Hvad Er Geriatrisk Sygepleje?

En geriatrisk sygeplejerske fokuserer på at levere sygepleje til patienter, der er ældre eller lider af tilstande, der normalt rammer ældre. Geriatriske sygeplejersker kan arbejde på plejehjem, lokalsamfund eller på visse afdelinger på almene hospitaler. I denne artikel forklarer vi geriatriske sygeplejerskers rolle, hvor meget de tjener, og hvordan man bliver det.

Hvad er en geriatrisk sygeplejerske?

Geriatriske sygeplejersker er registrerede sygeplejersker (RN'er), som er uddannet og trænet til at udvikle de nødvendige færdigheder til at tage sig af ældre patienter og til at forstå deres specifikke sundhedsbehov. Disse sygeplejersker kaldes også gerontologi eller gerontologiske sygeplejersker.

Efterhånden som der sker medicinske fremskridt, vokser befolkningen af ​​geriatriske patienter, og det samme er efterspørgslen efter geriatriske sygeplejersker. Geriatriske sygeplejersker forstår de ældres særlige behov, og at tilstande, der vil blive betragtet som mindre hos en yngre voksen, hurtigt kan blive alvorlige eller endda livstruende for en ældre person.

Geriatriske sygeplejersker tager sig ikke kun af deres patienters fysiske behov, men også for deres mentale og følelsesmæssige velvære. De skal være en ven for deres patient og give medfølelse og forståelse, især hvis patienten er alene det meste af tiden. Geriatriske sygeplejersker skal være i stand til at identificere, hvornår deres patienter bliver stressede, og derfor være glade og positive selv i vanskelige tider.

Da nogle af deres patienter kan have aftagende mentale kapaciteter og ikke kan træffe selvstændige beslutninger om deres helbred og behandling, kan den geriatriske sygeplejerske fungere som patientfortaler og inddrage patientens familie i beslutninger sammen med andre medlemmer af sundhedsplejeteamet. Den geriatriske sygeplejerske kan give både patienter og familier råd og vejledning.

Hvor arbejder geriatriske sygeplejersker?

Geriatriske sygeplejersker kan arbejde i en række forskellige sundhedsmiljøer, herunder hospitaler, klinikker, plejefaciliteter, plejehjem og pensionistsamfund. Nogle hospitaler og klinikker driver særlige hukommelsescentre, der beskæftiger geriatriske sygeplejersker og plejer ældre mennesker, der er ramt af hukommelsesforstyrrelser. Nogle geriatriske sygeplejersker yder også pleje i det generelle samfund og rejser til patienternes hjem for at passe dem som hjemmesygeplejersker.

Erfarne geriatriske sygeplejersker kan muligvis finde beskæftigelse inden for uddannelse, såsom på gymnasier, universiteter og skoler, holde foredrag for studerende eller selv oprette kurserne. Der er også mulighed for at arbejde med sagsbehandling for speciallæger i ældreplejen.

En geriatrisk sygeplejerskes ansvar afhænger af typen og størrelsen af ​​deres arbejdsgiver, men generelt arbejder de på fuld tid på et roterende vagtmønster for at yde pleje døgnet rundt og i weekender og helligdage.

Relateret: Lær om at være hjemmesygeplejerske

Hvad laver en geriatrisk sygeplejerske?

Ansvaret for geriatriske sygeplejersker omfatter typisk:

Patientpleje

 • Assistere patienter med basale behov, herunder badning, påklædning og spisning
 • Opmuntre patienter til at gøre så meget som muligt for sig selv for at hjælpe dem til at føle sig uafhængige
 • Organisering og administration af medicin i henhold til plejeplanen
 • Hjælpe patienter med at træne og administrere terapier såsom lemmermassage
 • Planlægning, oprettelse og styring af patientsundheds- og plejeplaner

Sundhedsvurdering

 • Assistere læger med fysiske undersøgelser og procedurer for at vurdere en patients mentale sundhed og kognitive evner
 • Anerkendelse af rækken af ​​geriatriske helbredsproblemer såsom mentale fald, inkontinens, fald og ændringer i søvnmønstre
 • Vurdering af patienters evne til at udføre daglige rutineopgaver og egenomsorg
 • Overvågning af patienter på daglig basis for at sikre, at plejeplaner forbliver passende til patientens behov
 • Registrering af alle relevante oplysninger og vitale tegn nøjagtigt og fuldstændigt i patientnotater og database

Patientfortalervirksomhed

 • At fungere som patientfortaler og koordinere patientbehandling, der involverer andre sundhedsprofessionelle, såsom fysioterapi
 • Undervisning af familiemedlemmer om en patients tilstand, bedste praksis, sygdomsforebyggelse og hvordan man fremmer egenomsorg
 • At yde pleje ved livets afslutning på højt niveau og diskutere en patients behov og ønsker med familier og kære

Gennemsnitsløn

Lønindtjeningsmulighederne for en geriatrisk sygeplejerske afhænger af, hvor meget erhvervserfaring du har som RN, dit uddannelsesniveau og dine kvalifikationer. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på lønlinket for registrerede sygeplejersker nedenfor:

National gennemsnitsløn: $33,95 i timen

Geriatriske sygeplejersker er sædvanligvis lønnede som fuldtidsansatte med overarbejdstakster. Arbejdsgiverens størrelse og placering vil påvirke det lønniveau, du kan optjene som geriatrisk sygeplejerske. Efterhånden som befolkningen ældes, vokser efterspørgslen efter ældresygeplejersker, og denne beskæftigelsessektor forventes at vokse hurtigere end for andre typer sygeplejersker.

Relateret: 10 bedst betalte sygeplejejob

Sådan bliver du geriatrisk sygeplejerske

Geriatriske sygeplejersker kræver en bacheloruddannelse og passende bløde færdigheder for at udmærke sig i denne karriere. Her er de trin, du skal følge:

1. Uddannet sygeplejerske

Geriatriske sygeplejersker skal først blive registrerede sygeplejersker og skal have en statslig sygeplejelicens. Når du har afsluttet gymnasiet, er der tre måder at kvalificere dig som en RN:

Associate Degree i sygepleje

Dette er den grundlæggende kvalifikation. Community colleges, erhvervsskoler og online-udbydere tilbyder disse sygeplejeprogrammer. Du vil blive undervist i, hvordan du yder sygepleje til patienter og grundlæggende biologiske videnskaber, der gælder for sygepleje. Der er tre valg af associeret grad, der tager to eller tre års studier:

 • Associate Degree in Nursing (ADN)
 • Associate of Science in Nursing (ASN)
 • Associate of Applied Science in Nursing (AASN)

Bachelorgrad i sygepleje

Bachelor of Science in Nursing (BSN)-graden tilbyder et højere uddannelsesniveau end den associerede grad og er et omfattende fireårigt fuldtidsforløb. Emner omfatter anatomi og fysiologi, samfunds- og folkesundhedspleje, psykologi, farmakologi, akutbehandling, forskningsteknikker, sundhedsvurdering, ernæring og kost og specialer, der omfatter geriatri.

BSN-kurset giver kurser som beskrevet i American Association of Colleges of Nursing framework. Du vil være godt forberedt til at arbejde som RN, og arbejdsgivere giver flere muligheder til dem med et BSN i stedet for ADN.

Accelereret Bachelor of Science of Nursing

Dette intensive 11- til 18-måneders program giver også BSN-kvalifikationen, men du skal have en anden bachelorgrad for at forfølge et Accelerated Bachelor of Science of Nursing-program (ABSN). Du skal bruge en GPA på 3,0 og 54 college-point fra de sidste fem år for at overføre til ABSN. Du kan kontakte gymnasier for at finde ud af, hvilke fag der er relevante, men generelt er det naturvidenskab.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

2. Få en licens til at udøve sygepleje i din stat

For lovligt at arbejde som geriatrisk sygeplejerske skal du have en licens til at praktisere. For at opnå licens skal du bestå National Council Licensure Examination for Registered Nurses (NCLEX-RN), akkrediteret af American Nurses Credentialing Center (ANCC). Denne seks timers multiple choice-eksamen tester den viden og de praktiske færdigheder, du har opnået under din uddannelse.

Statens krav er forskellige, så kontakt statens medicinske bestyrelse for at bestemme reglerne i din stat. Når du har fået licens, skal du forny den med jævne mellemrum og deltage i efteruddannelseskurser.

3. Forbered dit CV og følgebrev

Når du har opnået licens i din stat, kan du begynde at forberede dit ansøgningsmateriale. Du kan begynde at lede efter jobåbninger som geriatrisk sygeplejerske på internettet, gennem sygeplejerskebemandingsbureauer og i specialpublikationer.

Læs stillingsannoncerne omhyggeligt og skræddersy dit CV og følgebrev, så de passer til hver ansøgning. Dette kan øge sandsynligheden for at blive inviteret til en samtale. Fremhæv de færdigheder, der ville gøre dig til en god geriatrisk sygeplejerske, medtag dine kvalifikationer, og hvis du har relevant klinisk erhvervserfaring. Måske har du arbejdet med ældre i en frivillig stilling. hvis ja, medtag detaljerne og dine præstationer i rollen.

4. Udvikle passende færdigheder

Geriatrisk sygepleje kan være en givende karriere, der kræver et specifikt sæt færdigheder for at gøre det muligt for sygeplejersken at arbejde med deres ældre patienter. Ud over den viden og de evner, der er nødvendige for at være en effektiv RN, vil en geriatrisk sygeplejerske have brug for følgende færdigheder og kompetencer:

 • Kommunikationsevner: Dine patienter kan have svært ved at kommunikere på grund af at blive hørehæmmede eller på grund af en langsommere mental tilstand. Du skal være i stand til at bestemme deres helbredstilstand og følelsesmæssige velvære, selvom de ikke kommer med informationen.

 • Positiv holdning: Aldringsprocessen er forskellig for alle, og nogle patienter kan blive negative i deres syn. Du bør være i stand til at hjælpe dem til at være så positive som muligt og overvinde deres frygt og vrede. Du skal også kunne komme dig over at miste patienter, da det er en uheldig del af rollen, og forblive positiv, mens du fortsætter dit arbejde med andre.

 • Forståelse og medfølelse: Du bør altid forsøge at være forstående og medfølende, når du arbejder med dine ældre patienter. Selvom du måske ikke har de samme oplevelser, kan det at finde fælles fodslag hjælpe dig med at skabe personlige forbindelser, der letter dine patienters tid med dig.

Christoffer Iversen
Christoffer Iversen En geriatrisk sygeplejerske fokuserer på at levere sygepleje til patienter, der er ældre eller lider af tilstande, der normalt rammer ældre. Geriatriske sygeplejersker kan arbejde på plejehjem, lokalsamfund eller på visse afdelinger på almene hospitaler. I denne artikel forklarer vi geriatriske sygeplejerskers rolle, hvor meget de tjener, og hvordan man bliver det.