Hvad Er Et Returskib? Fordele Ved Tilbagevenden Til Arbejde-programmer

Folk forlader den traditionelle arbejdsstyrke i en periode på grund af mange årsager. De kan være hjemmegående forældre, i militæret, komme sig efter sygdom eller have taget fri for at lære mere om sig selv. Til sidst kan de beslutte sig for, at de er klar til at vende tilbage til deres karriere, men de kunne bruge lidt vejledning, når de starter deres nye job. Det er grunden til, at nogle arbejdsgivere tilbyder tilbage-til-arbejde-programmer kaldet tilbagevenden.

I denne artikel forklarer vi, hvad et returship er, og deler de fordele, det giver for både arbejdsgivere og medarbejdere.

Relateret: Sådan forklarer man ansættelsesgab i et interview

Hvad er et returskib?

Et tilbagevenden er et praktikophold for voksne, der har været væk fra den traditionelle arbejdsstyrke i et stykke tid. Det er i bund og grund et tilbage-til-arbejde-program, hvor folk kan vende tilbage til deres karriere uden at skulle starte fra bunden af ​​karrierestigen.

De fleste returforsendelser varer fra et par uger til et par måneder. I løbet af denne tid bliver en person genindført i deres rolle. Arbejdsgiveren giver dem ekstra træning og mentorskab for at få dem indhentet i de ændringer i arbejdsstyrken, der er sket, mens de var væk. Det giver personen en chance for at forbedre deres færdigheder, så de effektivt kan udføre deres arbejde igen.

Relateret: 10 fordele ved at tage et praktikophold

Vigtigheden af ​​tilbagesendelser

Det er vigtigt for arbejdsgiverne at give tilbagevenden, fordi de giver folk en chance for at komme tilbage i deres karriere. Returneringer er også nyttige for virksomheder, fordi de kan vælge fra en større pulje af kandidater med forskellig erfaring. Flere arbejdsgivere er vokset til at indse, at ikke alle har en traditionel karrierevej, så de bruger tilbage-til-arbejde-programmer for at give folk flere muligheder for at få succes, når de vender tilbage til arbejdsstyrken.

Med den slags programmer kan virksomheder skabe mere forskelligartede arbejdsmiljøer. Ved at bringe mennesker med forskellige baggrunde og erfaringer ind, kan alle få nye perspektiver. Dette kan hjælpe eksisterende medarbejdere med at lære mere om verden uden for arbejdet og hjælpe dem i programmet med at vænne sig tilbage til arbejdsmiljøet.

Relateret: Sådan går du tilbage til skolen som voksen

Fordele ved returforsendelser

Virksomheder har oprettet tilbagesendelsesprogrammer til gavn for folk, der ønsker at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Hvis du leder efter en måde at stifte bekendtskab med din karriere på uden at skulle genstarte på en nybegynderstilling, er det en god idé at finde en virksomhed, der tilbyder et program for tilbagevenden til arbejdet. Ved at gennemføre uddannelsen kan du føle dig klar og sikker, når det er tid til at få et fuldtidsjob.

Her er fordelene ved returnering:

  • Bliv fanget af ændringer
  • Lær nye færdigheder
  • Opret et støttesystem
  • Find ud af, hvad du kan lide
  • Overgang til en fuldtidsrolle

Bliv fanget af ændringer

Alt efter hvor længe du har været væk, kan meget ændre sig på arbejdspladsen. Nogle ting, der kan have ændret sig, omfatter teknologi, praksis og procedurer, fælles virksomhedspolitikker, arbejdspladskultur og virksomhedskommunikation. I stedet for at prøve at finde ud af alt dette selv, så find et program, hvor en mentor vil guide dig gennem mange af disse ændringer.

Lær nye færdigheder

Efterhånden som roller udvikler sig, og teknologien udvikler sig, skal du muligvis lære nye færdigheder for at være en kvalificeret kandidat til den rolle, du ønsker. Under dit tilbagevenden kan du lære nye programmer og systemer, der er nødvendige for din karriere. Du kan også opleve, at dine færdigheder er blevet opbrugt siden din tid væk. Et returship er en fantastisk mulighed for at forbedre disse færdigheder, så du er klar til dit næste fuldtidsjob.

Opret et støttesystem

Mange virksomheder, der laver tilbage-til-arbejde-programmer, har en form for mentorskabskomponent. Din mentor kan hjælpe dig med alt, hvad du måtte have spørgsmål om eller gerne vil forbedre. Lær også de andre medarbejdere i virksomheden at kende for at udvide din støttegruppe. Ved at skabe et større netværk af mennesker inden for dit felt, har du flere mennesker at gå til for at få råd. Nogle af dine forbindelser kan endda hjælpe dig med at finde en fuldtidsstilling, når dit tilbagevenden er slut.

Relateret: Sådan navigerer du på en ukonventionel karrierevej

Find ud af, hvad du kan lide

Efter at have været væk fra arbejde i et stykke tid, kan du undre dig over, hvilken slags karriere der vil være bedst for dig i denne næste fase af dit liv. Måske vil du vende tilbage til din tidligere karriere eller udforske noget helt andet. I nogle tilfælde eksisterer det job, du engang havde, måske ikke længere eller ser helt anderledes ud.

Et returship er en uforpligtende måde at prøve forskellige ting på uden at skulle acceptere et fuldtidsjob. Du opdager måske, at du har talent på et område, som du aldrig har overvejet før.

Nogle returneringer giver folk mulighed for at arbejde i forskellige områder af en virksomhed eller rotere mellem forskellige kunder. Denne form for program giver dig mulighed for at se, hvad der er rigtigt for dig, før du søger på fuldtidsjob. Du kan endda finde ud af, at du foretrækker at finde et andet returprogram inden for et helt andet felt eller branche.

Læs mere: Sådan skifter du karriere

Overgang til en fuldtidsrolle

I lighed med nogle praktikophold kan virksomheder bruge tilbagevenden som en prøveperiode, før de ansætter en person til en fuldtidsrolle. De kan have et par personer til at fuldføre programmet og derefter ansætte dem, som de mener ville passe godt til virksomheden. I dette tilfælde skal du bruge tilbageleveringen til både at lære og bevise, at du er klar til at komme tilbage til arbejdsstyrken.

Efterhånden som du bliver mere fortrolig med dit arbejde, skal du begynde at bede om yderligere ansvar. Bed også om feedback fra din programvejleder for at lære, hvad du gør godt, og hvad du kan forbedre.

Selvom returneringen ikke fører til ansættelse i virksomheden, kan du stadig bruge det som en mulighed for at forbedre dit CV og få referencer. I slutningen af ​​dit program skal du spørge din leder, om de vil være villige til at skrive et anbefalingsbrev til dig, som du kan bruge, når du søger fuldtidsstillinger.

Gregers Schou
Gregers Schou Folk forlader den traditionelle arbejdsstyrke i en periode på grund af mange årsager. De kan være hjemmegående forældre, i militæret, komme sig efter sygdom eller have taget fri for at lære mere om sig selv. Til sidst kan de beslutte sig for, at de er klar til at vende tilbage til deres karriere, men de kunne bruge lidt vejledning, når de starter deres nye job. Det er grunden til, at nogle arbejdsgivere tilbyder tilbage-til-arbejde-programmer kaldet tilbagevenden.