Hvad Er En Statsautoriseret Revisor?

Hvad Er En Statsautoriseret Revisor?

Hvis du kan lide at arbejde med tal eller er interesseret i finansbranchen, kan du overveje at blive revisor. Disse fagfolk hjælper virksomheder og enkeltpersoner med en række forskellige økonomiske behov. Der er flere typer revisorer, med den højeste legitimation, der typisk anses for at blive en statsautoriseret revisor. I denne artikel forklarer vi, hvad en statsautoriseret revisor er, hvad de laver og stillinger på højt niveau for CPA'er, samt hvordan man bliver det.

Relateret: Din guide til karrierer i finans

Hvad er en statsautoriseret revisor?

En statsautoriseret revisor, eller CPA, er en finansiel ekspert, der har bestået CPA-eksamenen. CPA'er hjælper virksomheder, organisationer og enkeltpersoner med at forstå, registrere og kommunikere deres økonomiske data.

En CPA kan levere revisions- og skattetjenester, som en almindelig revisor ikke kan. Deres certificering gør det muligt for dem at revidere offentlige virksomheder, underskrive selvangivelser og indsende officielle rapporter til Securities and Exchange Commission (SEC).

En CPA-licens er den mest efterspurgte regnskabsmæssige legitimation og giver mange beskæftigelsesmuligheder, herunder at arbejde for små eller store virksomheder, for individuelle kunder, for regeringen, for non-profit organisationer eller som finansdirektør i en organisation.

Relateret: Statsautoriseret revisor vs. statsautoriseret revisor: Hvad er forskellen?

Hvad gør en CPA?

CPA'er har en bred vifte af opgaver, herunder at administrere udgifter, investeringer, skatter, revisioner og hjælpe kunder med at planlægge og nå deres økonomiske mål. Nogle ansvarsområder for en statsautoriseret revisor omfatter:

 • Rådgivning med kunder for at identificere problemer eller risici og hjælpe dem med at administrere deres forretninger effektivt
 • Samarbejde med kunder for at minimere skattepligt
 • Optræde som sagkyndige i retssager, såsom konkurser, fusioner, opkøb eller skilsmissesag
 • Repræsentation af kunder under revisioner
 • Rådgivning af kunder om investeringspraksis
 • Håndtering af kunders finansielle aktiviteter, såsom cash flow, budgettering, generel regnskab og finansiel planlægning
 • Udarbejdelse af regnskab
 • Udarbejdelse og indgivelse af lokale, statslige og føderale selvangivelser
 • Revision af økonomiske oplysninger og afgivelse af officielle rapporter
 • Ledelse af et team af revisorer eller en regnskabsafdeling
 • Indgivelse af rapporter til Securities and Exchange Commission (SEC)

Gennemsnitlig CPA-løn

CPA-lønninger kan variere afhængigt af deres arbejdsgiver, erfaring og placering, men den nationale gennemsnitlige løn for en statsautoriseret revisor i USA er $72.129 om året. Nogle lønninger varierer fra $20.000 til $156.000 om året.

Job for statsautoriserede revisorer

Der er mange forskellige roller inden for regnskab og økonomi. Her er fem stillinger på højere niveau, der normalt besættes af CPA'er:

 1. Senior finansanalytiker
 2. Finansdirektør
 3. Corporate Controller
 4. Regnskabs chef
 5. Vicepræsident for finans

1. Senior finansanalytiker

National gennemsnitsløn: $87.057 om året

Primære opgaver: En senior finansanalytiker gennemgår en virksomheds finansielle status og opretter planer og anbefalinger til forbedring af dens økonomiske sundhed, såsom at sænke omkostningerne, justere budgetter og bruge økonomiske prognoser. De udarbejder, gennemgår og opretter økonomiske rapporter til virksomhedens ledelse og nogle gange for offentligheden. Næsten alle brancher beskæftiger finansielle analytikere. En senior finansanalytikerstilling kræver mindst en bachelorgrad og en vis erfaring.

Læs mere: Lær om at være finansanalytiker

2. Økonomidirektør

National gennemsnitsløn: $96.192 om året

Primære opgaver: Økonomidirektøren i en virksomhed arbejder sammen med ledere og medarbejdere for at udvikle økonomiske planer, budgetter og virksomhedsspecifik regnskabspraksis. De er ansvarlige for at lede finansielle politikker, føre tilsyn med alle virksomhedens finansielle afdelinger og rapportere til vicepræsidenten for økonomi eller C-suite-direktører. En direktør for finansstilling kræver normalt en kandidatgrad og betydelig regnskabserfaring.

Læs mere: Lær om at være finansdirektør

3. Corporate Controller

National gennemsnitsløn: $111.557 om året

Primære opgaver: En virksomhedscontroller er en ekspert account manager, der sikrer, at al fakturering, budgettering, finansielle rapporter og skatteforberedelse udføres korrekt i en stor virksomhed. Det er deres ansvar at opretholde den daglige økonomiske drift og integritet i en virksomhed. Kravet til denne stilling er ofte en bachelorgrad i regnskab eller business, men nogle virksomheder kan forvente en kandidatgrad.

4. Økonomidirektør

National gennemsnitsløn: $126.537 om året

Primære opgaver: En finansdirektør, eller CFO, er den øverste finansielle direktør i en organisation. De overvåger alle de økonomiske aspekter af en virksomhed og administrerer andre revisorer. De opretter langsigtede økonomiske planer og budgetmål for at sikre en virksomheds økonomiske velfærd og sikre virksomhedens overholdelse af alle økonomiske regler. En CFO rapporterer til andre C-suite-ledere og bestyrelsen om virksomhedens økonomiske status. At få en stilling som CFO kræver stor erfaring og erfaring som revisor.

Læs mere: Lær om at være CFO (Chief Financial Officer)

5. Finansdirektør

National gennemsnitsløn: $152.387 om året

Primære opgaver: En vicepræsident for finans er bindeleddet mellem C-suite-ledere og lavere ledelsesroller i en virksomhed. De er ansvarlige for at kommunikere økonomiske planer og bekymringer samt administrere budgettet, oprette økonomiske planer og finansiere gæld. En kandidatgrad i regnskab og betydelig erfaring er ofte et krav for denne rolle.

Sådan bliver du CPA

Du kan bruge disse trin til at blive statsautoriseret revisor:

 1. Undersøg CPA-kravene i din stat.
 2. Få en grad.
 3. Komplet erfaringskrav.
 4. Tag CPA-eksamenen.
 5. Ansøg om din licens.
 6. Vedligeholde certificering.

1. Undersøg CPA-kravene i din stat

Hver stat i USA har sin egen bestyrelse, så du bliver nødt til at undersøge kravene for at blive en CPA i dit område. Den nødvendige uddannelse, erfaring og eksamener for at blive en statsautoriseret revisor kan variere fra stat til stat.

2. Optjen en grad

Selvom det krævede antal kredittimer for at kvalificere sig til CPA-eksamenen varierer fra stat til stat, skal du typisk tjene mindst en bachelorgrad. Nogle stater kræver et vist antal kurser eller timer inden for områder som revision, attestering og regnskab, eller kan kræve mere end det antal kredittimer, det tager at opgradere med en bachelorgrad.

Kurser, du bør tage til hovedfag i regnskab, omfatter regnskabsprincipper, forretningsetik, virksomhedsledelse, finans, statistik og økonomi. Avancerede kurser omfatter specialiserede regnskabsemner, såsom skatteplanlægning, finanskontrol, regnskabsteori og omkostningsregnskab.

Du kan vælge at tage en kandidatgrad i regnskab eller i Business Administration med fokus på regnskabspraksis for at øge din viden, færdigheder og beskæftigelsesegnethed.

Relateret: De 10 bedste kandidatgrader til at finde et job

3. Fuldfør erfaringskrav

Du bliver nødt til at opfylde din stats erfaringskrav, før du kan modtage en officiel CPA-licens. De kan kræve alt fra seks måneder til to års erfaring, før du kan kvalificere dig til eksamen. Ansøg om regnskabsjob på entry-level for at begynde at få erfaring. Nogle stater kræver et vist antal timers erfaring inden for specifikke områder, såsom revision eller udarbejdelse af selvangivelser.

Bliv fortrolig med alle revisorers almindelige pligter, såsom brug af regnskabssoftware og regneark, udarbejdelse af selvangivelser, revisionspraksis og verifikation af finansielle dokumenter.

Relateret: Lær om at være revisor

4. Tag CPA-eksamenen

Hver stat i USA kræver, at revisorer opfylder CPA-licenskravene for at blive godkendte revisorer, men disse krav kan variere, da hver stat har sin egen bestyrelse. De typiske krav omfatter dog at tage en firedelt CPA-eksamen.

For at tage eksamen skal du først kontakte din statsstyrelse med bevis for, at du har gennemført uddannelseskravene. Du kan tage eksamen, før du afslutter erfaringskravene, men din licens udstedes ikke, før den også er fuldført.

CPA-eksamenen er oprettet af American Institute of Certified Public Accountants (AICPA). Når du har taget den første eksamen, har du 18 måneder til at gennemføre de resterende tre. De fire eksamener drejer sig om revision og attestering, finansiel regnskabsføring og rapportering, regulering og forretningsmiljø og koncepter. Du kan tage dem i enhver rækkefølge.

Nogle stater kræver også en eksamen om etik, som også leveres af AICPA. Dette tages normalt online efter at have bestået CPA-eksamenen.

5. Ansøg om din licens

Når du har bestået eksamenerne og opnået den nødvendige erfaring, kan du ansøge din statsstyrelse om en CPA-licens. Der er et gebyr for at få licensen.

Relateret: 16 regnskabsjob, der betaler godt

6. Oprethold certificering

For at bevare din CPA-licens skal du opfylde din stats efteruddannelseskrav. Tilmelding til en professionel organisation for revisorer kan hjælpe med dette krav, da organisationer ofte tilbyder arrangementer og kurser til dette formål. Fælles organisationer for CPA'er at tilslutte sig inkluderer:

 • American Accounting Association
 • Den nationale revisorforening
 • American Institute of CPAs
 • International Federation of Accountants
 • Instituttet for ledelsesrevisorer
 • Instituttet for Interne Revisorer

Arne Henningsen
Arne Henningsen Hvis du kan lide at arbejde med tal eller er interesseret i finansbranchen, kan du overveje at blive revisor. Disse fagfolk hjælper virksomheder og enkeltpersoner med en række forskellige økonomiske behov. Der er flere typer revisorer, med den højeste legitimation, der typisk anses for at blive en statsautoriseret revisor. I denne artikel forklarer vi, hvad en statsautoriseret revisor er, hvad de laver og stillinger på højt niveau for CPA'er, samt hvordan man bliver det.