Hvad Er En UI-designer? : Med Tips Og Ofte Stillede Spørgsmål

Mange virksomheder har brug for digitale designeksperter til at skabe produkter, hjemmesider og applikationer. Teknologi er nyttig i mange karrierebrancher, hvilket kan øge behovet for kreative personer, der ved, hvordan man designer brugervenlige apps og indhold. Hvis du er interesseret i teknologi og design, kan en karriere inden for UI-design være noget for dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en UI-designer er, hvad deres jobopgaver er, deres væsentlige færdigheder og jobudsigter, årsløn og tips til at blive UI-designer.

Hvad er UI?

En brugergrænseflade, eller UI, er et kommunikationspunkt, der giver en person mulighed for at interagere med teknologi. UI-designere skaber interaktioner, der appellerer til menneskelige følelser og sanser, såsom:

 • Vision: Et eksempel på en grænseflade, der kan appellere til syn, er en computerskærm, da den giver visuelle hjælpemidler til at hjælpe dig med at navigere i et computersystem.
 • Berøring: Et computertastatur er et godt eksempel på en grænseflade, der kan engagere en berøringssans, fordi designet, fornemmelsen af ​​tasterne og deres placering kan forbedre en brugers oplevelse.
 • Lyd: Hovedtelefoner kan appellere til lydsansen, da de er nyttige til at lytte til forskellige typer medier.

Multimediebrugergrænseflader kan engagere og interagere med flere menneskelige sanser. En computer er et glimrende eksempel på en multimediebrugergrænseflade, da den typisk bruger andre enheder til at hjælpe med navigation, herunder et pegefelt, mus, tastatur, højttalere og skærm. Et andet eksempel på en enhed, der bruger multimediegrænseflader, er en smartphone. For at en smartphone kan fungere, skal den muligvis have en mikrofon, tastatur, skærm og højttaler. Nogle telefoner har endda touchskærme og kameraer.

Relateret: Hvad er en brugergrænseflade? (Definition, typer og eksempler)

Hvad er en UI-designer?

UI-designere er digitale designere, der har specialiseret sig i at skabe brugergrænseflader på hjemmesider, applikationer og andre teknologiske værktøjer. De er ansvarlige for at udvikle en brugervenlig grænseflade, der appellerer til det menneskelige øje og følelsesmæssigt engagerende. En UI-designers mål er at skabe en nem brugergrænsefladeoplevelse, der kræver lidt indsats for nogen at navigere og forstå.

Hvad laver en UI-designer?

En UI-designers primære opgaver involverer at arbejde med kunder for at udvikle visuals til et produkts brugergrænseflade, generere prototyper og teste elementer af UI-designet. De kan bruge en række forskellige computersoftware og -programmer til at skabe brugergrænsefladebilleder. UI-designere overvejer ofte alle aspekter af design, som kan omfatte farven af ​​grænsefladen, mellemrummet mellem individuelle sektioner af grænsefladen, skrifttype og størrelsen af ​​brugergrænsefladen.

Mens du arbejder på klientprojekter, kan en UI-designer være ansvarlig for at følge et specifikt sæt retningslinjer for brugergrænsefladens stil. En klient kan forvente, at en designer opbygger en grænseflade, der stemmer overens med virksomhedens brand og de produkter, de tilbyder, så det er nemmere for en potentiel forbruger at købe og bruge virksomhedens produkt. Designeren præsenterer typisk en prototype for kunden før færdiggørelse af et produktdesign, efter at de har gennemført en række tests for at sikre korrekt funktionalitet.

Relateret: UI vs. UX Designer: Hvad er forskellen?

Færdigheder for en UI-designer

Her er nogle af de mest almindelige færdigheder, en UI-designer kan besidde:

Kreativitet

Nogle af de mest succesrige UI-designere er kreative og har en god fantasi. De træffer kognitive beslutninger om at producere designs, der er æstetiske, opfylder deres klients behov og fungerer korrekt. UI-designere kan også bruge viden om menneskelig psykologi og sociologi til at forstå, om et menneske kan fortolke designet korrekt, og hvordan de kan føle sig under deres oplevelse med grænsefladen.

Relateret: Kreativitetsfærdigheder: Definition, tips og eksempler

Detaljeorienteret

Et vigtigt aspekt af UI-design er at have opmærksomhed på detaljer. Denne type arbejde er centreret om detaljerne på et websted, som ofte indeholder subtile ændringer, der forbedrer brugeroplevelsen. De fokuserer på de mindre detaljer, som andre brugere i sidste ende ikke ville bemærke, og sikrer, at alle aspekter af webstedet skaber den bedst mulige oplevelse.

Problemløsning

UI-designere baserer ofte deres beslutninger på, hvad de mener er bedst for brugeroplevelsen. De bruger problemløsningsevner til at producere løsninger på potentielle forhindringer, der kan påvirke en brugers oplevelse med et produkt. Det er vigtigt for en UI-designer at forudse potentielle forhindringer med design, da nye operativsystemer og teknologienheder konstant udvikler sig.

Forståelse af front-end udvikling

En UI-designer kan muligvis træffe bedre beslutninger, hvis de har en generel forståelse af frontend-udvikling til brugergrænseflader. Front-end-udvikling inkluderer ofte kodning og brug af computerprogrammeringssprog til tilpassede designaspekter af teknologi. Det er måske ikke nødvendigt for en UI-designer at være ekspert i computerprogrammeringssprog, men det er en nyttig færdighed, der kan hjælpe med at skabe design, som computerprogrammer effektivt kan læse.

Tips til at blive en UI-designer

Her er tre nyttige tips til at hjælpe dig med dine karrieremål for at blive en UI-designer:

Lær computerprogrammeringssprog

At have erfaring med webudviklingssprog kan give dig en fordel på UI designer arbejdsmarkedet. En grundlæggende forståelse af kodning eller computerprogrammering kan hjælpe dig med at identificere, hvilke aspekter af design der kan fungere med et operativsystem og strømline færdiggørelsen af ​​et projekt. Nogle computerprogrammeringssprog, du måske overveje at lære, omfatter:

 • HTML
 • JAVA
 • JavaScript
 • Swift
 • Dart
 • C#
 • AJAX
 • Python
 • C+
 • C++
 • Rubin

Relateret: Lær at kode

Få erfaring med prototyping software

Erfaring med prototypesoftware og designapplikationer er afgørende for en UI-designers karriere. Prototypesoftware kan sikre, at brugerne er i stand til at navigere og forstå de produkter, de bruger. Nogle prototypesoftware og designapplikationer, som en UI-designer kan bruge, omfatter:

 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Skitse
 • Invision Studio
 • Adobe InDesign
 • Proto.io

Ofte stillede spørgsmål om UI-designere

Hvad er årsløn og jobudsigter for en UI-designer?

Ifølge Bonjoures er den gennemsnitlige grundløn for en UI-designer $81.484. US Bureau of Labor Statistics oplyser, at jobudsigterne for UI-designere kan stige med 8% mellem 2019-2029. UI-designere kan være efterspurgte på grund af nye teknologitrends og enheder.

Hvor arbejder UI-designere?

UI-designere kan udføre arbejde på deres computere, hvilket giver dem mulighed for at arbejde i uafhængige indstillinger og kontorindstillinger. Da teknologien ofte udvikler sig og udvikler nye former for kunstig intelligens, computerprogrammer, applikationer og enheder, kan dette give en UI-designer mulighed for at arbejde i næsten enhver industri. Nogle karriereområder, som en UI-designer kan vælge at arbejde for, omfatter:

 • Sundhedspleje
 • webdesign
 • Informationsteknologi
 • Finansiere
 • Automotive
 • Regering
 • Spil
 • Uddannelsesydelser
 • Telekommunikation
 • Lov

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Viktor Kristoffersen
Viktor Kristoffersen Mange virksomheder har brug for digitale designeksperter til at skabe produkter, hjemmesider og applikationer. Teknologi er nyttig i mange karrierebrancher, hvilket kan øge behovet for kreative personer, der ved, hvordan man designer brugervenlige apps og indhold. Hvis du er interesseret i teknologi og design, kan en karriere inden for UI-design være noget for dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en UI-designer er, hvad deres jobopgaver er, deres væsentlige færdigheder og jobudsigter, årsløn og tips til at blive UI-designer.