Hvad Er En Ungdomsarbejder? Definition, Nødvendige Kvalifikationer Og Hvordan Man Bliver En

En karriere som ungdomsarbejder kan være tilfredsstillende, da de hjælper unge mennesker med mange problemer lige fra typiske teenageproblemer til adfærdsvanskeligheder. Hvis du er interesseret i dette felt, kan du undre dig over, hvad en ungdomsarbejders ansvar er, og hvordan man bliver det. I denne artikel forklarer vi, hvad en ungdomsarbejder er, hvilke færdigheder de har brug for, hvordan man bliver det, og hvilke organisationer der ansætter ungdomsarbejdere.

Hvad laver en ungdomsarbejder?

En ungdomsmedarbejder er en person, der hjælper unge med deres personlige, sociale og pædagogiske udvikling i uformelle rammer ved hjælp af pædagogiske processer, omsorgs- og fritidstilgange. De arbejder med unge mellem 11 og 25 år i miljøer som trosbaserede grupper, skoler, ungdomscentre og gymnasier.

Opbygning af støttende relationer

De vigtigste opgaver for ungdomsarbejdere er at udvikle støttende relationer med unge mennesker, der introducerer dem til nye oplevelser, mens de arbejder på at øge deres selvtillid, empati og ambitioner og hjælpe dem med at realisere deres eget potentiale. Eksempler på fokusområder for ungdomsarbejdere omfatter håndtering og undervisning i teenagegraviditet, sundhedsproblemer, bander, vold, misbrug og parforhold.

Vedligeholdelse af administrative opgaver og projektplanlægning

Selvom ungdomsarbejdere fokuserer på at arbejde ansigt til ansigt med unge, har de også administrative opgaver, såsom at administrere de faciliteter, de arbejder i, og planlægge projekter for deres kunder. Projekter hjælper eleverne med at lære at forske i og debattere spørgsmål for at øge bevidstheden og give dem redskaber til at udvikle deres egne syn på kontroversielle spørgsmål. Ungdomsarbejdere afholder ofte workshops for at uddanne og diskutere spørgsmål med unge mennesker, såsom stereotyper og fordomme, og hvordan man udfordrer dem.

Undervisning i selvtillid og selvbevidsthed

En ungdomsmedarbejder tilbyder positive og engagerende aktiviteter for unge mennesker til at udforske problemer, der påvirker dem dagligt. Dette hjælper de unge til at lære mere om sig selv, deres færdigheder, holdninger, værdier og viden. De reflekterende observationer og relationelle erfaringer skabt af ungdomsarbejdere hjælper unge med at fremme deres vækstmuligheder. En ungdomsmedarbejder giver ofte individuelle mentorsessioner til unge mennesker for at diskutere spørgsmål, der berører dem.

En ungdomsmedarbejders vigtigste opgaver og opgaver omfatter:

 • At nå ud til unge og opbygge relationer til dem
 • Oprette og drive projekter, herunder at arrangere workshops, events og fælles aktiviteter for at bringe unge mennesker sammen
 • Tilskyndelse af unge til at deltage i planlægningsaktiviteter, samfunds- eller uddannelsesprojekter og afprøvning og gennemgang af aktiviteter
 • Fortaler, adresserer og oplyser om de unges interesser, påvirkninger og problemstillinger
 • At yde vejledning og støtte til unge gennem undervisning og mentorordninger
 • Udvikling af samarbejde om samfundsressourcer, tjenester og faciliteter
 • Håndtering og udvikling af fællesskabsprogrammer og ressourcer
 • Varetagelse af administrative opgaver, herunder ansøgning om projektfinansiering, budgettering, skrivning og præsentation af rapporter til alle interessenter
 • Vedligeholdelse af fortrolige registreringer af mentor- og coachingsessioner med enkeltpersoner
 • Samarbejde med andre organisationer, såsom politi, skoler og samfundsgrupper
 • Rekruttering, uddannelse og ledelse af personale, herunder frivillige
 • Deltagelse i regelmæssige udviklings- og træningsmuligheder for at holde dig opdateret om sundheds- og sikkerhedsspørgsmål
 • Rejser til forskellige steder til arrangementer eller møder

Relateret: 15 typer af socialt arbejde

Ungdomsarbejder gennemsnitsløn

Ungdomsarbejdernes løn varierer afhængigt af års erfaring, arbejdsgiver og placering. Deres gennemsnitlige løn i USA er $12,89 i timen.

Ungdomsarbejdere arbejder i gennemsnit 37 timer om ugen, men der er også mulighed for deltidsstillinger. De arbejder ofte lange timer, da de kan have sessioner med unge efter normal arbejdstid eller i weekenden.

Relateret: Rejsejob: Er de rigtige for dig?

Sådan bliver du ungdomsarbejder

Hvis du er interesseret i at blive ungdomsarbejder, er her de typiske trin, du skal følge:

1. Frivillig

Overvej, hvor du gerne vil arbejde som ungdomsmedarbejder. Hvis du vil arbejde på et ungdomshus eller en ungdomsforbryderorganisation, så prøv at finde deltids- eller frivilligt arbejde der. Du kan arbejde frivilligt i forskellige organisationer for at opbygge en erfaringsportefølje og skabe vigtige kontakter.

2. Optjen en grad

For at blive ungdomsarbejder skal du gennemføre en bacheloruddannelse i samfundsstudier eller ungdomsarbejde. Visse universiteter giver studerende mulighed for at studere, mens de også arbejder på deltid som ungdomsarbejder for at få erfaring. Universiteter har ofte strenge kriterier for udvælgelse af studerende til disse grader, da ungdomsarbejde er et konkurrencedygtigt karrierevalg. Der er fuld- og deltidsuddannelser tilgængelige for at blive ungdomsarbejder. Nogle få institutioner tilbyder også fjernundervisningsprogrammer.

3. Gennemfør postgraduate studier eller certificeringer

At arbejde som ungdomsmedarbejder kræver en af ​​følgende kvalifikationer:

 • Postgraduate diplom: Universiteter tilbyder postgraduate diplomer i ungdoms- og samfundsarbejde eller samfundsudvikling. Disse eksamensbeviser tager mellem et år (fuldtidsstudier) til to år (deltidsstudier) at optjene.
 • Specialistcertificeringer: Institutioner såsom Child and Youth Care Certification Board tilbyder specialistcertificeringer for at blive ungdomsarbejder. Forskellige niveauer af certificeringer findes og spænder fra entry-level certificeringer til professionelle certificeringer. Din erhvervserfaring, uddannelsesmæssige baggrund og kompetence afgør, hvilket certificeringsniveau du kan søge om.

Hvilke nøglekompetencer har en ungdomsmedarbejder brug for?

De væsentlige egenskaber, en ungdomsarbejder bør have, er tålmodighed, kreativitet og energi. Ansættelsesledere leder efter kandidater, der er ikke-dømmende, modne og følsomme. Andre kvaliteter, som rekrutterere fokuserer på, er:

 • Pålidelighed: En ungdomsmedarbejder skal yde pålidelig støtte og være kendt som en pålidelig fortrolig og mentor.
 • Integritet: En ungdomsmedarbejders arbejde kan være belastende, men en ungdomsmedarbejder skal kunne agere med integritet i alle situationer, uanset hvor belastende. En ungdomsmedarbejder skal kunne behandle unge mennesker med respekt, følsomhed og takt uanset deres forhold.
 • Åbent sind: En vilje til at prøve nye ting og forstå de unges syn på spørgsmål, der påvirker deres liv, er vigtig for at understøtte deres udvikling.
 • Kommunikationsevner: Gode skriftlige, mundtlige og lyttende færdigheder hjælper med mentorordninger, finansieringsansøgninger, præsentationer og rapportskrivning.
 • Interpersonelle færdigheder: Stærke interpersonelle færdigheder er afgørende for, at ungdomsarbejdere kan komme i kontakt med unge mennesker. De hjælper også med at etablere og vedligeholde stærke relationer med dem.
 • Fortrolighed: En ungdomsmedarbejder skal til enhver tid overholde tavshedspligten og grænserne for ungdoms-/ungdomsarbejderforholdet.
 • Flersprogethed: Evnen til at tale flere sprog kan være med til at opbygge relationer til forskellige etniske grupper og give bedre støtte til disse grupper.

Relateret: 10 kommunikationsevner at tilføje til dit CV

Fælles arbejdsgivere for ungdomsarbejdere

Ungdomsarbejdere arbejder i en række job og sektorer, herunder strafferet og social pleje i både den private og frivillige sektor. Følgende organisationer beskæftiger ungdomsarbejdere:

 • Lokale myndigheder
 • Lokale velgørende organisationer
 • Skoler og gymnasier
 • Kirker og samfund eller trosgrupper
 • Narkotika- og alkoholtjenester
 • Sociale myndigheder

Rolf Kjær
Rolf Kjær En karriere som ungdomsarbejder kan være tilfredsstillende, da de hjælper unge mennesker med mange problemer lige fra typiske teenageproblemer til adfærdsvanskeligheder. Hvis du er interesseret i dette felt, kan du undre dig over, hvad en ungdomsarbejders ansvar er, og hvordan man bliver det. I denne artikel forklarer vi, hvad en ungdomsarbejder er, hvilke færdigheder de har brug for, hvordan man bliver det, og hvilke organisationer der ansætter ungdomsarbejdere.