Hvad Er En Patientplejekoordinator?

Hvad Er En Patientplejekoordinator?

Hvis du er interesseret i et sundhedsjob, så overvej at forfølge en karriere som patientplejekoordinator. Som patientplejekoordinator sikrer du, at patienterne får den rette pleje, de har brug for. At forstå rollens detaljer kan hjælpe dig med at afgøre, om du vil forfølge den. I denne artikel definerer vi rollen, pligterne og lønnen for en patientplejekoordinator, lister trinene til at forfølge denne karriere og besvarer ofte stillede spørgsmål vedrørende denne sundhedsprofession.

Relateret: Eksempel på følgebrev for patientbehandlingskoordinator

Hvad er en patientplejekoordinator?

En patientplejekoordinator er en professionel, der koordinerer en patients behandlingsplan og i sidste ende administrerer deres sundhedspleje. De arbejder ofte med ældre eller handicappede patienter. Patientplejekoordinatorer uddanner deres patienter om deres helbredstilstande og udvikler en plejeplan for at imødekomme deres specifikke behov. De letter også kommunikationen mellem patienter, deres familie, det medicinske og administrative personale, sociale serviceorganisationer og sundhedsudbydere. Udover deres daglige opgaver deltager patientplejekoordinatorer også i kurser og kurser for at sikre, at de er opdateret med den nye sundhedsudvikling og for at sikre, at de overholder sundhedslove og -regler.

Relateret: Top 25 bedste sundhedsjob

Hvad laver en patientplejekoordinator?

Patientplejekoordinatorer sikrer, at patienterne får den pleje og opfølgning, de har brug for for at opretholde et optimalt helbred. For at gøre dette udfører de en række opgaver, herunder:

  • Administrere og koordinere patientbehandling, patientbehandlingsplaner og patientplacering
  • Forklar rollen som patientbehandlingskoordinator over for patienter og deres familier
  • Udvikle en tværfaglig patientbehandlingsplan
  • Koordinere information og behov for patientbehandling med forskellige sundhedsudbydere
  • Løs problemer, der kan forstyrre plejeforløbet
  • Sikre levering af ordentlig pleje via patientrunder
  • Identificere og overvåge fremskridt hen imod ønskede patientbehandlingsresultater
  • Evaluer resultatet af patientbehandlingen
  • Opfyld hospitals- og lovkrav

Relateret: Hvad gør en patientservicekoordinator?

Hvor arbejder en patientplejekoordinator?

Patientplejekoordinatorer arbejder på hospitaler og ambulante plejemiljøer. De kan også arbejde for sundhedsorganisationer og hjælpe patienter med bedre at forstå sundhedssystemet. Patientplejekoordinatorer arbejder typisk i et kontormiljø, men nogle rejser også mellem kontorer og skoler eller tjenester.

Karrierekrav til en patientplejekoordinator

For at blive patientkoordinator skal du opfylde visse krav. Jo flere af disse krav du opfylder, jo større chance har du for at sikre dig beskæftigelse. Her er karrierekravene til en patientplejekoordinator:

Uddannelse

Patientplejekoordinatorer skal opfylde forskellige uddannelseskrav afhængigt af arbejdsgiveren. Mens nogle stillinger kun kræver et gymnasieeksamen, kræver andre en avanceret grad eller gennemførelse af et træningsprogram.

Typisk skal du have en uddannelse inden for et relevant område. Hvis din potentielle arbejdsgiver ikke kræver en sygeplejerskegrad, kan du overveje at forfølge en associeret eller bachelorgrad inden for et beslægtet område såsom medicinsk eller sundhedsadministration. Når du forfølger en af ​​disse grader, lærer du om medicinsk kodning, transskription, ledelse og forskellige medicinske kontorprocedurer. Hvis din kommende arbejdsgiver kræver en sygeplejerskeuddannelse, så overvej en bachelorgrad i sygepleje. Denne grad underviser i forskellige emner som etik, menneskelige ressourcer, kemi og anatomi.

Uddannelse

Selvom det ikke altid er tilfældet, kræver nogle patientplejekoordinatorstillinger specifik træning for jobkandidater. Nogle stillinger angiver uddannelse som det eneste uddannelseskrav. Du kan gennemgå en relevant uddannelse til en patientplejekoordinatorstilling hos en plejekoordinator eller patientadvocacy-uddannelse.

Certificeringer og licens

Certificeringer kan hjælpe dig med at skille dig ud blandt andre jobkandidater. For at øge dine chancer for at blive ansat som patientplejekoordinator kan du overveje at forfølge certificeringer fra plejekoordinator eller patientfortaleruddannelsesprogrammer. Et avanceret certifikat relateret til omsorgskoordinering kan være med til at give dig en fordel i din jagt på beskæftigelse.

Ikke alle faciliteter kræver licens. Men da nogle patientplejekoordinatorer fungerer som registrerede sygeplejersker, har de en registreret sygeplejelicens.

Erfaring

Nogle arbejdsgivere foretrækker kandidater med mindst to års relevant erfaring inden for sundhedsområdet. Det kan for eksempel være, at du har brug for erfaring med at styre patientbehandling. Indgangsmuligheder er administrative stillinger eller praktikophold. Gennemgå jobopslag for de stillinger, du er interesseret i, for at afgøre, om arbejdsgiveren kræver erfaring, før du ansøger.

Relateret: Sådan bliver du sundhedskoordinator: Trin og tips

Gennemsnitsløn for en patientplejekoordinator

Patientkoordinatorer tjener en national gennemsnitsløn på $38.203 om året. Til sammenligning tjener plejekoordinatorer en national gennemsnitsløn på $34.065 om året. Din løn som patientkoordinator afhænger i høj grad af din arbejdsgiver, din erfaring og din geografiske placering. Ud over en løn kan du også være berettiget til fordele som betalt fri og sygeforsikring.

Ofte stillede spørgsmål om patientplejekoordinatorer

Her er nogle ofte stillede spørgsmål vedrørende rollen som patientplejekoordinator:

Hvad er jobudsigterne for patientplejekoordinatorer?

Mens US Bureau of Labor Statistics (BLS) ikke rapporterer ansættelsesdata for patientbehandlingskoordinatorer, rapporterer det data for lægejournaler og sundhedsinformationsteknikere, som deler administrative roller med patientplejekoordinatorer. Ifølge BLS kan lægejournaler og sundhedsinformationsteknikere forvente en beskæftigelsesvækst på 8% fra 2019 til 2029 - en vækstrate meget hurtigere end vækstraterne for andre job i arbejdsstyrken.

Hvad er arbejdsvilkårene for en patientplejekoordinator?

Patientplejekoordinatorer udfører de fleste af deres opgaver under typiske kontorforhold. På grund af deres jobs karakter kan patientbehandlingskoordinatorer blive udsat for overførbare sygdomme gennem syge patienter.

Hvilke kompetencer har du brug for som patientplejekoordinator?

Patientplejekoordinatorer har brug for en række færdigheder, herunder medicinsk viden, kommunikationsevner, kritisk tænkning, opmærksomhed på detaljer og empati. Derudover hjælper det at have kundeserviceerfaring og erfaring med basale computerprogrammer. En kombination af disse færdigheder sikrer, at du udfører hver af dine daglige opgaver med lethed.

Hjalte Lorenzen
Hjalte Lorenzen Hvis du er interesseret i et sundhedsjob, så overvej at forfølge en karriere som patientplejekoordinator. Som patientplejekoordinator sikrer du, at patienterne får den rette pleje, de har brug for. At forstå rollens detaljer kan hjælpe dig med at afgøre, om du vil forfølge den. I denne artikel definerer vi rollen, pligterne og lønnen for en patientplejekoordinator, lister trinene til at forfølge denne karriere og besvarer ofte stillede spørgsmål vedrørende denne sundhedsprofession.