Hvad Er En Studieleder? : Med Definition Og Færdigheder

Studieledere designer og implementerer kliniske undersøgelser og forsøg for at bidrage til vigtige forskningsprojekter. De samarbejder med forskere, projektledere og andre medicinske og videnskabelige fagfolk for at udføre effektive kliniske undersøgelser. Hvis du er interesseret i en karriere inden for videnskab eller forskning, så overvej, om en stilling som klinisk studieleder passer godt til dig. I denne artikel definerer vi rollen som studieleder, diskuterer jobopgaverne, forklarer, hvordan man bliver det, og giver en liste over gavnlige færdigheder til stillingen.

Hvad er en studieleder?

En studieleder er en videnskabelig professionel, der styrer produktionen og driften af ​​kliniske forsøg. De går i spidsen for at udarbejde protokoller til forsøgene for at sikre, at resultatet har effekt. De udfører ofte størstedelen af ​​deres arbejde inde fra laboratoriet, selvom de bruger tid uden for laboratoriet på at analysere data eller udvælge potentielle deltagere. En undersøgelsesleder kan administrere både nye og igangværende kliniske forsøg på én gang for at forbedre laboratoriets fremskridt.

Hospitaler, medicinalvirksomheder, private forskningsfirmaer og universiteter er de typiske arbejdsgivere for studieledere, da disse enheder konsekvent driver nye forskningsprojekter, der har brug for ledelse. Det er almindeligt, at disse fagfolk har en medicinsk eller videnskabelig baggrund og stor erfaring med forskningsmetoder. De bidrager til koordineringen, ledelsen og resultatet af de kliniske forsøg, de tager ansvar for.

Relateret: Lær hvordan du bliver en klinisk forskningskoordinator

Hvad laver en klinisk studieleder?

Ledelsen af ​​et klinisk forsøg kan se anderledes ud baseret på den særlige undersøgelse, lederen laver. Der er dog flere arbejdsopgaver, der er konsekvente mellem hvert forsøg. Disse arbejdsopgaver omfatter:

 • Rekrutter deltagere gennem upartiske metoder
 • Opsæt etiske protokoller
 • Få godkendelse fra en etisk komité gennem en skriftlig rapport, der beskriver forsøgets metoder
 • Administrer andre medarbejdere, der bidrager til forsøget
 • Overvåg styring og indsamling af data
 • Kommuniker med medarbejderne om forløbet af forsøget
 • Diskuter ændringer i forsøg med videnskabelige vejledere
 • Afslut data ved afslutningen af ​​forsøget
 • Skriv en rapport om retssagen efter dens afslutning

Relateret: En komplet guide til projektledelse

Sådan bliver du studieleder

Det er bedst at forstå, hvordan du kommer ind i feltet, før du begynder at søge arbejde. Stillinger som studieledere stiller visse uddannelses- og erhvervsmæssige krav til ansøgere, da det er et meget teknisk og præcist felt. Overvejer at følge disse trin for at blive en klinisk undersøgelsesleder:

1. Fortsæt med en uddannelse

Hvis du overvejer en karriere som klinisk studieleder, er det vigtigt at forfølge en relevant uddannelse. Prøv at opnå en bachelorgrad i life science eller et beslægtet fag. Mange arbejdsgivere kræver en bachelorgrad som minimumskrav for ledige stillinger.

Du kan også overveje at opnå en kandidatgrad i klinisk forskning. På dette kursus kan du studere emner som juridiske bestemmelser, medicinsk terminologi eller etiske spørgsmål. Et højere uddannelsesniveau kan øge lønnen og mere avancerede ansvarsområder. Uanset dit valg om at forfølge en postgraduate grad, så overvej at tjene en specialiseret certificering, der yderligere forbereder dig til succes i denne stilling.

2. Få erfaring

Mens du forbereder dig til en stilling som klinisk studieleder, så prøv at få relevant erfaring. Du kan beslutte at tage et praktikophold, mens du er på college for at lære værdifulde forskningsteknikker. En anden mulighed er at melde sig frivilligt til at hjælpe en professor med deres forskning for at få en mentor og være vidne til processen med at skabe og implementere et forsøg. Efter college kan du overveje at arbejde som klinisk sygeplejerske, klinisk assistent eller klinisk associeret. Hver af disse stillinger arbejder specifikt i kliniske studier, som kan give indsigt i arbejdet i feltet.

3. Demonstrere lederevner

Mens du arbejder i et klinisk studiemiljø, så prøv at demonstrere lederevner. Dette kan vise din vejleder, at du kan varetage flere opgaver, såsom at styre hele forsøget. Overvej at tilbyde at hjælpe ud over din jobbeskrivelse eller tage initiativ under hele forsøget for at hjælpe det med at køre effektivt. Andre lederevner omfatter integritet, uddelegering eller kommunikation med andre på dit team.

Relateret: 6 centrale lederevner: Definitioner og eksempler

4. Læs jobbeskrivelsen

Før du begynder at søge stillinger som klinisk studieleder, skal du sørge for at læse stillingsbeskrivelserne. Dette giver vigtige detaljer om stillingen, såsom den særlige studieretning, den er i. Det er vigtigt at sikre, at du søger roller inden for dit videnskabelige ekspertiseområde. Derudover indeholder jobbeskrivelsen nøgleord og sætninger, der kan gøre dig opmærksom på de færdigheder, kvalifikationer og krav, som arbejdsgiveren leder efter hos hver ansøger.

5. Forbered dit CV

Når du læser jobbeskrivelserne igennem, skal du forberede dit CV, så det bedst afspejler dine færdigheder og kvalifikationer. Du kan foretage små ændringer i dit CV baseret på detaljerne i jobbeskrivelsen for at fremhæve de måder, du passer til den stilling, du søger. Overvej at inkludere følgende:

 • En professionel opsummering
 • Erhvervserfaring
 • Målbare resultater
 • Tekniske færdigheder
 • Certificeringer
 • Faglige præstationer

Relateret: Her er alt, hvad du bør medtage på et CV

6. Byg dit netværk

Når du går ind i et nyt felt, er det vigtigt at prøve at opbygge dit professionelle netværk. Disse forbindelser kan give muligheder, rådgivning og mentorskab, når du begynder at søge arbejde. Nogle personer i dit netværk kan tilbyde at skrive anbefalingsbreve, mens andre kan give nyttige råd til at begynde dit første job som klinisk studieleder. Overvej at opbygge dit netværk ved at deltage i professionelle arrangementer, melde dig ind i en forening eller holde kontakten med dine professorer og tidligere arbejdsgivere.

Studielederløn

Lønnen for en klinisk studieleder kan variere af en række årsager. Dette inkluderer størrelsen af ​​forsøgene, placeringen eller erfaringen og ansøgerens uddannelse. I gennemsnit er den nationale løn for en studieleder $72.482 om året. Derudover kan den specifikke løn ændre sig baseret på den type organisation studielederen arbejder for, uanset om det er et hospital, universitet eller en anden enhed.

Relateret: 13 tips til at forhandle din løn og jobtilbud

Studielederkompetencer

Hvis du er interesseret i at blive studieleder, så overvej at udvikle dine færdigheder. At tage tid til at fokusere på dine færdigheder kan forberede dig til succes i denne avancerede stilling. Nogle specifikke færdigheder, som disse fagfolk drager fordel af, omfatter:

 • Videnskabelig eller medicinsk viden: Det er vigtigt at have viden om videnskabelige metoder og hvordan man administrerer medicinske forsøg. Denne viden ruster dig til med succes at gennemføre kliniske forsøg, sikre, at de er sikre og følge en nøjagtig metode.

 • Forskningsfærdigheder: Viden om forskningsmetoder hjælper studieledere med at forberede en undersøgelse og analysere data, når undersøgelsen slutter. Forskningskompetencer bidrager til det overordnede mål og resultat af en klinisk undersøgelse.

 • Kommunikation: Det er nyttigt for studieledere at have veludviklede skriftlige og mundtlige kommunikationsevner. Når du skriver rapporter eller diskuterer resultater med andre analytikere, sikrer kommunikationsevner, at al information er klart og præcist portrætteret.

 • Analytiske færdigheder: I forskningsforsøg er det almindeligt, at studielederen bidrager til dataanalyse. Analytiske færdigheder forbereder den professionelle til at fuldføre dette arbejde med en nøjagtig fortolkning af dataene.

 • Uafhængighed: Nogle elementer i at lede et klinisk forsøg involverer at arbejde selvstændigt. En professionel, der har uafhængigheden til at udføre opgaver med lidt ledelse eller hjælp fra andre, kan være et stort aktiv for et forskerhold, især når andre har en bred vifte af forskellige ansvarsområder.

 • Organisation: Når du administrerer de små detaljer i et forsøg, er det bydende nødvendigt, at en studieleder har dokumenterede organisatoriske færdigheder. De organisatoriske færdigheder hos en klinisk undersøgelsesleder hjælper med at opretholde effektiviteten af ​​forsøget ved at minimere potentialet for fejl i dataene.

 • Lederevner: Som leder af forsøget er det vigtigt for disse fagfolk at have lederevner. Som leder styrer de driften af ​​forsøgene samt deltagere og medarbejdere, så studieledere har gavn af at implementere lederevner.

Søren Skov
Søren Skov Studieledere designer og implementerer kliniske undersøgelser og forsøg for at bidrage til vigtige forskningsprojekter. De samarbejder med forskere, projektledere og andre medicinske og videnskabelige fagfolk for at udføre effektive kliniske undersøgelser. Hvis du er interesseret i en karriere inden for videnskab eller forskning, så overvej, om en stilling som klinisk studieleder passer godt til dig. I denne artikel definerer vi rollen som studieleder, diskuterer jobopgaverne, forklarer, hvordan man bliver det, og giver en liste over gavnlige færdigheder til stillingen.