Hvad Er Et Jobnævn? : Med Tips Til, Hvordan Du Bruger En

Hvad Er Et Jobnævn? : Med Tips Til, Hvordan Du Bruger En

Når du leder efter et job, er en af ​​de første ressourcer, du måske opsøger, en online jobtavle. Du kan bruge disse websteder til at finde ud af, hvilke ledige stillinger der er tilgængelige i din branche og dit sted. Jobtavler indeholder ofte mange resultater, så det er vigtigt at skræddersy din brug af denne ressource for at finde dine bedst egnede karrieremuligheder. I denne artikel definerer vi jobtavler, beskriver deres fordele og skitserer trin til at hjælpe dig med at bruge dem under din jobsøgning.

Hvad er en jobtavle?

Et jobtavle er en hjemmeside, som arbejdsgivere bruger til at promovere ledige stillinger. Jobsøgende bruger dem til at finde muligheder inden for deres foretrukne område og placering. Stillinger indeholder normalt en beskrivelse af jobbets ansvar og kvalifikationskrav. Kandidater kan enten søge stillingen direkte gennem jobnævnet eller blive henvist til arbejdsgivernes ansøgningshjemmeside. Nogle jobtavler er generelle websteder, der er vært for en bred vifte af muligheder på tværs af forskellige brancher og typer af beskæftigelse. Der findes også specialiserede jobtavler, der kun omfatter opslag for bestemte typer arbejde eller job inden for en bestemt branche.

Relateret: Vejledning: Brug af Bonjoures.com jobsøgning

Sådan bruger du en jobtavle

Når du søger efter et nyt job, kan jobtavler vise dig, hvilke ledige stillinger der er ledige hos virksomheder i dit område eller den branche, du foretrækker. Her er nogle trin, du kan tage for at sikre, at du bruger dem effektivt:

1. Opdater og upload dit CV

At ansøge om en stilling gennem en job-board kræver indsendelse af CV, så du bør give den mest opdaterede version. Du vil måske bruge jobopslag til at justere dit CV, såsom at tilføje sprog, der stemmer overens med jobspecifikke søgeord, færdigheder og kvalifikationer. At skræddersy dit CV, så det stemmer overens med arbejdsgivernes jobbeskrivelser, vil gøre dig til en mere engagerende kandidat.

Du kan også uploade dit CV til de fleste jobtavler, og du bør fortsætte med at uploade de mest opdaterede versioner. Det er en fordel at lave løbende opdateringer og uploads, fordi nogle arbejdsgivere og rekrutterere måske kun ser på de senest opslåede CV'er, når de søger efter kandidater. Som et resultat kan dit CV have en bedre chance for at blive set.

Relateret: Sådan skræddersyr du et CV til et job

2. Se på en række jobtavler

Der er en række jobtavler på internettet, så maksimer dine muligheder ved ikke at begrænse dig til kun én. Du kan starte med de mere generelle jobtavler, som vil have en masse stillinger at sortere i. Så opsøg jobtavler, der fokuserer på netop din branche eller erfaringsniveau, hvis du for eksempel er studerende. Du kan muligvis finde niche-jobnævn gennem uddannelsesinstitutioner, foreninger eller foreninger, hvor du er medlem.

Nichemulighederne vil give målrettede resultater, der er mere relevante for din baggrund og dine kvalifikationer. Nogle niche job boards giver dig mulighed for at oprette en profil, som yderligere kan fremvise din erfaring og hjælpe arbejdsgivere med at finde dig. Alligevel vil du fortsætte med at bruge de generelle jobtavler til at fange alt andet, der kan være af interesse, selvom det ikke er branchespecifikt.

3. Begræns din søgning efter placering

En af de første måder at indsnævre søgeresultaterne på en jobtavle er at vælge en bestemt placering. Du kan starte med at begrænse resultaterne til din aktuelle placering eller en, der er tæt nok på, at du kan pendle til og fra hver dag. I nogle situationer kan du være interesseret i at flytte. Hvis du allerede har en destination i tankerne eller planlægger en flytning et eller andet sted, så brug den placering i din søgning til at finde job i det område.

4. Brug søgeord i din søgning

Når du søger efter et job, kan det være nyttigt at søge efter dets nøjagtige titel, selvom jobtitlerne ofte er forskellige på tværs af virksomheder. En måde at udvide dine muligheder er ved at søge efter søgeord, der passer til din ideelle position. Du kan for eksempel søge efter specifikke færdigheder såsom et programmeringssprog, du er dygtig til, eller om du har redigeringsekspertise. Udover kompetencer kan du også søge efter specifikke virksomheder, du er interesseret i at arbejde for, for at se, hvilke ledige stillinger de har.

En anden mulighed er at søge efter den type arbejde, du søger, såsom fjern- eller freelancestillinger. Du kan kombinere disse forskellige typer søgeord for at indsnævre din søgning endnu mere for at finde din bedst passende rolle. En fordel ved at bruge søgeord er, at du kan finde et job, der passer perfekt til dig, som du måske ellers ikke har set på grund af dit fokus på titlen.

Relateret: Tips til, hvordan du får bedre søgeresultater på Bonjoures.com

5. Opsæt advarsler for jobmatches

Når du har specifikke søgeord eller stillingsbetegnelser i tankerne, kan du ofte opsætte alarmer for at give dig besked om nye opslag, der matcher dine kriterier. I stedet for løbende at udføre søgninger, kan du lade de ledige stillinger komme direkte til din indbakke. Prøv at konfigurere advarsler på både generelle og niche-jobboards - du vil ofte få en bredere vifte af muligheder ved at gøre dette, selvom der kan være en vis overlapning.

Når du opsætter dine jobadvarsler, så prøv at være så specifik som du kan med de anvendte søgeord. Prøv for eksempel at bruge en stillingsbetegnelse eller -type og indsnævre den til en placering, eller opsæt advarsler for en bestemt virksomhed, der interesserer dig. Husk, at hvis de valgmuligheder, du modtager, ikke passer, kan du altid revidere dine søgeord.

Antallet af advarsler, du opretter, er op til dig, men vær opmærksom på deres hyppighed. Ofte kan du vælge, om du modtager dem dagligt, ugentligt eller månedligt. Hvis du beslutter dig for at modtage underretninger dagligt, vil du måske begrænse dem til dine mest essentielle søgeord for at undgå et overløb af meddelelser i din indbakke.

6. Gennemgå de tilgængelige ressourcer

Mange af nutidens jobtavler tilbyder mere end bare jobopslag, så tag et kig rundt på deres hjemmeside for at se, hvad der er tilgængeligt. Du kan finde artikler og andre ressourcer, der giver råd til at finde et job, forberedelse til samtale og meget mere. Ofte kan du finde skabeloner eller tips til, hvordan du skriver et bedre CV eller følgebrev.
Jobtavler indeholder også ofte ressourcer relateret til løn eller information om specifikke virksomheder, herunder medarbejderanmeldelser. Du kan se på anmeldelserne for at få indsigt i miljøet eller ansvaret for bestemte roller, hvilket kan hjælpe dig under ansøgningsprocessen. Disse oplysninger kan også vise dig, hvor godt jobbet stemmer overens med dig og dine behov, hvilket kan afgøre, om du vil arbejde der.

7. Prøv at skabe en personlig forbindelse

Hvis du vil forsøge at adskille dig fra andre jobnævnsansøgere, kan du kontakte virksomheden direkte. Dette vil være enkelt, hvis opslag indeholder et specifikt navn eller kontaktoplysninger, selvom de fleste opslag måske ikke. Hvis kontaktoplysningerne ikke er inkluderet, kan du foretage en internetsøgning på arbejdsgiverens hjemmeside eller forsøge at finde medarbejdere på en professionel social netværksside. Finder du den ansættelsesansvarlige, kan du sende dem en kort opfølgende besked om din ansøgning og interesse for stillingen.

Når du kigger på et socialt netværkssite, kan du finde ud af, at du kender folk, der arbejder i virksomheden, eller medarbejdere, der har en lignende titel som den, du søger til. Vær ikke bange for at interagere med dem, især hvis du er meget interesseret i virksomheden. At nå ud kan hjælpe dig med at udvikle nogle interne forbindelser og få indsigt i arbejdskulturen.

Relateret: 10 måder at finde navnet på en ansættelseschef (med eksempler)

Fordelene ved at bruge en jobtavle

Jobtavler kan være en værdifuld ressource under din jobsøgning, blandt andet af årsager:

  • Du kan finde de nyeste muligheder. Du kan oprette advarsler for at give dig besked, når arbejdsgivere poster en ny stillingsopslag, hvilket giver dig mulighed for at være en af ​​de første til at ansøge. Tidlige ansøgere har en tendens til at have en bedre chance for at blive ansat. Du kan også filtrere din søgning på jobtavler efter opslagets dato. Nogle websteder eller ressourcer efterlader opslag for stillinger, der ikke længere er tilgængelige, hvorfor det er bedst at fokusere på de senest tilføjede muligheder.
  • Job kan blive sendt til dig. Rekrutterere og arbejdsgivere søger nogle gange jobtavler efter potentielle kandidater, hvorfor det er en fordel at uploade dit CV. De har en tendens til at søge baseret på specifikke søgeord relateret til deres ledige stillinger, så du vil sikre dig, at dit CV bruger søgbare, populære søgeord relateret til den rolle, du søger. Hvis dit CV gør dette med succes, kan du modtage beskeder fra rekrutterere eller ansættelsesledere om potentielle muligheder, der passer til dine kvalifikationer.
  • Du kan bruge det som en ressource til forskning. Hvis du ønsker at arbejde i en bestemt branche, så søg efter det på et jobtavle for at finde ud af, hvilke ledige stillinger der er derude, hvilke roller der er trending og de krav, der er nødvendige for at arbejde i det felt. På samme måde, hvis du har et karrieremål, skal du se på beskrivelserne for det pågældende job for at bestemme, hvilke skridt du skal tage for at nå dertil. Hvis du ikke har et specifikt job i tankerne, kan det ved at søge efter de færdigheder, du har, vise dig de mange muligheder, der passer til dig.
  • Det kan gøre din jobsøgningsproces lettere. Formålet med jobtavler er at effektivisere ansøgningsprocessen for kandidater og arbejdsgivere. Med en jobtavle har du lige så mange muligheder, som du har brug for, alt sammen ét sted og kan som regel søge job direkte derfra. Hvis du har oprettet alarmer, behøver du måske ikke engang at udføre manuelle søgninger længere og kan bruge den tid til andre jobsøgningsopgaver såsom netværk eller tilegnelse af nye færdigheder.

Grethe Krogh
Grethe Krogh Når du leder efter et job, er en af de første ressourcer, du måske opsøger, en online jobtavle. Du kan bruge disse websteder til at finde ud af, hvilke ledige stillinger der er tilgængelige i din branche og dit sted. Jobtavler indeholder ofte mange resultater, så det er vigtigt at skræddersy din brug af denne ressource for at finde dine bedst egnede karrieremuligheder. I denne artikel definerer vi jobtavler, beskriver deres fordele og skitserer trin til at hjælpe dig med at bruge dem under din jobsøgning.