Hvad Er En Visuel Udviklingskunstner? : Med Pligter Og Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad Er En Visuel Udviklingskunstner? : Med Pligter Og Ofte Stillede Spørgsmål

Hvis du har kunstneriske færdigheder, og du er interesseret i at arbejde i underholdningsindustrien, kan du overveje at forfølge en karriere som visuel udviklingskunstner. Uanset om du vil arbejde med film eller tv, kan dette fag hjælpe dig med at bruge din kreativitet til sit fulde potentiale. At forstå, hvad denne rolle indebærer, og hvordan du forfølger den, kan hjælpe dig med at afgøre, om det er den rigtige karriere for dig. I denne artikel definerer vi, hvad en visuel udviklingskunstner er, lister trinene for at blive en og besvarer ofte stillede spørgsmål relateret til denne karriere.

Relateret: En omfattende liste over visuelle kunstkarrierer

Hvad er en visuel udviklingskunstner?

En visuel udviklingskunstner er en multimedieprofessionel, der skaber fordybende og filmiske atmosfærer til forskellige former for kreativ underholdning som spillefilm, tv og videospil. De etablerer miljøets tone, stemning og farvepalet og sikrer, at disse elementer overholder projektets historie og genre. Samlet set bringer de en instruktørs vision ind i et håndgribeligt syn og skaber en følelsesmæssig forbindelse til historiens præmis og overordnede tema.

Visuel udviklingskunstnere kan forfølge en række forskellige roller, herunder:

 • Animatør
 • Art director
 • Visuel udvikling leder
 • Kostume designer
 • Lys- eller farvenøgledesigner
 • Karakterdesigner
 • Miljødesigner

Hvad laver en visuel udviklingskunstner?

Visuel udviklingskunstnere har en række opgaver afhængigt af deres unikke rolle. Når de for eksempel arbejder med animation, foreslår de ideer til, hvordan de ønsker, at det animerede miljø skal se ud og føles baseret på historien, handlingen og karaktererne. Her er nogle af en visuel udviklingskunstners opgaver:

 • Forestil dig og foreslå ideer til animerede projekter
 • Arbejd med karakterfølelser for at hjælpe med det animerede projekts historiefortællingsaspekt
 • Udvikl baggrunde, farver, belysning, rekvisitter og miljøer til underholdningsmedier såsom tv og film
 • Arbejd sammen med et projekts kreative afdelinger og teams, såsom medlemmer af produktionspersonalet
 • Skab visuals for at formidle ideer om, hvordan de forestiller sig et projekt
 • Hjælp med enhver visuel beslutning, såsom dem, der er relateret til landskaber og karakterdesign

Relateret: 10 karrierer i kunstfeltet

Sådan bliver du en visuel udviklingskunstner

Hvis du er interesseret i at blive visuel udviklingskunstner, er det vigtigt at opnå visse akkreditiver og viden for at hjælpe dig med at få succes i denne rolle. Brug disse trin til at blive en visuel udviklingskunstner:

1. Optjen en grad

Som visuel udviklingskunstner er det vigtigt at have en solid forståelse for animation, grafisk design og illustration. At have denne viden kan hjælpe dig med at udføre dine opgaver mere effektivt. Forfølge en bachelor- eller kandidatgrad i et billedkunstområde som grafisk design, kunst, kommunikation eller animation. Disse grader kan give dig grundlæggende viden til dette felt.

2. Udforsk forskellige specialiteter

Beslut dig for, hvad du vil specialisere dig i som visuel udviklingskunstner. Overvej dine designfærdigheder, du nyder at bruge mest. Når du forfølger en grad, så lad dine studier, forskning og erfaringer hjælpe dig med at bestemme det område af visuel udvikling, der interesserer dig mest. For eksempel kan du beslutte dig for at specialisere dig i miljødesign eller kreativ retning.

3. Forfølge en praktikplads

Overvej at tage i praktik for at få værdifuld, praktisk erfaring og for at udvikle dine færdigheder som visuel udviklingskunstner. Du kan for eksempel finde praktikmuligheder i et animationsstudie eller et uafhængigt produktionsselskab. At have denne erfaring giver dig noget at tilføje til dit CV, når du går ind i det visuelle udviklingsfelt. Et praktikophold kan også hjælpe dig med at netværke med andre kreative inden for dit felt.

4. Saml en professionel portfolio

Opret en portefølje, der effektivt viser dine tekniske evner til dette erhverv. Medtag dit mest imponerende arbejde, herunder både professionelle projekter og praktikarbejde, for at fremhæve dig selv som en dygtig kandidat til jobbet. Derudover skal du inkludere stykker, der bedst relaterer til det specifikke job, du søger. For eksempel, hvis du søger et job med et animeret tv-show, skal du vise din erfaring med at arbejde i en lignende egenskab.

5. Netværk med kreative

Se efter måder at møde fagfolk inden for dit felt. Overvej at deltage i relevante arrangementer eller paneler. Du kan også netværke online ved at komme i kontakt med ligesindede fagfolk. Nogle forbindelser, du laver, kan introducere dig til fremtidige jobmuligheder.

Relateret: Sådan bliver du visuel designer: En trin-for-trin guide

Løn og jobudsigt for billedudviklingskunstnere

Mens US Bureau of Labor Statistics (BLS) ikke rapporterer en løn til en visuel udviklingskunstner, har den lønoplysninger for specialeffektkunstnere og animatorer. Specialeffektkunstnere og animatorer tjener en medianløn på $77.700 om året. Din løn som visuel udviklingskunstner kan dog variere baseret på din erfaring, geografiske placering og arbejdsgiver.

BLS rapporterer også om en forventet vækst i beskæftigelsen på 4 % for specialeffektkunstnere og animatorer fra 2019 til 2029. Denne sats kommer omtrent lige så hurtigt som gennemsnittet for alle andre erhverv. Ifølge BLS bidrager efterspørgslen efter animation og visuelle effekter i forskellige former for medier til denne vækst i beskæftigelsen.

Ofte stillede spørgsmål om visuelle udviklingskunstnere

Her er nogle ofte stillede spørgsmål om billedudviklingskunstnere:

Hvordan adskiller en visuel udviklingskunstner sig fra en konceptkunstner?

Konceptkunstnere skaber den første visuelle repræsentation af et kunstværk til en bestemt type medier, såsom et tv-show eller et videospil. I modsætning hertil skaber en visuel udviklingskunstner en mere detaljeret repræsentation af en filmisk repræsentation. De kan bruge konceptkunstnerens første arbejde som grundlag for deres eget arbejde.

Relateret: Sådan bliver du konceptkunstner: Trin og tips

Hvor arbejder billedudviklingskunstnere?

Visuel udviklingskunstnere arbejder for en række forskellige kreative medier. Mens nogle arbejder i filmindustrien, arbejder andre for et spildesignstudie. Her er nogle brancher, hvor du kan finde visuelle udviklingskunstnere:

 • Film
 • Spiludvikling og design
 • Web og mobil app design
 • Grafisk design
 • Annoncering
 • Markedsføring
 • Public relations
 • Forlagsvirksomhed

Hvilke færdigheder eller viden har du brug for som visuel udviklingskunstner?

Visuel udviklingskunstnere kræver mange af de samme færdigheder som en grafisk designer eller animator, såsom kreativ tænkning og viden om farveteori. De har også en forståelse for lys og visuelle effekter, illustration, digitale kunstværktøjer, produktionsprocesser og 2D- og 3D-kunststile. Det er også vigtigt for visuel udviklingskunstnere at have stærke teamwork-evner, da de arbejder sammen med andre kreative teams, såsom en film eller et tv-shows produktionspersonale.

Erik Iversen
Erik Iversen Hvis du har kunstneriske færdigheder, og du er interesseret i at arbejde i underholdningsindustrien, kan du overveje at forfølge en karriere som visuel udviklingskunstner. Uanset om du vil arbejde med film eller tv, kan dette fag hjælpe dig med at bruge din kreativitet til sit fulde potentiale. At forstå, hvad denne rolle indebærer, og hvordan du forfølger den, kan hjælpe dig med at afgøre, om det er den rigtige karriere for dig. I denne artikel definerer vi, hvad en visuel udviklingskunstner er, lister trinene for at blive en og besvarer ofte stillede spørgsmål relateret til denne karriere.