Hvad Er En Salgs- Og Marketingkonsulent?

Hvis du nyder at hjælpe andre og er dygtig til at skabe engagerende indhold, så overvej at blive salgs- og marketingkonsulent. De i denne rolle hjælper virksomheder med at opbygge deres brands og udvide deres kundebase. Som salgs- og marketingkonsulent har du mulighed for at arbejde med mennesker og opøve kreativitet. I denne artikel forklarer vi, hvad en salgs- og marketingkonsulent er, hvad de laver, og hvordan man bliver det.

Hvad er en salgs- og marketingkonsulent?

En salgs- og marketingkonsulent rådgiver virksomheder om, hvordan de udvikler og eksekverer salgs- og marketingstrategier. Disse er metoder til at udbrede kendskabet til et produkt eller en service til potentielle kunder og overtale dem til at købe det. Eksempler på salgs- og marketingstrategier kan omfatte:

 • Salgsfremmende materialer
 • Begivenheder
 • Reklamer
 • Programmer
 • Hjemmesider
 • Indhold på sociale medier

Salgs- og marketingkonsulenter kan arbejde for et marketingfirma eller drive deres egen virksomhed som iværksætter. De kan rådføre sig med små virksomheder, der ikke har nogen markedsføringserfaring, eller assistere hele marketingafdelinger. De kan også specialisere sig i business to business (B2B) eller business to consumer (B2C) marketing, som har forskellige tilgange. En salgs- og marketingkonsulent sætter virksomheder i stand til at nå deres forretningsmål og opnå langvarig vækst.

Salgs- og marketingkonsulenter kan hjælpe følgende typer virksomheder:

 • Forhandlere
 • Ejendomsmæglerfirmaer
 • Online software virksomheder
 • Sundhedsfaciliteter
 • Restauranter
 • Fødevareproducenter
 • Sportshold

Læs mere: 17 marketingstrategier (med eksempler)

Hvad laver en salgs- og marketingkonsulent?

En salgs- og marketingkonsulents primære rolle er at hjælpe en virksomhed med at promovere deres produkter eller tjenester og øge deres salg. De rådfører sig med en virksomhed og skræddersyer en unik markedsføringstilgang baseret på særlige udfordringer, virksomheden står over for. Her er nogle af deres andre opgaver:

 • Evaluer nuværende markedsføringstaktikker, identificer virksomhedens behov og hjælp til at udvikle forretningsmål.
 • Undersøg markedstendenser og undersøg resultaterne af konkurrerende virksomheder.
 • Etablere en virksomheds primære mission, værdier, vision og budskab.
 • Opret en ny, omfattende marketingplan for virksomhedens produkter og/eller tjenester for at udvide annoncering og øge salget.
 • Undersøg kundetilfredshed og spor målinger såsom engagement på sociale medier, kundetrafik og konverteringsforhold mellem lead-til-salg.
 • Forudsige forbrugerpsykologi og adfærd for at identificere bestemte taktikker for at nå ud til målgrupper.
 • Juster marketingstrategier efter behov, overvind salgsudfordringer og løs eventuelle marketing- eller PR-problemer, der opstår.
 • Mål kundeloyalitet og udvikle og implementere en kundefastholdelsesstrategi.
 • Design indhold til hjemmesider og andet reklamemateriale, herunder brochurer, kort, annoncer, skilte, produktemballage og flyers.
 • Introducer virksomheder til nyttige salgs- og marketingteknologier og -systemer.
 • Tilbyde træning i søgemaskineoptimering (SEO), pay-per-click (PPC), virtuelt salg, e-handel og andre digitale marketingstrategier.
 • Hjælp virksomheder med at prissætte deres produkter og tjenester.

Læs mere: Hvad er e-handel? Definition, typer og betydning

Sådan bliver du salgs- og marketingkonsulent

Hvis du er begejstret for at hjælpe kunder med at finde produkter af høj kvalitet, så overvej at forfølge en karriere som salgs- og marketingkonsulent. Følg disse trin for at blive salgs- og marketingkonsulent:

1. Gennemfør videregående uddannelse

For at blive salgs- og marketingkonsulent skal du forfølge en bachelorgrad i marketing, forretning, kommunikation eller et beslægtet område. Overvej at forfølge en MBA med fokus på marketing. Dette kan være med til at øge dine fremtidige jobmuligheder.

2. Få erfaring inden for området

Hvis du skal rådgive virksomheder om den bedste markedsføringspraksis, er det vigtigt at have noget praktisk erfaring i selve marketingbranchen. Kendskab til forskellige typer marketingstrategier i praksis kan hjælpe dig med at forudsige mulige forhindringer i processen og overvinde dem. Få erfaring med markedsføring, tekstforfatning og annoncering ved at arbejde for et marketing- eller tekstforfatterfirma. Da de fleste virksomheder implementerer en eller anden form for markedsføring for deres produkter eller tjenester, kan du også arbejde i en marketingrolle i en virksomhed, der interesserer dig, såsom en restaurant eller gård.

Job i salg kan også forberede dig til en karriere inden for salg og marketingrådgivning. Se efter jobs, hvor du vil udføre kundeservice, samarbejde, problemløsning og kreativitet. Disse færdigheder kan hjælpe dig med at få et job som salgs- og marketingkonsulent.

Læs mere: 20 gode salgs- og marketingjob

3. Undersøg aktuelle marketingtendenser

For at opbygge dine færdigheder og imponere potentielle arbejdsgivere, bør du overveje at holde dig opdateret om aktuelle marketingtendenser. Dette vil vise virksomheder, at du kan levere de mest avancerede tjenester og hjælpe dem med at blive et populært brand blandt publikum. I dagens verden er det afgørende for en virksomheds succes at vide, hvordan man implementerer markedsføring på sociale medier. Undersøg populære sociale medieplatforme, deres funktioner og hvordan man bruger dem. Bliv ekspert i måling af sociale medieanalyser og søgemaskineoptimering (SEO).

Læs mere: Guide: Hvad er SEO?

4. Byg din portefølje

Byg en portefølje eller pakke af marketingkampagner, du har udviklet tidligere. Det kan være hjemmesider, reklamer eller andet reklamemateriale. Du kan også inkludere målinger i din portefølje og CV, der beskriver dine tidligere markedsføringsresultater, såsom øget kundetrafik. At vise beviser på, hvordan dine marketingkonsultationer har ført til faktiske resultater og overskud for virksomheder, kan hjælpe dig med at skille dig ud for potentielle arbejdsgivere eller kunder. Din portefølje kan også forklare, hvordan du har hjulpet kunder med at nå deres forretningsmål.

Relateret: Sådan designes perfekte marketingporteføljer

5. Markedsfør din egen virksomhed

Sørg for, at dine potentielle arbejdsgivere eller kunder nemt kan få adgang til oplysninger om din egen marketingvirksomhed. Distribuer din hjemmesideadresse, fagkort og eventuelle sociale mediehåndtag. Dette hjælper potentielle arbejdsgivere eller kunder med at se, hvordan du ekspertmarkedsfører og promoverer din egen virksomhed. Overvej at præsentere kundeanmeldelser og positive udtalelser på dit websted for at bevise og understøtte din oplevelse inden for dit felt. Sørg for at inkludere kontaktoplysninger i dit CV og forbliv tilgængelig, hvis eventuelle potentielle arbejdsgivere eller kunder gerne vil kommunikere med dig.

6. Søg job

Når du har afsluttet din uddannelse, fået noget erfaring inden for området og opbygget dine kompetencer, skal du begynde at søge job som salgs- og marketingkonsulent. Overvej at ansøge om en rolle i et marketingfirma eller start din egen virksomhed for at blive en uafhængig entreprenør. Indsendelse af et velskrevet og velformateret CV, et tankevækkende følgebrev og en stærk portefølje kan hjælpe dig med at vise potentielle arbejdsgivere, at du er velkvalificeret og entusiastisk omkring jobåbningen. Optimer dit CV ved at inkludere enhver relevant erfaring, hvor du har praktiseret salgs- eller marketingfærdigheder, såsom:

 • Assistere kunder
 • Beskriver et produkts egenskaber
 • Design af indhold

Ellen Toft
Ellen Toft Hvis du nyder at hjælpe andre og er dygtig til at skabe engagerende indhold, så overvej at blive salgs- og marketingkonsulent. De i denne rolle hjælper virksomheder med at opbygge deres brands og udvide deres kundebase. Som salgs- og marketingkonsulent har du mulighed for at arbejde med mennesker og opøve kreativitet. I denne artikel forklarer vi, hvad en salgs- og marketingkonsulent er, hvad de laver, og hvordan man bliver det.