Hvad Er En Voksen-gerontologisk Sygeplejerske?

Det medicinske område tilbyder mange forskellige roller og specialer at vælge imellem, såsom en voksen-gerontologisk sygeplejerske. At vide, hvad en voksen-gerontologisk sygeplejerske gør for at behandle patienter, kan hjælpe dig med at beslutte, om dette er den rigtige sundhedskarriere for dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en voksen-gerontologisk sygeplejerske gør, hvor meget de tjener, de færdigheder, de har brug for for at få succes, hvor de finder arbejde og de kvalifikationer, du muligvis har brug for for at forfølge denne karriere.

Relateret: 11 højest betalte typer sygeplejersker

Hvad er en voksen-gerontologisk sygeplejerske?

En voksen-gerontologisk sygeplejerske (AGNP) er en medicinsk professionel, der har specialiseret sig i at behandle patienter fra teenager til høj alder og yder omfattende pleje under tilsyn af en praktiserende læge. En AGNP's uddannelse og træning som en avanceret praksis registreret sygeplejerske giver dem mulighed for at yde både holistisk og målrettet behandling til voksne patienter og ældrepleje til ældre patienter med unikke sundhedsbehov relateret til aldring. De kan yderligere specialisere sig i behandling af diabetes, HIV/AIDS eller andre komplekse eller kroniske tilstande.

Der er to typer AGNP'er:

 • Voksengerontologisk akutsygeplejerske (AG-ACNP): Denne AGNP fokuserer på diagnosticering og behandling af sygdom, stabilisering af patienttilstande og yde palliativ pleje.
 • Voksen-gerontologi primær sygeplejerske (AG-PCNP): Denne AGNP fokuserer på at forebygge sygdom og forbedre patienternes generelle helbred.

Relateret: 17 Nurse Practitioner Specialties

Hvad laver en voksen-gerontologisk sygeplejerske?

Selvom specifikke opgaver kan afhænge af speciale og ansættelsestype, er disse de mest almindelige ansvarsområder for en AGNP:

 • Afholde wellnessbesøg, kontroller og behandlingsopfølgninger med voksne patienter
 • Undersøg patienter for tegn på skade, svækkelse eller sygdom
 • Bestil diagnostiske tests og gennemgå resultaterne
 • Udskriv medicin og sporing af medicinfremskridt
 • Henvis patienter til specialister
 • Dokumenter patientens sygehistorie
 • Uddanne patienter om aktuelle eller potentielle tilstande for at forebygge eller håndtere symptomer
 • Fremme livsstilsændringer, såsom ændringer i kost eller øget motion
 • Opret eller rådfør dig om sundhedspolitikker for lokalsamfund
 • Samarbejd med medicinske assistenter, sygeplejersker og læger for at yde omfattende pleje

Relateret: 15 karrieremuligheder i gerontologi

Løn til en voksen-gerontologisk sygeplejerske

Har faktisk ikke løndata for AGNP'er, men sygeplejersker kan tjene et gennemsnit på $113.542 om året. Indtjeningspotentiale afhænger af ansættelsestype, geografisk placering, erfaringsniveau, speciale og relevant certificering.

Relateret: 8 sygeplejerskejob, der betaler høje lønninger

Færdigheder for voksen-gerontologisk sygeplejerske

Disse sygeplejersker har ofte brug for følgende færdigheder for at være effektive sundhedsudbydere:

Meddelelse

AGNP'er bruger skriftlige, verbale og nonverbale kommunikationsevner til mange af deres opgaver. De skriver diagnostiske noter for at opdatere patientjournaler og udkast til e-mails for at kommunikere med patienter og kolleger. De skal også forklare komplekse begreber til patienter og dele patientinformation med læger og andre medicinske fagfolk. AGNP'er bruger også nonverbal kommunikation til at læse patientens kropssprog og forstå niveauer af komfort eller smerte samt til at præsentere sig selv som selvsikre og imødekommende over for patienter.

Empati

AGNP'er bruger deres evne til at overveje folks perspektiver, følelser og fysiske komfort til at yde personlig og omfattende pleje. De kan foreslå alternative fysiske aktiviteter for patienter med begrænset bevægelse eller tilbyde følelsesmæssig støtte til patienter.

Tidsadministration

Disse fagfolk kan have flere patientbesøg ryg-til-ryg, hvilket kræver ivrig tidsstyring og prioriteringsevner. For eksempel kan de forberede sig på et patientbesøg ved at gennemgå journalerne, gennemføre besøget og derefter forberede sig på at se den næste patient. De skal muligvis også arbejde med opgaver som at sende recepter til apoteker, besvare korrespondance fra patienter, opdatere patientjournaler og foretage telesundhedsbesøg.

Detaljeorienteret

AGNP'er bruger opmærksomhed på detaljer til omhyggeligt at observere patienters symptomer, allergier og følelsesmæssige og fysiske reaktioner under en undersøgelse for at give omfattende og sikker pleje. For eksempel kan de gennemgå symptomer og afgøre, om de er forbundet eller forårsaget af komplekse tilstande. De skal også være omhyggelige med at ordinere medicin og bruge personlige værnemidler, der er fri for patientallergener.

Problemløsning

Disse medicinske fagfolk bruger problemløsningsfærdigheder som forskning, kritisk tænkning og analyse til at studere patientsymptomer, afgøre, hvilke tilstande der kan forårsage dem og forske i testmuligheder, behandlingsmuligheder eller alternative diagnoser. De gennemgår også testresultater for at se, om de er korrekte i diagnosen, eller om de skal køre yderligere tests for at få et mere endeligt svar.

Ledelse

Voksen-gerontologiske sygeplejersker er ofte ansvarlige for at uddelegere opgaver til medicinske assistenter og andet medicinsk kontorpersonale. For eksempel kan de få medarbejdere til at opdatere patientjournaler, tage patientvitaler og koordinere med apoteker og andre medicinske faciliteter,

Voksen-gerontologisk sygeplejerske praktiserende arbejdsmiljø

AGNP'er kan arbejde i en række forskellige sundhedsmiljøer, herunder:

 • Klinikker
 • Hospitaler
 • Private praksisser
 • Forsamlingshuse

Afhængigt af hvor de er ansat, kan de arbejde typisk arbejdstid, forlængede vagter eller weekender. I løbet af dagen kan de se flere patienter og have møder med kolleger.

Kvalifikationer til at blive en voksen-gerontologisk sygeplejerske

At blive en AGNP indebærer opfyldelse af følgende krav:

Bachelorgrad

Som sygeplejerske skal du typisk først opnå en bachelorgrad i sygepleje. I et BSN-program bruger du fire år på at lære bedste praksis for sygepleje og tage kurser som biologi, kemi og anatomi og fysiologi. Du gennemfører også klinikker, hvor du observerer og hjælper sygeplejersker med at tage sig af patienter i en række forskellige omgivelser, herunder intensivafdelingen.

Licens

Aspirerende sygeplejersker skal først opnå deres RN-licens ved at tage og bestå National Council Licensure Examination-Registered Nurse (NCLEX-RN). Denne eksamen tester din viden om patientplejeteknikker, etik, medicinadministration og andre vitale sygeplejefærdighedssæt.

Professionel erfaring

Afhængigt af din kandidatuddannelse skal du muligvis arbejde et vist antal år som registreret sygeplejerske for at kvalificere dig. Men selvom dit program ikke kræver erfaring, kan arbejdet som RN give dig vital patientbehandlingserfaring, herunder erfaring med at tage sig af patienter med en række forskellige tilstande, arbejde i specialiserede plejemiljøer og samarbejde med patientplejepersonale på alle niveauer.

Avanceret grad

Når du er klar til at blive en NP, skal du forfølge en kandidat- eller doktorgrad i sygepleje. Både Master of Science i sygepleje og en doktorgrad i sygeplejepraksis involverer at tage avancerede lægevidenskabelige kurser, herunder kompleks diagnostik og sygeplejeuddannelse. Du gennemfører også kliniske undersøgelser, hvor du observerer erfarne NP'er og endda hjælper dem med at undersøge, diagnosticere og behandle patienter. Sørg for at tilmelde dig et program, der tilbyder voksengerontologi som specialsygeplejerske.

Specialuddannelse

Mens du tjener din avancerede grad, skal du fuldføre et stipendium eller praktik i voksen-gerontologi-specialet. Du kan arbejde på et hospital eller privat praksis med at diagnosticere og behandle patienter, bestille og gennemgå diagnostiske tests og udføre andre patientplejeopgaver under tilsyn af en praktiserende AGNP og læge. Du kan også fuldføre dette trin efter at have opnået din avancerede grad.

Relateret: Hvor lang tid tager det at være sygeplejerske?

Certificering

Efter at have dimitteret fra dit NP-uddannelsesprogram, kan du overveje at opnå en industristandardcertificering for at hjælpe dig med at forfine færdigheder inden for AGNP-specialet, som du ønsker at arbejde i, herunder:

 • Adult-gerontology Primary Care Nurse Practitioner (AGPCNP-BC) fra American Nurses Credentialing Center
 • Adult-gerontology Acute Care Nurse Practitioner (AGACNP-BC) fra American Nurses Credentialing Center
 • Adult-gerontology Primary Care Nurse Practitioner Certification (A-GNP) fra American Academy of Nurse Practitioners
 • Acute Care Nurse Practitioner Certification–Adult-Gerontology (ACNPC-AG) fra American Association of Critical-Care Nurses

Alle certificeringer kræver følgende kvalifikationer:

 • Aktiv amerikansk sygeplejelicens
 • Kandidatgrad i sygepleje fra et akkrediteret program
 • Demonstreret ekspertise i rollen som en NP og voksengerontologi eller et lignende felt
 • Kursus og erfaring med fysisk undersøgelse, avanceret farmakologi og avanceret patofysiologi
 • Påkrævet antal overvågede, direkte patientbehandlingstimer, hvor nogle kræver flere timer end andre
 • Bestå en certificeringseksamen, der vurderer kompetence og viden om bedste praksis, teknikker og etik

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Thyge Matthiesen
Thyge Matthiesen Det medicinske område tilbyder mange forskellige roller og specialer at vælge imellem, såsom en voksen-gerontologisk sygeplejerske. At vide, hvad en voksen-gerontologisk sygeplejerske gør for at behandle patienter, kan hjælpe dig med at beslutte, om dette er den rigtige sundhedskarriere for dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en voksen-gerontologisk sygeplejerske gør, hvor meget de tjener, de færdigheder, de har brug for for at få succes, hvor de finder arbejde og de kvalifikationer, du muligvis har brug for for at forfølge denne karriere.