Hvad Er En Scrum Product Owner? Definition Og Ansvar

Hvad Er En Scrum Product Owner? Definition Og Ansvar

Scrum er en ramme, der hjælper folk med at finde løsninger til komplekse situationer og maksimere værdien af ​​de produkter, en virksomhed tilbyder. At bruge Scrum effektivt kan kræve bidrag fra mange forskellige roller, hvoraf den ene er en Scrum-produktejer. Du kan med fordel vide, hvad en Scrum-produktejer er, hvis din arbejdsplads bruger Scrum-metoden, eller hvis du selv ønsker at blive Scrum-produktejer. I denne artikel overvejer vi, hvad en Scrum-produktejer er, og udforsker nogle tips til at være det.

Relateret: Definitiv guide til Scrum-udvikling

Hvad er en Scrum-produktejer?

En Scrum-produktejer er den person i en organisation, der er ansvarlig for at øge værdien af ​​et produkt. Scrum-produktejere opnår typisk dette ved at identificere de produkter, de ønsker at bygge værdien af ​​og udpege opgaver, der kan forbedre produktet til et Scrum-team. Mange Scrum-produktejere forfølger certificering, før de søger jobmuligheder, da certificeringsprocessen kan lære dem om, hvordan man udvikler produktvisioner og fuldfører andre elementer for at maksimere et produkts værdi. Her er et par certificeringer, som en Scrum-produktejer kan arbejde hen imod:

  • Certificeret Scrum Product Owner (CSPO)
  • Professionel Scrum Product Owner (PSPO)
  • Certificeret produktejer (CPO)
  • SAFe Product Owner/Product Manager

Relateret: Hvad er en Scrum Master?

Hvad laver en Scrum-produktejer?

En Scrum-produktejer kan udføre mange opgaver, mens han er på jobbet. Et af de vigtigste aspekter af en Scrum-produktejers job er at opbygge en omfattende viden om Scrum og sikre, at deres Scrum-team har færdighederne og ekspertisen til at udføre deres ansvar. En anden primær opgave for de fleste Scrum-ejere er at maksimere værdien af ​​produkter, som de opnår ved at udvikle planer for forbedringer og arbejde tæt sammen med et Scrum-team for at implementere dem.

De specifikke opgaver, som en Scrum-produktejer udfører hver dag, kan variere afhængigt af deres ledelsesstil, de Scrum-teams, de arbejder med, og den branche, de opererer i. For eksempel kan en Scrum-produktejer, der samarbejder med et nyt eller uerfarent Scrum-team, bruge mere tid på at verificere, at de ved, hvordan de skal engagere sig i Scrum-metoden end en Scrum-produktejer med et meget erfarent Scrum-team.

Relateret: Hvad er Scrum Project Management?

Ansvar for en Scrum-produktejer

Der er nogle få ansvarsområder, der er nøglen til en Scrum-produktejers job, hvoraf mange involverer håndtering af et produktbacklog. Den første af en Scrum-produktejers hovedansvar er at udvikle et produktmål og dele det med alle, der kan være involveret i færdiggørelsen, såsom Scrum-teamet eller andre medarbejdere. Dette kan etablere det overordnede mål for projektet og informere om, hvordan et Scrum-team organiserer produktbacklog baseret på Scrum-produktejerens instruktioner.

Et andet ansvar for Scrum-produktejere er at oprette og bestille produktbacklog-varer, som de kan udpege til Scrum-teamet ved at give detaljerede instruktioner og hyppigt kommunikere. En Scrum-produktejer er også typisk ansvarlig for at gennemgå produktbacklog for at sikre, at den er gennemsigtig, og at brugerne kan se og forstå dens værdier. Afhængigt af hvor de arbejder, kan nogle Scrum-produktejere tage en mere praktisk tilgang, mens andre måske foretrækker at uddelegere opgaver til det Scrum-team, de arbejder med.

Relateret: Sådan afvikles et effektivt Scrum-møde

Tips til at være Scrum-produktejer

Overvej disse tips til at være Scrum-produktejer:

Forfølge certificering

Der er et par forskellige muligheder for Scrum-produktejere for at opnå certificering. Selvom certificering normalt er valgfri for Scrum-produktejere, kan den altid gavne din karriere ved at give dig yderligere træning inden for dit ekspertiseområde og forberede dig til avanceret arbejde på området. At have certificering kan også øge dine chancer for at finde arbejde, da certificering kan vise arbejdsgivere, at du er kvalificeret og dedikeret til branchen. For at afgøre, hvilken Scrum-produktejer-certificering der kan være den rigtige for dig, kan du foretage research online og vælge den certificering, der passer bedst til dine karrieremål.

Fortsæt med at lære om Scrum

Mens mange Scrum-produktejere har omfattende viden om Scrum og hvordan man implementerer det, kan du overveje at finde måder at fortsætte med at uddanne dig selv om Scrum, selv efter du har fundet arbejde som produktejer. Dette kan være gavnligt, fordi Scrums konventioner og dets bedste praksis har potentialet til at ændre sig hvert år, efterhånden som nye metoder til succes udvikles. Der er mange måder at blive ved med at lære om Scrum i løbet af din professionelle karriere, såsom at tage et træningskursus i Scrum eller besøge Scrum Alliances hjemmeside for at gennemgå deres ressourcer.

Opbyg et positivt forhold til dit Scrum-team

Fordi en Scrum-produktejer typisk samarbejder tæt med et Scrum-team, kan et positivt forhold til dit Scrum-team hjælpe dig med at få succes som produktejer. I mange tilfælde kan en Scrum-produktejer have mulighed for at vælge medlemmerne af deres Scrum-team, hvilket kan give dig chancen for at ansætte medlemmer, som du ved er kvalificerede og for at lære dit team at kende med det samme.

Du kan også arbejde hen imod at opbygge et positivt forhold til dit Scrum-team ved at engagere dig i hyppig kommunikation med dem, da dette kan holde dig forbundet og sikre, at alle på et projekt har opdateret information.

Sørg for, at du forstår produktvisionen

Et af hovedansvaret for en Scrum-produktejer er at øge værdien af ​​et produkt, så det kan være afgørende, at du har en fuldstændig forståelse af, hvad en kundes vision for et produkt er. Dette kan hjælpe dig med at udvikle en plan, der adresserer de elementer i et produkt, der har størst behov for forbedring, og til at etablere en klar definition af produktvisionen, som du kan dele med dit Scrum-team.

Du kan bruge et par forskellige værktøjer, når du definerer en produktvision, såsom en produktvisionstavle, produktlærred eller værdiforslagsdesign. Ethvert af disse værktøjer kan hjælpe dig med at udvikle en grundig forståelse af en produktvision og skabe en specifik definition, som dit Scrum-team kan referere til under projektets afslutning.

Gregers Schou
Gregers Schou Scrum er en ramme, der hjælper folk med at finde løsninger til komplekse situationer og maksimere værdien af de produkter, en virksomhed tilbyder. At bruge Scrum effektivt kan kræve bidrag fra mange forskellige roller, hvoraf den ene er en Scrum-produktejer. Du kan med fordel vide, hvad en Scrum-produktejer er, hvis din arbejdsplads bruger Scrum-metoden, eller hvis du selv ønsker at blive Scrum-produktejer. I denne artikel overvejer vi, hvad en Scrum-produktejer er, og udforsker nogle tips til at være det.