Hvad Er Flebotomi?

Hvad Er Flebotomi?

Phlebotomists arbejder tæt sammen med en række medicinske eksperter i sundhedsmiljøer, og de hjælper deres patienter med at afdække medicinske problemer, som ellers kunne være forblevet uopdaget. I denne artikel diskuterer vi, hvad en phlebotomist gør og de nødvendige færdigheder, den løn, du kan forvente at tjene som phlebotomist, og hvordan du bliver det.

Definition af flebotomi

Flebotomi er et område, hvor en medicinsk uddannet professionel udtager blod fra en patient for at opdage og diagnosticere en række lidelser, sygdomme og lidelser. Under ledelse af læger, sygeplejersker og andre fagfolk udtager phlebotomists blod for at blive sendt til et laboratorium til test. Også kendt som venepunktur, flebotomi er et af de vigtigste områder til at afdække og behandle forskellige sygdomme, der påvirker kroppen.

Derudover kan blodet udtages som en metode til at teste effektiviteten af ​​visse medikamenter (såsom blodfortyndere) eller behandle visse medicinske tilstande (for eksempel seglcellesygdom). I tilfælde af patienter, der tager visse blodfortyndende midler, bruges flebotomi til at teste patientens blod INR-måling, så patienten holder sig inden for et terapeutisk område. Som behandling for en tilstand kan blodet ekstraheres for at fjerne overskydende røde blodlegemer, misdannede røde blodlegemer og ekstra jern, der kan være til stede i blodbanen. Flebotomi bruges også til at tage og forberede blod til donationer eller transfusioner.

Relateret: Sådan finder du din passion

Hvad gør en phlebotomist?

En phlebotomist er typisk forbundet med alle aspekter, der er direkte relateret til at tage blod fra patienter. Nogle opgaver for phlebotomists kan omfatte:

 • Indsamle blodprøver: En af de vigtigste opgaver for en phlebotomist er at indsamle blodprøver af enhver art.
 • Patientidentifikation: Da phlebotomists er ansvarlige for at indsamle forskellige mængder blod af en række årsager, skal de være dygtige i evnen til nemt at identificere deres patienter, før de trækker blod fra dem.
 • Korrekt mærkning: Phlebotomists skal også trænes til straks og nøjagtigt at mærke alle hætteglas med blod for at undgå forvekslinger og unøjagtige diagnoser.
 • Lokalisering af vener: En phlebotomist bør nemt kunne lokalisere de bedste vener til at tage blod. Dette eliminerer unødvendigt medicinsk affald og forhindrer dem også i at påføre patienter unødvendig smerte.
 • Optimering af kvalitet og mængde af prøver: En phlebotomist bør være i stand til at udtage så meget blod fra patienten som nødvendigt. De bør også være i stand til at sikre, at prøverne opbevares korrekt for optimal testkvalitet.
 • Sikkerhedsregler: Phlebotomists bør være vidende om alle sikkerhedsregler og -forskrifter og også til enhver tid overholde disse regler.
 • Bestemmelse af venepunkturpunkt: Selvom de oftest trækker blod fra armen, bør en dygtig phlebotomist være i stand til at bestemme, hvornår alternative stikpunkter er nødvendige.

Relateret: Sådan accepterer du et jobtilbud

Gennemsnitsløn for en phlebotomist

Ifølge data registreret her fra Bonjoures Salaries, hvor løntallene opdateres hyppigt, er gennemsnitslønnen for en phlebotomist $14,93 i timen. De kan dog tjene så lidt som $7,25 eller så meget som $32,45 i timen. Den typiske ansættelsestid for en phlebotomist er omkring et år.

En phlebotomists færdigheder

De, der er interesseret i at blive en phlebotomist, bør besidde de fleste, hvis ikke alle, af følgende færdigheder:

 • Kommunikation: En phlebotomist bør have gode kommunikationsevner, da de er ansvarlige for at kommunikere med en bred vifte af patienter og fagfolk.
 • Medfølelse: Da de ofte beskæftiger sig med dem, der er syge eller bange for processen, bør phlebotomists have en høj grad af medfølelse for deres patienter.
 • Arbejder godt under pres: Phlebotomists har ofte til opgave at arbejde i stressede, travle miljøer. Derfor bør de kunne arbejde godt under pres.
 • Opmærksomhed på detaljer: Fordi de arbejder med en bred vifte af patienter, diagrammer, prøver og fagfolk, bør phlebotomists have stor opmærksomhed på detaljer.
 • Positiv holdning: Da de måske har at gøre med dem, der er bange eller frustrerede, bør phlebotomists opretholde en positiv holdning til enhver tid.

Relateret: Sådan finder du de bedste job til dig

Sådan bliver du en phlebotomist

Hvis du er interesseret i at blive en phlebotomist, er der en simpel liste over trin, du skal følge, som vil sætte dig på vej til karrieresucces som følger:

1. Gennemfør gymnasiet

Afhængigt af din placering kan der være et krav om sekundær eller post-gymnasial uddannelse for phlebotomists. Alle stater kræver dog, at du gennemfører gymnasiet eller opnår en GED, før du kan forfølge et job inden for flebotomi.

2. Gennemfør post-sekundære programmer

Selvom en grad ikke er påkrævet, skal en aspirerende phlebotomist gennemføre et post-sekundært program. Disse programmer tager typisk mindre end et år at gennemføre og resulterer i et certifikat eller diplom. Mens der er forskellige phlebotomi-programmer over hele landet, vil dem, der forfølger denne certificering, muligvis deltage i et program, der er blevet godkendt af National Accrediting Agency for Clinical Laboratory Sciences (NAACLS), da disse er de mest anerkendte og velrenommerede programmer, og der er over 60 af disse programmer placeret over hele landet.

3. Bliv certificeret

Mens reglerne og reglerne kan variere fra stat til stat (certificering er påkrævet i Louisiana, Californien og Nevada), kræver de fleste arbejdsgivere, at phlebotomists får certificering, før de arbejder i marken. Når du er færdig med dit flebotomiprogram, og når du har erhvervet en vis mængde klinisk erfaring, er du derefter berettiget til at ansøge om et certificeringsprogram.

Uanset om dette er et krav i din stat eller ej, er det en fordel at blive certificeret, fordi det sikrer arbejdsgiverne, at du er dedikeret til at levere kvalitetsarbejde. Det sikrer også, at du løbende lærer ny viden og opfylder branchekriterierne på årsbasis. Nogle af de mest velrenommerede organisationer til at erhverve disse certificeringer er:

 • Nationalt Center for Kompetencetestning
 • amerikanske medicinske teknologer
 • American Society for Clinical Pathology

4. Bevar din certificering

Selvom certificering ikke er et officielt krav i de fleste stater, skal du bevare den, når du først har erhvervet din certificering. Dette kræver betaling af et årligt gebyr og et vist antal efteruddannelsestimer (som varierer fra stat til stat).

Sofus Knudsen
Sofus Knudsen Phlebotomists arbejder tæt sammen med en række medicinske eksperter i sundhedsmiljøer, og de hjælper deres patienter med at afdække medicinske problemer, som ellers kunne være forblevet uopdaget. I denne artikel diskuterer vi, hvad en phlebotomist gør og de nødvendige færdigheder, den løn, du kan forvente at tjene som phlebotomist, og hvordan du bliver det.