karriere som sundhedschef er en fantastisk måde at være involveret i den medicinske industri på uden selv at være læge. Og fordi denne person er medvirkende til at sikre, at patienter får pleje af høj kvalitet, kan jobbet være ekstremt givende. At lære om sundhedspleje er et vigtigt skridt i beslutningen om, hvorvidt denne karriere passer godt til dig.