Hvad Er En Restaurant Expeditor? Definition Og Færdigheder

Restaurantekspeditører udfører vigtige funktioner i restauranter for at opretholde strømmen af ​​ordrer fra start til slut. Ekspeditøren sætter rytmen og styrer arbejdsgangen for at sikre restaurantgæster en mindeværdig og behagelig madoplevelse. At arbejde som restaurantekspeditør er ideelt for dem, der kan lide tempofyldte miljøer og betjene offentligheden. I denne artikel definerer vi, hvad en restaurantekspeditør er, og giver oplysninger om, hvad der skal til for at blive en af ​​disse vigtige restaurantkoordinatorer.

Hvad er en restaurantekspeditør?

Restaurantekspeditører er ansatte på fødevarevirksomheder, der fungerer som bindeled mellem madlavningspersonale og servicepersonale. De arbejder ofte i store restauranter eller fine-dining restauranter, mens små restauranter og fastfood-virksomheder kan bruge eksisterende personale som ekspeditører.

Ekspeditører koordinerer madbestillinger, tilberedning og levering for at sikre hurtig og korrekt udfyldelse af ordrer. Ekspeditører kontrollerer rutinemæssigt status for bestilling af billetter og kommunikerer med kokke for at styre serviceflowet. Restaurantekspeditører er multitaskere, der kan signalere kokke til at færdiggøre en ret, mens de planlægger det næste handlingsforløb, når maden bevæger sig gennem restauranten.

De opretholder effektiviteten af ​​både køkkenet og spisestuen og kan hjælpe servere og overvåge bevægelsen af ​​ordrer fra en gæst, der afgiver ordren, til rengøring af bordet. En ekspeditør sikrer jævne overgange under en service som:

 1. Et bord afgiver en ordre.
 2. Personalet sender ordren til køkkenet.
 3. Ekspeditøren administrerer ordren, efterhånden som den er klargjort.
 4. De sikrer fødevaresikkerhedspraksis.
 5. De sikrer rettidig levering af mad til bordet.
 6. De overvåger hurtig bordrydning.
 7. De sikrer korrekt sanitet og rengøring af service og bestik.

Relateret: 21 stillinger for restaurantarbejdere

Hvad laver en restaurantekspeditør?

Restaurantekspeditører kan have forskellige roller afhængigt af det sted, de arbejder. Nogle kan arbejde som dedikerede ekspeditører for fine-dining eller store restauranter, mens andre kan også arbejde som servere, kokke eller ledelse i små eller fastfood restauranter. Uformelle ekspeditører arbejder på at fremskynde processer for leveringer eller udbringning, mens fastfood-ekspeditører fremskynder madlavning og levering ved disken eller gennemkørsel. Hvor end de arbejder, ekspeditører:

 • Overvåge forberedelse og levering af ordrer
 • Sørg for, at ordren har visuel appel
 • Tjek at ordren er korrekt og lav justeringer inden levering til kunden
 • Direkte køkkenpersonale på ordreprioritet
 • Kommuniker med ventepersonalet for præcis og rettidig levering af hver ordre
 • Inspicere restaurantlokaler i henhold til sanitære regler og bistå med rengøring
 • Håndter kundeklager for at bevare restaurantens omdømme
 • Støt personalet ved at udfylde huller såsom at besvare telefoner, sidde gæster eller rydde borde
 • Behandle kundernes særlige ønsker og kommunikere ændringer til køkkenet

Relateret: Lær om at være restaurantchef

Hvorfor er restaurantekspeditør en vigtig rolle?

Restaurantekspeditører danner broen mellem kokke, tjenere og kunder. De administrerer en ordre fra det tidspunkt, en gæst afgiver den, til personalet klarer opvasken. Når restauranter har travlt, overvåger ekspeditører processen, mens de udfylder huller, hvor der er brug for dem. Det betyder, at ekspeditører, samtidig med at de kontrollerer ordrers nøjagtighed, kan fylde drinks eller indpakke to-go-ordrer.

Restaurantekspeditører identificerer og fjerner hindringer for at udfylde ordrer rettidigt, mens de stadig opfylder kundetilfredsheden. De er vidende om fødevaresikkerhedsstandarder og sikrer, at personalet følger dem, herunder korrekte madtemperaturer til madlavning og servering.

Relateret: Lær om at være kok

Krav for at blive restaurantekspeditør

Kravene til at blive restaurantekspeditør varierer mellem etablissementer, og nogle restaurantpersonale kan tjene i mere end én kapacitet. For eksempel kan en souschef også arbejde for at fremskynde bestillinger. Den dobbelte rolle som ekspeditør og kok kræver typisk en associeret eller bachelorgrad i kulinarisk kunst og kan omfatte at gennemføre en læreplads, mens du er i skole. Udsøgte restauranter kan ansætte dedikerede restaurantekspeditører og kræver typisk en grad i gæstfrihed eller omfattende erfaring med, hvordan en restaurant fungerer.

Restaurantekspeditører kan også være restaurantchefer, skiftledere eller besætningsmedlemmer, afhængigt af restaurantens størrelse og behov. Restaurantledere har typisk en associeret eller bachelorgrad i business, hospitality management eller institutionel food service management. Alle restaurantekspeditører skal dog have fødevarehåndteringscertificeringer eller kvalifikationer givet gennem deres lokale sundhedsafdeling.

Relateret: Lær om at være souschef

Færdigheder nyttige for en restaurantekspeditør

Restaurantekspeditører er fortrolige med de indre funktioner i en restaurant og understøtter personalets produktions- og servicefunktioner. Udover opmærksomhed på detaljer og tidsstyring, besidder restaurantekspeditører og fortsætter med at udvikle flere andre færdigheder. Her er nogle færdigheder hos restaurantekspeditører:

 • Fysisk udholdenhed: Restaurantekspeditører flytter fra køkkenet til spisestuen og tilbage til køkkenet. Især når restauranten har travlt, flytter ekspeditører konstant for at overvåge begge sider af restauranten og yde støtte til personalet.
 • Rolig: Restaurantekspeditører opfylder gæstens forventninger, administrerer servere og ordreflow, dirigerer køkkenpersonalet og fylder på, alt imens de forbliver rolige og fokuserede. De kan også håndtere utilfredse kunder og roligt reagere på klager.
 • Velorganiseret: Restaurantekspeditører holder styr på en masse bevægelige dele, og organisatoriske færdigheder er et must. De planlægger typisk den næste handling, mens de administrerer en nuværende. Restaurantekspeditører holder alle på sporet og er dygtige til at prioritere opgaver.
 • Kommunikation: Restaurantekspeditører kommunikerer med mange ansatte, mens de fører tilsyn med ordrer. For at opnå de ønskede resultater skal de kommunikere på en måde, der opmuntrer og støtter personalet og være i stand til at håndtere problemer med kunder effektivt.
 • Kundeservice: Restaurantekspeditøren tilstræber en positiv kundeoplevelse fra det øjeblik, de afgiver en bestilling, til måltidet er færdigt. De leder personalet for at opfylde løfter eller forventninger og sikre kundetilfredshed med produktet og servicen.
 • Multitasker: Mens de administrerer ordrer, kan ekspeditører hjælpe servere med at levere måltider, hjælpe skrankepersonale ved at tilberede sandwich eller hjælpe gæster med særlige ønsker. Ekspeditører kan administrere flere miljøer, mens de overvåger fremskridt og succes for hver ordre.
 • Ledelse: Restaurantekspeditører skal tage ansvaret for at holde køkkener og spisestuer i bevægelse. Både kokke og servere ser til ekspeditører for at hjælpe dem med at prioritere, huske det næste eller fuldføre service præcist og til tiden.

Ferdinand Toft
Ferdinand Toft Restaurantekspeditører udfører vigtige funktioner i restauranter for at opretholde strømmen af ordrer fra start til slut. Ekspeditøren sætter rytmen og styrer arbejdsgangen for at sikre restaurantgæster en mindeværdig og behagelig madoplevelse. At arbejde som restaurantekspeditør er ideelt for dem, der kan lide tempofyldte miljøer og betjene offentligheden. I denne artikel definerer vi, hvad en restaurantekspeditør er, og giver oplysninger om, hvad der skal til for at blive en af disse vigtige restaurantkoordinatorer.