Hvad Er En Webudvikler?

At bygge hjemmesider og levere dem hurtigt kan være en udfordrende opgave for mange marketingmedarbejdere eller webdesignere. Det er grunden til, at webudviklere ofte hyres til at bygge hjemmesider ved hjælp af kodning og programmering. Webudviklere har ofte brug for visse færdigheder såsom kritisk tænkning, problemløsning og opmærksomhed på detaljer for at fuldføre deres job.

I denne artikel besvarer vi spørgsmålet "Hvad er en webudvikler?". Vi dækker også typerne af webudviklere, forskellen mellem webdesignere og udviklere, kodesprog de fleste webudviklere kender, hvor meget de tjener, og hvordan man bliver webudvikler.

Hvad er en webudvikler?

En webudvikler er en person, der bygger hjemmesider ved hjælp af kodning og programmering. De vil tage et overordnet webstedsdesignkoncept og begynde at bygge det ved hjælp af forskellige kodningssprog. Webudviklere arbejder ofte sammen med webdesignere eller marketingteamet for at sikre, at designet er godt lavet og nemt for brugerne at navigere.

Typer af webudviklere

De typer af opgaver en webudvikler er regelmæssigt ansvarlig for varierer ofte afhængigt af hvilken type webudvikler de er. De forskellige typer webudviklere omfatter:

1. Frontend udvikler

En frontend-udvikler vil ofte arbejde tættere sammen med designet af en hjemmeside. For at fuldføre deres job er de ofte flydende i JavaScript, CSS og HTML. En frontend-udviklers pligter involverer ofte:

 • Vedligeholdelse af korrekte hjemmesidefarver. Frontend-udviklere vil enten samarbejde med webdesignere eller marketingteamet på forhånd for at bestemme hjemmesidens farveskema. I mindre virksomheder uden hjemmesidedesignere kan webudviklere selv udpege farverne. Frontend-udviklere sikrer, at farverne koordinerer godt på hele webstedet.
 • Sørg for, at hvert link fungerer korrekt. Den kode, som frontend-udviklere bruger, giver dem mulighed for at oprette links, der navigerer rundt på webstedet eller til eksterne websteder. Når en webudvikler har bygget deres kode og tilføjet links, vil de sørge for, at hvert installeret link fører brugerne til den ønskede webstedsplacering.
 • Sørg for at hjemmesiden er mobiloptimeret. Da mange mennesker kan få adgang til websteder fra deres mobile enheder, er en afgørende del af en frontend-udviklers job at sikre, at hver websides design er visuelt tiltalende på en smartphone. De vil bruge kode til at sikre, at designet vises lige så præcist på en smartphone, som det gør en computer.
 • Holder indholdet optimeret. De fleste frontend-udviklere er ofte ansvarlige for visningen af ​​indhold på hjemmesiden. Nogle kan også sikre, at indholdet følger bedste praksis for søgemaskineoptimering. Mange webudviklere med ansvar for indhold kan endda skrive deres eget indhold, hvis de har skrivefærdigheder.

2. Back end udvikler

Backend-udviklere vil ofte arbejde mere direkte med den tekniske side af hjemmesideoprettelse. Backend-udviklere kan være ansvarlige for:

 • Opbygning af programmer og koder til serveren og databasen på hjemmesiden
 • Oprettelse af hurtig, enkel og pålidelig kode, for at hjemmesiden kan fungere og fungere hurtigt
 • Udvikling af forskellige programmer ved hjælp af komplekse kodningssprog som JavaScript, PHP, Ruby og Python.
 • Sørg for, at hvert program, de koder til websider, er sikkert, nemt at vedligeholde og skalerbart.

3. Full-stack udvikler

En fuld-stack-udvikler arbejder med både front- og backend-kode. Det betyder, at de ofte kan stå for at bygge hele hjemmesiden fra bagsiden til forsiden. Da de har kendskab til begge dele, kan de fleste fuldstackudviklere også modtage lederroller, der giver dem mulighed for at overvåge en hel hjemmesideudvikling.

Webudvikler vs. webdesigner

Da de begge involverer oprettelse af et websted, kan det være nemt at forveksle en webudvikler med en webdesigner. Webdesignere skaber ofte konceptet for et websted og dets overordnede design. De vil bygge et design af hjemmesiden for at sikre, at den ser visuelt tiltalende ud for brugerne. De vil kommunikere denne designvision til webudvikleren.

Webudvikleren vil typisk udføre den overordnede vision, designeren skaber. Ved hjælp af kode vil de skabe for- og bagenden af ​​hjemmesiden for at sikre, at den opfylder webdesignerens behov, samtidig med at den forbliver sikker og veloptimeret. Når de er færdige med at bygge hjemmesiden, vil de præsentere den for webdesigneren, som vil sikre, at den lever op til deres standarder.

Webudviklere studerer og bruger ofte kodningssprog for at udføre deres opgaver. Webdesignere kan lære kodesprog, hvis de ønsker det, men det er normalt ikke nødvendigt for at fuldføre deres job.

Sprog webudviklere bør kende

For at udføre adskillige webudviklingsopgaver er her de kodesprog, som webudviklere bør kende:

 • Cascading Style Sheets (CSS). Dette styrer den overordnede stil og layout af en webside. Når en webudvikler skal tilføje eller redigere skrifttypestile, størrelser eller sidefarver, bruger de CSS-kodningssproget.
 • HTML. Dette er et af de mest almindelige kodesprog og bruges til at udvikle regler for formatering af overskrifter, links, lister, afsnit eller enhver anden indholdstype på et websted.
 • JavaScript. De fleste frontend-udviklere vil bruge JavaScript-sprog under deres programmering og kodning. JavaScript arbejder ofte sammen med HTML-kodningssprog for at skabe et websted, der er interaktivt og engagerende for brugerne.
 • PHP. Ofte brugt af backend-udviklere, PHP er et scriptsprog, der er enkelt og ofte brugt af back-end-udviklere, der først lærer at kode. Det er typisk indlejret i HTML-kode for at udføre rutineopgaver på et websted for at hjælpe med at forbedre dets ydeevne.

Gennemsnitlig webudviklerløn

Den nationale gennemsnitsløn for en webudvikler kan afhænge af den type uddannelse og erhvervserfaring, de vælger at modtage. De kan arbejde som fuldtids-, deltids- eller kontraktansatte. Mange webudviklere kan vælge at arbejde fuld tid, indtil de har opnået nok erfaring til at begynde en freelance webudviklerstilling.

National gennemsnitsløn: $73.372 om året

Sådan bliver du webudvikler

Følg nedenstående trin for at blive webudvikler.

 1. Få en uddannelse i webudvikling
 2. Optjen webudviklingscertificeringer
 3. Deltage i et praktikophold
 4. Byg din online portefølje
 5. Opret dit webudvikler-CV og foretag en jobsøgning

1. Få en grad i webudvikling

Selvom nogle arbejdsgivere ikke altid kræver en vis grad i webudvikling, foretrækker andre måske, at webudviklere som minimum modtager en associeret grad eller bachelorgrad i webudvikling. Du kan modtage disse på visse universiteter eller ungdomsskoler.

2. Optjen webudviklingscertificeringer

Der er mange certificeringer, du kan modtage for at hjælpe dig videre i din webudviklingskarriere. Nogle er tilgængelige online, mens andre kan modtages fra forelæsninger og kurser taget inde fra et klasseværelse.

Mulige webudviklingscertificeringer, du kan modtage, inkluderer:

 • JavaScript programmering certificering
 • Microsoft certificeret løsningsudvikler
 • Microsoft certificerede løsninger associeret: webapplikationer
 • Adobe certificeret ekspert
 • Google Analytics Individuel Kvalifikation

3. Deltage i et praktikophold

Typisk kan eleverne, mens de modtager uddannelse som webudvikler, deltage i et webudviklerpraktik for at få mere praktisk erfaring med webudvikling. Dette kan hjælpe potentielle webudviklere med at lære mere om, hvad en webudviklers daglige opgaver indebærer uden endnu at forpligte sig til stillingen.

Arbejdsgivere og ansættelsesledere vil også blive imponeret over den praktiske erfaring, du har fået som webudvikler, og vil forvente at se, hvordan du anvender de færdigheder, du har opnået fra dit praktikophold, til deres stilling.

4. Byg din online portefølje

Når du gennemgår dit CV, vil arbejdsgivere og ansættelsesledere måske have dig til at bevise din erfaring med webudvikling. De kan bede dig om at dele din onlineportefølje ud over dit CV. Din portefølje skal indeholde links og skærmbilleder til de websteder, du tidligere har bygget. Du kan også give korte beskrivelser, der beskriver den kodning, du brugte til at bygge disse websteder, sammen med flere oplysninger om at bygge disse websteder, hvis det ønskes.

5. Opret dit webudvikler-CV og foretag en jobsøgning

Når din portefølje er bygget, kan du begynde at oprette dit webudvikler-cv. Dit CV skal fremhæve din erhvervserfaring, færdigheder, uddannelse og certificeringer. Angiv din erhvervserfaring i korte, detaljerede punktopstillinger.

Du kan derefter foretage en jobsøgning ved at undersøge jobopslag for webudviklere. Webudviklere, der arbejder i større virksomheder, vil ofte have chancen for at arbejde specifikt som enten front- eller backend-udvikler. Hvis du arbejder i en mindre virksomhed, skal du muligvis arbejde som både front- og backendudvikler samt eventuelt fungere som webdesigner.

Sidste tanker

At arbejde som webudvikler kan kræve en masse beslutsomhed og indsats, mens du arbejder på at lære forskellige kodesprog og bygge hjemmesider. Når du koder og bygger, kan det tage flere uger til flere måneder at færdiggøre en hjemmeside. En stilling som webudvikler kan kræve tålmodighed og vilje til at tage imod konstruktiv kritik.

Der kan være kunder eller marketingmedarbejdere, der vil forvente konsekvente ændringer på et websted inden for bestemte tidsfrister. Med en dedikation og passion for din karriere som webudvikler kan du føle stolthed og tilfredsstillelse, når du bygger og leverer hvert webstedsprojekt.

Aase Birk
Aase Birk At bygge hjemmesider og levere dem hurtigt kan være en udfordrende opgave for mange marketingmedarbejdere eller webdesignere. Det er grunden til, at webudviklere ofte hyres til at bygge hjemmesider ved hjælp af kodning og programmering. Webudviklere har ofte brug for visse færdigheder såsom kritisk tænkning, problemløsning og opmærksomhed på detaljer for at fuldføre deres job.