Hvad Er En Musikmanager? Definition Og Hvordan Man Bliver én

En karriere i musikbranchen kan byde på et spændende arbejdsliv og mulighed for at være kreativ under arbejdet. En måde at komme ind i musikbranchen på er som musikmanager, der tager sig af musikkunstnernes behov og hjælper dem med de fleste aspekter af deres karriere. Du kan nyde en karriere som musikchef, hvis du sætter pris på musik og kan lide at samarbejde med andre. I denne artikel definerer vi, hvad en musikmanager er, og udforsker, hvad de gør, herunder trin til, hvordan man bliver musikmanager.

Relateret: 12 job i musikbranchen

Hvad er en musikmanager?

En musikchef er en brancheprofessionel, der arbejder tæt sammen med kunstnere for at hjælpe dem med at nå deres mål. Musikmanagere hjælper med alle aspekter af en musikkarriere, herunder musikproduktion, optræden og promovering af kunstneren. Nogle musikmanagere kommer fra musikalsk baggrund og kommer oprindeligt ind i branchen som kunstnere eller i alternative stillinger i musikbranchen, såsom promotorer eller assistenter, og arbejder sig op til at arbejde som musikmanagere. Der er også forskellige typer musikmanagere, såsom:

  • Personlig musikchef: Arbejder tæt sammen med kunstnere om karrierestrategi og planer for musikproduktion
  • Business music manager: Overvåger en musikkunstners officielle dokumenter, såsom skatter, indtægter og udgifter og foretager betalinger
  • Road music manager: Planlægger logistikken for ture og koordinerer transport, opsætning af spillesteder og planlægning.

Relateret: 57 godt betalende fleksjob for musikere

Hvad laver en musikchef?

Musikledere overvåger enhver opgave, der hjælper en musikkunstner med at nå deres mål for deres musik. På musikproduktionssiden kan en musikmanager finde akkompagnatører til at spille med kunstneren eller bandet i tilfælde, hvor de har brug for et instrument, de måske ikke har. De hjælper også med logistikken af ​​musikproduktion, som at booke tid i et studie og ansætte musikproducere og lydteknikere.

Et andet aspekt af en musikchefs job er at kommunikere med fagfolk, der kan bidrage til en kunstners omtale, såsom PR-repræsentanter eller talentbureauer. Dette kan hjælpe musikchefer med at booke deres kunstnere på turnéer, planlægge interviews eller tv-optrædener og finde platforme, der ønsker at vise deres kunstneres musik.

Relateret: Hvordan musikere tjener penge: med pligter og gennemsnitsløn

Sådan bliver du musikmanager

Sådan bliver du musikmanager:

1. Få en bachelorgrad

Tilmeld dig en bacheloruddannelse på et akkrediteret college eller universitet. Du kan vælge at tage hovedfag i musikvirksomhed eller underholdningsvirksomhed for at sikre, at du modtager uddannelse i specialiserede emner om musikindustrien. Men mange håbefulde musikchefer beslutter sig for at tage hovedfag i et beslægtet felt som forretning, marketing eller økonomi, hvilket kan forberede dig på forretningssiden af ​​musikledelse ved at informere dig om økonomisk praksis og effektive ledelsesevner.

2. Opbyg professionel erfaring

Begynd at optjene professionel erfaring ved at tage et job på begynderniveau i musikindustrien. Mange pladeselskaber og lydstudier tilbyder praktikpladser til universitetsstuderende og nyuddannede, hvilket giver mulighed for at få praktisk erfaring på området og lære af fagfolk. Du kan også arbejde på steder som radiostationer, pladebutikker og PR-firmaer for at få adgang til musikindustriens begivenheder og bestemme, hvilke musikstile du kan lide at arbejde med.

Opbygning af professionel erfaring, så snart du er i stand til det, kan styrke grundlaget for din karriere som musikchef ved at give dig den nødvendige viden og færdigheder til at få succes på området.

3. Skab forbindelser i musikindustrien

Mød branchefolk og musikkunstnere for at føje til dit professionelle netværk. Fordi en musikchefs job primært er at kommunikere med mennesker og samarbejde om, hvordan man understøtter en kunstners karriere, kan det hjælpe at have et bredt netværk af professionelle, som man kan henvende sig til. Du kan gøre dette ved at etablere positive relationer med branchefolk, du møder i din praktikperiode eller ved at arbejde på en nybegyndermusikindustrijob og vedligeholde disse relationer, så de mennesker, du møder, husker dig.

At skabe forbindelser tidligt kan hjælpe med at opbygge et netværk af professionelle, der ved, at de nyder at arbejde med dig, som du kan henvise til, når du arbejder som musikmanager.

4. Find kunstnere at repræsentere

Se efter kunstnere, du vil repræsentere. Efter at have bestemt, hvilke genrer og stilarter du bedst kan lide, kan du udforske kunstnerne i dem for at finde personer, du vil arbejde med, eller som måske har brug for en musikmanager. Mange nye musikmanagere arbejder med nye eller kommende kunstnere, som de opdager eller møder gennem deres brancheforbindelser. Det er også nyttigt at have et netværk her, fordi du kan bede de professionelle, du kender, om anbefalinger om kunstnere, de synes, du kunne arbejde godt sammen med. Ved at finde kunstnere at repræsentere, kan du etablere en kundebase og begynde at udvikle deres karriere.

5. Meld dig ind i en forening

Ansøg om at blive medlem af en professionel forening eller organisation for musikchefer. Selvom dette trin er valgfrit, kan tilmelding til en forening forbedre din karriere som musikmanager ved at introducere dig til flere forbindelser og fremhæve din ekspertise i branchen. Disse foreninger giver typisk chancer for peermentoring, seminarer om industriudvikling og netværksbegivenheder, der kan føre til jobmuligheder. Her er nogle foreninger, som en musikchef kan tilslutte sig:

  • North American Performing Arts Managers and Agents (NAPAMA)
  • Musik Erhvervsforening
  • Internationalt forum for musikchefer
  • American Society of Composers, Authors and Publishers
  • Association of Independent Music Publishers (AIMP)

Hvilke færdigheder har musikledere brug for?

Musikmanagere kræver et bredt kvalifikationssæt for at støtte deres kunder effektivt. Fordi deres job involverer hyppigt at kommunikere med de kunstnere, de repræsenterer, og med andre branchefolk, bør musikmanagere have exceptionelle interpersonelle og kommunikationsevner for at sikre, at de får mest muligt ud af hver interaktion. En musikchef har også brug for en omfattende baggrundsviden om musikindustrien, så de kan få adgang til de mennesker, værktøjer og spillesteder, der kan gavne deres kunstnere mest.

En af de vigtigste færdigheder for en musikmanager at have, er organisatoriske færdigheder, da musikmanagere holder styr på alle aspekter af en kunstners karriere og kan føre optegnelser over tidsplaner, kontakter og datoer for musikudgivelser.

Bjarne Carlsen
Bjarne Carlsen En karriere i musikbranchen kan byde på et spændende arbejdsliv og mulighed for at være kreativ under arbejdet. En måde at komme ind i musikbranchen på er som musikmanager, der tager sig af musikkunstnernes behov og hjælper dem med de fleste aspekter af deres karriere. Du kan nyde en karriere som musikchef, hvis du sætter pris på musik og kan lide at samarbejde med andre. I denne artikel definerer vi, hvad en musikmanager er, og udforsker, hvad de gør, herunder trin til, hvordan man bliver musikmanager.