Hvad Er En Underleverandør, Og Hvordan Adskiller De Sig Fra Entreprenører?

Mange virksomheder ansætter underleverandører til at gennemføre projekter, der kræver en vis mængde ekspertise. Personer, der er dygtige inden for et specifikt område, såsom byggeri, kan bruge deres talenter til at skabe fleksible og givende karrierer som underleverandører. Disse fagfolk er ofte i høj efterspørgsel og involveret i en række forskellige brancher. I denne artikel beskriver vi almindelige former for underleverandørarbejde, forskellen mellem underleverandører og entreprenører og fordelene ved at være underleverandør.

Hvad er en underleverandør?

En underleverandør er en fagmand, der udfører en opgave på kontraktbasis. Underleverandører er normalt specialister inden for et specifikt område af et projekt og har udviklet stærke kompetencer inden for deres ekspertiseområde.

Du vil ofte finde underleverandører i disse brancher:

 • Administration
 • Konstruktion
 • Kreativ
 • ingeniørarbejde
 • Sundhedspleje
 • Industriel
 • Detailhandel
 • Teknologi

Relateret: Spørgsmål og svar: Skal jeg være ansat eller uafhængig entreprenør?

Hvad er forskellen mellem en underleverandør og en entreprenør?

En entreprenør hyres af bygherren til at udføre en opgave eller et projekt. En underleverandør hyres af entreprenøren. En entreprenør er i sidste ende ansvarlig over for bygherren for at overholde deadlines og kommunikere problemer eller forsinkelser vedrørende hele projektet. En underleverandør vil rapportere enhver bekymring til entreprenøren, ikke til kunden, og vil kun være ansvarlig for deres del af projektet eller opgaven.

Typer af underleverandører

Næsten enhver professionel med en specialiseret færdighed kan annoncere sig selv som en underleverandør. Nogle færdigheder er dog mere efterspurgte og fører til mere succesfulde underleverandørkarrierer end andre. Nogle af de mest almindelige typer underleverandører arbejder i bygge- og teknologibranchen. Typer af underleverandører omfatter faglærte i:

 • Tømrerarbejde: Underentreprenører med ekspertise i træarbejde kan blive ansat til at arbejde på en række forskellige indendørs og udendørs projekter, alt fra bygning og reparation af køkkenskabe til brobygning.

 • Nedrivning: Entreprenører hyrer nedrivningsunderleverandører til at ødelægge og fjerne eksisterende konstruktioner på ejendomme eller byggepladser. Disse underleverandører forstår de risici, der er forbundet med nedrivning, og hvordan man betjener det udstyr og de maskiner, der er nødvendige for at rive tingene ned.


  El: El-underleverandører opsætter sikkert el-anlæg til boliger og virksomheder. De installerer og reparerer ledninger, apparater, inventar og andet udstyr, der er nødvendigt for at oplyse og drive en bygning.

 • Udgravning: Udgravningsunderentreprenører bliver ansat tidligt i et byggeprojekt for at forberede en grund til byggeri. De bruger tungt udstyr til at flytte snavs og skabe en jævn byggeplads, og de graver skyttegrave til rør og forsyninger.

 • Gulvbelægning: En gulvlæggende underleverandør kan lægge tæpper, vinyl, laminat og trægulve. De forbereder gulvoverflader, måler og skærer materialerne og installerer dem og påfører finish.

 • Foodservice: Virksomheder såsom festsale, restauranter og eventplanlæggere kan bruge underleverandører til at lave mad og levere madvarer såsom bagværk.

 • Opvarmning og aircondition: VVS-underleverandører specialiserer sig i at installere, vedligeholde og reparere udstyr og kanalsystemer, der er nødvendige for at opvarme og afkøle en bygning.

 • Landskabspleje: Underleverandører med landskabserfaring lægger spadestik og planter træer, buske og blomster i uderum. De kan også udføre vedligeholdelsesopgaver såsom græsslåning, trimning, mulching og gødning.

 • Murværk: Underentreprenører, der er dygtige i stenarbejde, hyres til at skære og installere granit- eller marmortællere, stenpejse, gårdudlæggere, udvendige mursten og enhver anden stenoverflade.

 • Maling: Når væggene er bygget, kan en underleverandør være ansvarlig for at male og afslutte en bygnings indvendige og udvendige. Lejelejligheder males også almindeligvis mellem lejers lejemål.

 • Tagdækning: Tagdækningsunderleverandører inspicerer, reparerer, installerer og tætner bygningstage af forskellige materialer, herunder træ, helvedesild, aluminium og syntetiske materialer.

 • Sikkerhed: Virksomheder kan muligvis hyre sikkerhedsunderleverandører til at beskytte virksomheder, bygninger og enkeltpersoner på midlertidig basis. Særlige sportsbegivenheder eller berømthedsbegivenheder kan for eksempel kræve sikkerhed.

 • Teknologi: Teknologiunderleverandører hjælper virksomheder med at opsætte netværk, computere og servere, installere software, fejlfinde problemer og oprette og vedligeholde hjemmesider.

Underleverandører har også specialiseret sig i mindre almindelige opgaver såsom installation af kunstgræs, opsætning af mobilhomes, læderfremstilling, kabelsplejsning, stolpehulsgravning og næsten alle andre opgaver, man kan have brug for at blive færdiggjort.

Relateret: At blive uafhængig entreprenør: Fordele og ulemper

Hvordan fungerer underleverandører?

Entreprenører hyrer underleverandører til at hjælpe dem med at udføre specifikke opgaver, der normalt er en del af et større projekt. Fordi underleverandører er meget dygtige inden for visse områder, kan de ofte udføre disse opgaver hurtigere og bedre, end entreprenøren kunne. Entreprenøren sparer også penge, fordi de ikke betaler underleverandøren løn, fordele og forsikringer, som de ville betale en fuldtidsansat. Underleverandører følger typisk disse trin:

 1. En virksomhed eller enkeltperson hyrer en entreprenør til at fuldføre et projekt. De bliver enige om en pris.

 2. Entreprenøren hyrer underleverandører til at udføre specialiseret arbejde på visse dele af projektet. For eksempel kan de hyre en underleverandør til at færdiggøre tagdækningen eller HVAC-systemet. Entreprenøren kan have etableret relationer med underleverandører, de kan lide at arbejde med, eller entreprenøren kan acceptere bud fra flere underleverandører og hyre den bedste.

 3. Underentreprenør og entreprenør aftaler et fastsat honorar for arbejdet. De underskriver typisk en kontrakt med betalingsoplysninger og vilkår for jobbet.

 4. Underentreprenører modtager arbejdsinstruktioner fra entreprenøren. Entreprenøren beder typisk om opdateringer gennem hele projektet.

 5. Når underentreprenøren har afsluttet deres del af projektet, betaler entreprenøren dem. Nogle entreprenører betaler ved færdiggørelse, og andre betaler først underentreprenøren efter at være betalt af bygherren.

Underleverandører udvikler ofte langsigtede, tillidsfulde professionelle relationer med én entreprenør, som ansætter dem til alle deres job. Underleverandører kan også arbejde for mange forskellige entreprenører og virksomheder og afgive bud for at få job. Normalt skal en underleverandør være korrekt licenseret som et selskab eller en LLC i deres stat for at arbejde lovligt.

Relateret: 12 job inden for byggeri, der betaler godt

Fordele ved underentreprise

Underentreprise kan være en givende karriere for folk, der nyder fleksibilitet og frihed. Fordelene ved at være underleverandør omfatter:

 • Uafhængighed: De fleste underleverandører er freelancere eller uafhængige entreprenører. De rapporterer til entreprenører under kortsigtede projekter, men arbejder ellers for sig selv. De kan indstille deres egne tidsplaner, timer og tilgængelighed.

 • Arbejd med et specifikt kvalifikationssæt: Underleverandører er ofte specialister inden for deres områder, så de har en tendens til at nyde arbejde, hvor de udmærker sig. En underleverandør, der er ansat til at installere køkkenfliser, vil bruge deres kunstneriske færdigheder og ekspertise i at arbejde med forskellige materialer for at producere et smukt og funktionelt resultat.

 • Skattefradrag: Fordi IRS anser underleverandører for at være ejere af små virksomheder, kan disse fagfolk kvalificere sig til skattefradrag baseret på deres forretningsudgifter. De kan muligvis kræve fradrag for rejseudgifter, forsyninger, husleje, forsyningsselskaber og køretøjsbetalinger i forbindelse med deres arbejde.

 • Konsekvent arbejde: Succesfulde underleverandører, der udvikler professionelle relationer med en eller flere lokale entreprenører, har ofte masser af arbejde. Underleverandører med højt specialiserede færdigheder, såsom elektriske eller stålværker, kan altid være efterspurgte.

Orla Møller
Orla Møller Mange virksomheder ansætter underleverandører til at gennemføre projekter, der kræver en vis mængde ekspertise. Personer, der er dygtige inden for et specifikt område, såsom byggeri, kan bruge deres talenter til at skabe fleksible og givende karrierer som underleverandører. Disse fagfolk er ofte i høj efterspørgsel og involveret i en række forskellige brancher. I denne artikel beskriver vi almindelige former for underleverandørarbejde, forskellen mellem underleverandører og entreprenører og fordelene ved at være underleverandør.