Hvad Er Et Salgsjob?

Et salgsjob kan være meget givende, med potentiale til at rejse og udvikle nye relationer hver dag. Salgsjob har også et højt indtjeningspotentiale og er ofte fleksible, hvilket giver sælgere mulighed for at lave deres egne tidsplaner.

Evaluering af de forskellige typer salgsjob, der er tilgængelige, inklusive den uddannelse, der kræves for hver enkelt, kan hjælpe dig med at afgøre, om en karriere inden for salg kan være det rigtige for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad et salgsjob er, tilbyder en liste over almindelige salgsjob og besvarer nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om en karriere inden for salg.

Relateret: 15 salgsjob, der betaler godt

Hvad er et salgsjob?

Et salgsjob er en karriere, hvor nogen er ansvarlig for at præsentere og sælge produkter og tjenester. I et salgsjob er du generelt ansvarlig for at generere leads og opfylde salgsmål. Du kan forventes at forhandle kontrakter med kunder, levere salgspræsentationer og give produktdemonstrationer. Afhængigt af rollen kan det også forventes, at du koordinerer indsatsen for et helt salgsteam eller udarbejder ugentlige eller månedlige rapporter til ledelsen.

Relateret: Salgsjobfærdigheder: Definition, eksempler og tips

Typer af salgsjob

Salgsjobs er utroligt varierede med forskellige ansvarsniveauer, ledermuligheder og uddannelseskrav. Her er en liste over nogle få typer job, der er tilgængelige inden for salg. Vi inkluderer den gennemsnitlige løn for hver stilling, samt de primære opgaver og uddannelseskrav, for at hjælpe dig med at vurdere, hvilken der kan passe bedst til dig.

1. Kontoansvarlig

National gennemsnitsløn: $48.649 om året

Primære opgaver: En kontoansvarlig opretter forretningsplaner for at nå på forhånd fastlagte mål og kvoter. De styrer typisk hele salgscyklussen, fra at finde kunder til at sikre sig handler. Nogle af deres primære opgaver omfatter cold calling, generere nye salgsemner, lukke kundekontrakter og generere nye salg, analysere kundebehov og udvikle innovative løsninger til at imødekomme deres kunders behov.

Kontoledere forventes typisk at have et minimum af en bachelorgrad i business, business administration eller en studieretning, der er specifik for den branche, de arbejder i.

2. Salgsrepræsentant

National gennemsnitsløn: $54.303 om året

Primære opgaver: En salgsrepræsentant sælger produkter eller tjenester til virksomheder og organisationer på vegne af producenter og grossister. De kan arbejde for det firma, der fremstiller varerne direkte eller arbejde for et uafhængigt salgsbureau. Nogle af deres primære opgaver omfatter at kontakte nye og eksisterende kunder for at opfylde eller overskride salgskvoter, levere præsentationer til kunder og deltage i salgsmøder og træning på stedet.

Selvom formel uddannelse ikke altid er påkrævet, foretrækker mange arbejdsgivere at ansætte kandidater, der har en bachelorgrad i salg, business eller et andet nært beslægtet felt. Mange arbejdsgivere er villige til at erstatte salgserfaring med en bachelorgrad.

3. Account manager

National gennemsnitsløn: $61.014 om året

Primære opgaver: En Account Manager fungerer som det primære kontaktpunkt for en kunde. De er ansvarlige for at administrere salg og pleje relationerne til specifikke kunder for at opmuntre denne klient til at fortsætte med at bruge virksomhedens produkter eller tjenester.

Nogle af deres primære opgaver omfatter udvikling af betroede rådgiverrelationer med nøglekonti, sikring af rettidig levering af løsninger til kunder, udvikling af ny forretning fra eksisterende kunder og sporing og forudsigelse af nøglekontomålinger. Kontostyringsstillinger kræver minimum en bachelorgrad, gerne inden for reklame, kommunikation, forretning, PR eller marketing.

4. Regional salgschef

National gennemsnitsløn: $102.615 om året

Primære opgaver: En regional salgschef er en sælger, der er ansvarlig for salg af produkter eller tjenester i et specifikt geografisk område. Deres primære opgaver omfatter at udarbejde salgsrapporter, forudsige kvartalsvise og årlige overskud, identificere ansættelsesbehov og træne nye sælgere og analysere regionale markedstendenser for at afdække nye muligheder.

Selvom det ikke altid er påkrævet, har de fleste regionale salgschefer en bachelorgrad inden for et forretningsrelateret område, såsom salg, business, business administration, marketing eller statistik.

5. Salgsdirektør

National gennemsnitsløn: $103.141 om året

Primære opgaver: En salgsdirektør er en sælger, der er ansvarlig for at føre tilsyn med et team af salgschefer, der typisk spænder over et stort geografisk område. De er ansvarlige for strategisk planlægning, lancering af nye produkter og tjenester, forudser og undgår stagnation på markedet og maksimerer profitten.

De udarbejder også salgsrapporter og udvikler strategiske planer for at nå salgsmål. Salgsdirektører forventes generelt at have minimum en bachelorgrad i erhvervsadministration, kommunikation, marketing eller andre nært beslægtede studieretninger. Nogle virksomheder vil acceptere betydelig erhvervserfaring som erstatning for en bachelorgrad.

Relateret: Forstå forskellene mellem salg og marketing

Ofte stillede spørgsmål om salgsjob

Her er svar på disse oftest stillede spørgsmål om karrierer inden for salg:

 • Hvad er de bedst lønnede salgsjob?
 • Hvor mange timer arbejder sælgere?
 • Hvilke færdigheder skal du have for at få succes i et salgsjob?

Hvad er de bedst lønnede salgsjob?

Nogle af de højest betalte salgsjob er:

 1. Senior salgsdirektør: $147.041 om året
 2. Senior salgsingeniør: $132.927 om året
 3. Regional salgsdirektør: $120.614 om året
 4. Senior salgschef: $115.462 om året
 5. Salgsingeniør: $105.857 om året
 6. Salgsdirektør: $103.141 om året
 7. Regional salgschef: $102.615 om året
 8. Senior medicinsk repræsentant: $102.074 om året

Hvor mange timer arbejder sælgere?

Salgsprofessionelle arbejder generelt minimum 40 timer om ugen, og de fleste arbejder mere, uanset deres rolle.

Hvilke færdigheder skal du have for at få succes i et salgsjob?

Nogle af de mest eftertragtede færdigheder for sælgere inkluderer:

 • Verbal kommunikation: Evnen til at kommunikere er en grundlæggende færdighed for sælgere, da de skal bruge samtale til at skabe tillid og sikre forpligtelser.
 • Tidsstyring: Salgsprofessionelle skal være i stand til at skabe processer og strukturer for at sikre, at de bruger deres tid effektivt.
 • Ledelse: Salgsprofessionelle skal være i stand til at styre deres kunders transaktioner og lede deres egne teams.

Marcus Berthelsen
Marcus Berthelsen Et salgsjob kan være meget givende, med potentiale til at rejse og udvikle nye relationer hver dag. Salgsjob har også et højt indtjeningspotentiale og er ofte fleksible, hvilket giver sælgere mulighed for at lave deres egne tidsplaner.