Hvad Er En Webmaster? : Plus Krav Og Færdigheder

Websites er nogle af de mest almindeligt tilgængelige onlineværktøjer og kan kræve dygtige personer til at administrere dem. En webmaster fungerer som hjemmesideadministrator og udfører alle de nødvendige opgaver for at holde hjemmesiden operationel. At forstå, hvad en webmaster gør, og kravene for at blive det, kan hjælpe dig med at beslutte, om du vil forfølge en karriere som webmaster. I denne artikel viser vi dig, hvad en webmaster er, hvad de laver, hvilke kompetencer de besidder, og hvilke krav der er for at blive det.

Hvad er en webmaster?

En webmaster er en person, der fører tilsyn med administrationen af ​​et websted, herunder dets oprettelse af indhold, registrering af dets domænenavn, adressering af fejl og godkendelse af webstedets design og funktionalitet. En webmaster bruger udviklings- og administrative færdigheder, såsom kommunikation og tilpasningsevne, når han interagerer med kunder for at skabe et effektivt arbejdsmiljø. De kan også bruge webudviklingsfærdigheder, såsom brugergrænseflade (UI) og brugeroplevelse (UX) til at designe funktionelle og operationelle websteder til virksomheder.

Relateret: 14 topjob i computernetværk

Hvad laver en webmaster?

En webmaster administrerer et websted for at sikre, at det fungerer korrekt. De udfører mange roller, herunder:

 • Godkend webstedsindhold: Webmastere godkender webstedets indhold, såsom blogs, videoindhold, fotos, artikler eller andet webindhold til offentliggørelse. De overvåger også produktionsprocessen og sikrer, at udgivere overholder deadlines og skaber kvalitetsindhold.

 • Udfør webstedsvedligeholdelse: Webmastere vurderer også webstedsvedligeholdelse for at sikre webstedets funktionalitet. Webmastere adresserer fejl, udfører regelmæssige vedligeholdelsestjek og opdateringer og identificerer webstedsproblemer.

 • Vedligeholdelse af serveren: Ud over at vedligeholde selve webstedet kan webmastere hjælpe med at vedligeholde webstedets server, eller hvor webstedet gemmer sine oplysninger. Servere har typisk brug for regelmæssig vedligeholdelse for at sikre forbindelse, gode indlæsningshastigheder for websteder og sikkerhed.

 • Registrer og vedligehold domænenavne: Webmastere håndterer også registrering og vedligeholdelse af et websteds domænenavn og adresse. Dette kan kræve at finde en webstedsvært, betale gebyrer og administrere webstedets domænetilgængelighed.

 • Skaler websteder og servere: Webmastere kan også hjælpe virksomheder med at skalere eller vokse deres websteder og servere for at rumme mere trafik eller planlægge fremtidige stigninger. Dette kan betyde at øge serverkapaciteten eller omdesigne et websted for mere lydhørhed, når der er stor trafik.

Relateret: Sådan bliver du webudvikler

Færdigheder for webmastere

Webmastere har en række bløde færdigheder og tekniske færdigheder til at hjælpe dem med at udføre deres arbejdsopgaver. Disse kan omfatte:

 • Kodningsfærdigheder: Webmastere forstår ofte et eller flere kodningssprog, hvordan man koder hjemmesider og hvordan kodningsændringer kan påvirke hjemmesidens eller serverens ydeevne.

 • Teamworkfærdigheder: Webmastere er typisk en del af et større design- eller vedligeholdelsesteam og har derfor brug for teamworkfærdigheder som god kommunikation, empati, gode lytteevner og et støttende mindset.

 • Computervidenskabelige færdigheder: Webmastere forstår videnskaben om computere, computernetværk og servere. Dette inkluderer computerarkitektur og vedligeholdelse, hardwarekendskab og softwarefærdigheder.

 • Cybersikkerhedsfærdigheder: Webmastere forstår det grundlæggende i cybersikkerhed, og hvordan websteder opretholder sikkerheden for brugerne. De forstår også servervedligeholdelse og -sikkerhed, og hvordan man forhindrer brud.

 • SEO-færdigheder: Webmastere fører ofte tilsyn med produktion og publicering af webstedsindhold, hvilket betyder, at de har brug for SEO eller søgemaskineoptimering, færdigheder til at producere og administrere godt webindhold, der hjælper med at øge trafikken til webstedet.

Relateret: 105 karrierer i computerteknologi

Krav for at blive webmaster

De fleste webmastere har en uddannelse inden for IT-området, men det er ikke et krav. Her er nogle foreslåede legitimationsoplysninger for at blive webmaster:

Få en bachelorgrad

Mange webmastere har mindst en bachelorgrad i cybersikkerhed, webdesign, udvikling eller datalogi. En bachelorgrad hjælper potentielle webmastere med at danne et fundament af viden om computere, netværk og hvordan de interagerer. De lærer også, hvordan man designer og administrerer hjemmesider og flere nøgleprincipper inden for cybersikkerhed. Denne viden hjælper med at supplere webmasterens kodnings- og datalogifærdigheder og kan gøre dem til en mere konkurrencedygtig kandidat på arbejdsmarkedet.

Relateret: 11 Cybersikkerhedscertificeringer for begyndere

Få webmaster-legitimationsoplysninger

Mange webmastere har legitimationsoplysninger fra World Organization of Webmasters, eller WOW. Der er snesevis af legitimationsoplysninger, som en potentiel webmaster kan få fra WOW, organiseret i kategorierne novice, lærling, associeret og professionel. Hver certificering kræver en specifik eksamen for legitimationsoplysningerne, som giver dig en titel. For eksempel kan du opnå en Certified Web Designer Associate eller CWDSA-certificering ved at gennemføre alle WOW's læringskurser og retningslinjer og tage CWDSA-eksamenen.

Få erfaring med IT eller datalogi

Webmastere starter typisk som dataloger, it-specialister eller andre teknologiprofessionelle. Denne erfaring hjælper dem med at udvikle grundlæggende viden om computerarkitektur, netværkssikkerhed, webdesign og udvikling og styring af digitale ressourcer. Webmastere tjener typisk denne erfaring gennem praktikophold under deres college-uddannelse eller ved at tjene en stilling hos en teknologivirksomhed efter endt uddannelse. Selvom erfaring ikke er et krav for webmastere, foretrækker arbejdsgivere typisk en webmaster med mindst en minimal baggrund i anvendt datalogi eller andre tekniske koncepter.

Gennemsnitlig årlig webmasterløn

Webmastere tjener typisk en national gennemsnitsløn på $48.882 om året. Selvom lønningerne varierer, kan de tjene en højere løn med mere teknisk erfaring ved at tjene yderligere legitimationsoplysninger eller forfølge en videregående uddannelse. At forstå arbejdsmarkedet og virksomhedens lønskalaer kan hjælpe webmastere, når de forfølger en rolle i denne branche.

Relateret: Bliv SEO-ekspert

Fordele ved at blive webmaster

At blive webmaster kan skabe muligheder for datalogi- og webdesignroller. Der er mange fordele ved at forfølge denne karrierevej, såsom:

 • Teknologierfaring: Som webmaster kan du lære om teknologien og processerne, der driver mobile enheder, computere og websteder. Dette kan hjælpe dig med at forstå deres funktion og skabe muligheder for videregående uddannelse, efterhånden som teknologien udvikler sig.

 • Cybersikkerhedsoplevelse: At blive webmaster kan også hjælpe dig med at forstå det grundlæggende i cybersikkerhed, og hvordan du beskytter dine egne digitale aktiver mod hackere. Denne forebyggelse og detektion kan hjælpe med at afbøde cyberangreb.

 • Teamworkerfaring: At arbejde som webmaster giver dig mulighed for at lære det grundlæggende i teamwork og samarbejde i en teknologisk sammenhæng. Webmastere arbejder dagligt med udviklere, netværksadministratorer og andre teknologiprofessionelle.

 • Konkurrencedygtig løn: Webmastere tjener typisk en konkurrencedygtig løn med muligheder for at tjene mere ved afslutning af højere uddannelser, akkumulering af erfaring eller optjening af mere faglige akkreditiver.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Kresten Thygesen
Kresten Thygesen Websites er nogle af de mest almindeligt tilgængelige onlineværktøjer og kan kræve dygtige personer til at administrere dem. En webmaster fungerer som hjemmesideadministrator og udfører alle de nødvendige opgaver for at holde hjemmesiden operationel. At forstå, hvad en webmaster gør, og kravene for at blive det, kan hjælpe dig med at beslutte, om du vil forfølge en karriere som webmaster. I denne artikel viser vi dig, hvad en webmaster er, hvad de laver, hvilke kompetencer de besidder, og hvilke krav der er for at blive det.