Hvad Er En Værktøjs- Og Formfremstiller? : Færdigheder, Fordele Og Certificeringer

Værktøjs- og matriceproducenter er håndværkere, der specialiserer sig i at betjene maskiner til fremstilling af maskindele og værktøj. Disse fagfolk er højtuddannede og avancerer gennem deres karrierer ved at forfine deres professionelle fokus og opnå certificeringer. Hvis du er interesseret i en erhvervskarriere, der giver dig mulighed for at deltage i mekanisk innovation, er det en fordel at vide om karrieremulighederne for værktøjs- og matriceproducenter. I denne artikel forklarer vi, hvad en værktøjs- og matriceproducent gør, færdighederne og fordelene ved karrieren og tre certificeringsværktøjer og matriceproducenter forfølger.

Hvad er en værktøjs- og matricefremstiller?

En værktøjs- og matricefremstiller er en type maskinmester. Disse fagfolk arbejder i fremstillingsindustrien og betjener maskiner, der samler og skaber metaldele, instrumenter og værktøjer. Ved hjælp af maskiner er værktøjs- og matriceproducenter i stand til at fremstille præcisionsprodukter. Specifikke jobopgaver, værktøjs- og matricefremstillere har ofte:

 • Læsning af tegninger og betjeningsvejledning til dele og maskiner
 • Beregning af dimensioner for styk
 • Betjening af tunge maskiner manuelt eller via et computersystem
 • Justering af dele, så de passer ordentligt sammen
 • Kontrol af produkter for defekter
 • Rengøring af værktøj og maskiner
 • Vedligeholdelse af sikkerhedsprocedurer

Relateret: Hvad er en maskinmester?

Fordele ved at blive værktøjs- og matriceproducent

At blive en værktøjs- og matriceproducent er en fantastisk karriere for dem, der er interesseret i samarbejdet mellem teknologiske fremskridt og industrielt maskineri. Her er nogle fordele ved at blive værktøjs- og matriceproducent:

Arbejdsmiljø

Værktøjs- og matricefremstillere arbejder i et sikkert, rent og køligt miljø for at sikre vedligeholdelsen af ​​de maskiner, de arbejder med. Disse fagfolk arbejder ofte i fremstillingsanlæg til metalbearbejdning. Værktøjs- og matriceproducenter er normalt fuldtidsansatte, der arbejder i almindelig arbejdstid. De arbejder ofte med et team af professionelle.

Sikkerhed

På grund af visse sikkerhedsprotokoller, de følger, arbejder værktøjs- og matricefremstillere i meget sikre miljøer. Selvom de nyder godt af denne sikkerhed, spiller de også vigtige roller i at sikre sikkerheden for andre industrier, der bruger maskiner. Mange maskinmestre er stolte af de positive effekter, de har på andre industrier, inklusive denne.

Læs mere: 14 sikkerhedstip til fremstillingsarbejdsmiljøet

Innovation

Værktøjs- og matricefremstillere spiller en værdifuld rolle i fremstillingen af ​​maskindele, der støber og hjælper med innovation. Som en af ​​disse specialiserede maskinmestre er værktøjs- og matriceproducenter i stand til at se, hvilken indflydelse deres karriere har i verden og i forskellige industrier. Dette er ofte et meget givende aspekt af en professionel karriere.

Løn

I gennemsnit tjener værktøjs- og matriceproducenter en løn på $43.979 om året. En professionel løn afhænger ofte af deres placering, arbejdsgiver og erfaringsniveau. Værktøjs- og matriceproducenter har dog også mulighed for at arbejde overarbejde, hvilket giver dem mulighed for at øge deres årlige indtjening. Ud over deres løn modtager værktøjs- og matriceproducenter også en fordelspakke, der inkluderer sygesikring, betalt afspadsering og en matchende 401(k) konto.

Relateret: Sådan bliver du maskinmester i 8 trin

Hvilke færdigheder har værktøjs- og matriceproducenter?

Værktøjs- og matriceproducenter er højtuddannede personer, som udvikler deres talenter i løbet af deres karriereforløb, som ofte omfatter en teknisk uddannelse og en læreplads. Her er en liste over almindelige færdigheder for værktøjs- og matriceproducenter:

 • Geometri: Værktøjs- og matriceproducenter bruger geometriligninger og teorier til at beregne dimensionerne af deres produkter og maskindele.

 • Behændighed: Disse fagfolk bruger deres behændighedsevner, når de betjener maskiner, både i hånden og med computer.

 • Svejsning: Efter at de har skabt maskindele og værktøjer, svejser værktøjs- og matriceproducenter dele sammen for at fuldføre deres samling og rette eventuelle fejl i deres design.

 • Blueprint-læsning: Værktøjs- og matriceproducenter har brug for færdighederne til at læse og fortolke blueprints for at skabe nye produkter. Disse fagfolk bruger også tegninger til at reparere maskiner.

 • Fysisk udholdenhed: Disse fagfolk brugte meget af deres arbejdsdag på deres fødder, så det er vigtigt, at de har et højt niveau af fysisk udholdenhed. Værktøjs- og matricefremstillere har også brug for fysisk styrke til at betjene maskiner og løfte tunge genstande.

 • Analytisk: Når de undersøger maskindele og værktøjer til kvalitetssikring, bruger værktøjs- og matricefremstillere stærke analytiske og observationsevner til at vurdere tilstanden af ​​hver del, de fremstiller.

Relateret: 10 måder at forbedre dine analytiske færdigheder på

Certificeringer, som en værktøjs- og matriceproducent kan opnå

Værktøjs- og matriceproducenter kan fremme deres karriere og øge deres indtjeningspotentiale ved at opnå certificeringer og forfine deres særlige talenter på området. Her er nogle certificeringsværktøjer og matriceproducenter, der forfølger:

Mester i støbeværktøj

The North American Die Casting Association (NADC) tilbyder tre niveauer af certificeringer til maskinmestre. Hvert niveau fokuserer på en mere nuanceret forståelse af trykstøbning. I niveau 1-certificeringen tager fagfolk en eksamen og bruger en bestemt mængde tid i en læreplads. Hver certificering varer i tre år, hvorefter fagfolk tager eksamen igen for at deres certificering forbliver gyldig.

Relateret: Hvad er certificeringer? Definition, fordele, typer af certificeringer og eksempler

Certificeret maskinværktøjssalgsingeniør

Certified Machine Tool Sale Engineer (CMTSE)-certificeringen er et nationalt anerkendt program, der uddanner fagfolk til at udføre som salgsingeniører i produktionen. Salgsingeniører sælger avanceret teknologisk udstyr, som de ofte har erfaring med at bruge. Professionelle tjener denne eksamen gennem teknisk erfaring, kurser og en eksamen. Denne certificering giver værktøjs- og matriceproducenter mulighed for at påtage sig flere ansvar på arbejdet.

Relateret: Sådan bliver du salgsingeniør

Maskinmester

For at opnå en Master Engine Machinist (MEM)-certificering skal fagfolk have to års erhvervserfaring og bestå en tredelt eksamen. Denne eksamen tester fagfolk på opgaver såsom rengøring, inspektion, reparation og samling af bilmotorer. For at bestå denne test skal fagfolk vide, hvordan de udfører disse opgaver på både standard- og dieselmotorer. Professionelle skal forny denne certificering hvert femte år for at sikre gyldigheden af ​​deres licens.

Torsten Bundgaard
Torsten Bundgaard Værktøjs- og matriceproducenter er håndværkere, der specialiserer sig i at betjene maskiner til fremstilling af maskindele og værktøj. Disse fagfolk er højtuddannede og avancerer gennem deres karrierer ved at forfine deres professionelle fokus og opnå certificeringer. Hvis du er interesseret i en erhvervskarriere, der giver dig mulighed for at deltage i mekanisk innovation, er det en fordel at vide om karrieremulighederne for værktøjs- og matriceproducenter. I denne artikel forklarer vi, hvad en værktøjs- og matriceproducent gør, færdighederne og fordelene ved karrieren og tre certificeringsværktøjer og matriceproducenter forfølger.