Hvad Er En Medicinsk Advokat? : Med Prøveopgavebeskrivelse

Der er flere forskellige typer advokater, som kan praktisere i advokatbranchen, ofte med speciale i et bestemt retsområde. En almindelig specialisering for advokater er i medicinsk fejlbehandling, som fokuserer på at hjælpe mennesker, der oplever varige virkninger som følge af uredelighed i en medicinsk setting. Hvis du er interesseret i at blive advokat for medicinsk fejlbehandling, kan du med fordel lære om, hvordan deres karriere kan se ud. I denne artikel diskuterer vi, hvad en lægeadvokat gør, og udforsker en eksempeljobbeskrivelse for en stilling som lægeadvokat.

Relateret: 12 bedst lønnede job for advokater

Hvad er en lægeadvokat?

En lægeadvokat omtales oftere som en lægelig fejlbehandlingsadvokat. Disse advokater har specialiseret sig i at repræsentere patienter eller familiemedlemmer til patienter, der oplever medicinsk fejlbehandling og har varige virkninger bagefter. For eksempel kan en patient hyre en advokat for medicinsk fejlbehandling, hvis deres kirurg laver en fejl under en procedure, der forårsager yderligere sygdom eller skade. Medicinske advokater kan også hjælpe med sager, der undersøger læger, sygeplejersker, medicinske teknikere og andre typer lægers praksis. Deres hovedmål er typisk at sikre betaling til deres kunder, der kan hjælpe med at kompensere dem for deres oplevelser.

Hvad laver en lægeadvokat?

En lægeadvokat kan have mange ansvarsområder, der bidrager til at vinde sager for folk, der oplever medicinsk fejlbehandling. Her er nogle af de mest almindelige jobopgaver, som en medicinsk advokat kan have:

 • Interview af klienter for at lære om den fejlbehandling, de oplever
 • Undersøgelse af medicinske fagfolks operationer for at afgøre, om der er sket fejlbehandling
 • Gennemføre undersøgelser af de forhold, deres klienter oplever, så de kan tale om dem i retten ved hjælp af nøjagtige detaljer
 • Udarbejdelse af forslag til brug i retssagen
 • Udarbejdelse af strategier for retssager og høringer
 • Samarbejde med læger og eksperter for at udvikle argumenter for sager om fejlbehandling
 • Indsamling af lægejournaler for at analysere for beviser
 • Registrering af udsagn fra læger og andre ansatte på en medicinsk facilitet, hvor fejlbehandling har fundet sted
 • Anmoder om uafhængige lægeundersøgelser for at lære mere om deres klienters medicinske tilstande

Relateret: 10 tips til at skrive dit advokat-CV

Færdigheder for en medicinsk advokat

En medicinsk advokat har typisk brug for et stærkt sæt tekniske færdigheder inden for juridiske begreber og bløde færdigheder, der kan hjælpe dem på forskellige områder af deres job. For eksempel er en teknisk færdighed, som en medicinsk advokat kan have brug for, viden om, hvordan man identificerer, hvad der kvalificeres som medicinsk fejlbehandling, da de ofte vurderer sager for klienter, som måske ikke er klar over det fulde omfang af deres situationer.

En blød færdighed, som medicinske advokater kan drage fordel af, er opmærksomhed på detaljer, da dette kan hjælpe dem med at være opmærksomme på alle aspekter af en sag og sikre, at de holder styr på alle vigtige detaljer. Her er et par flere færdigheder, som en medicinsk advokat måske har brug for:

 • Kritisk tænkning
 • Interpersonelle færdigheder
 • Analytiske evner
 • Forskningskompetencer
 • Offentlig tale
 • Skrive evner

Relateret: Advokatfærdigheder: Definition og eksempler

Arbejdsmiljø for lægeadvokat

Det mest almindelige arbejdsmiljø for en lægeadvokat er et kontor, da de bruger meget af deres tid på at tage møder, udføre research og forberede papirarbejde. Men mange medicinske advokater rejser ofte, så de kan besøge klienter enten i deres hjem eller i medicinske faciliteter. De kan også arbejde regelmæssigt i retssale ved at deltage i møder med dommere eller repræsentere deres klienter under retssager og høringer. At arbejde som lægeadvokat involverer typisk lange timer, der ofte løber uden for en standard 40-timers arbejdsuge, da de ofte arbejder overarbejde for at forberede sager.

Kvalifikationer for en lægeadvokat

Her er nogle af de kvalifikationer, som medicinske advokater typisk skal opfylde for at arbejde inden for området:

Uddannelse

Advokater for medicinsk fejlbehandling har typisk de samme uddannelseskrav som andre typer advokater, hvilket betyder, at de ofte går på college og jurastudier. Mange medicinske advokater opnår fireårige bachelorgrader i medicinske fag, såsom biologi eller anatomi, da de kan bruge den viden, de tilegner sig, til at identificere forskellige tilfælde af medicinsk fejlbehandling i fremtiden. Efter at have opnået en bachelorgrad i et emne efter eget valg, kan medicinske advokater tage Law School Admission Test (LSAT) og ansøge om jurastudiet. Jurastudiet tager typisk omkring tre år at gennemføre.

Relateret: Typer af grader for advokater

Certificering og licens

Alle advokater har brug for bestyrelsescertificering og en licens til at udøve advokatvirksomhed. De fleste advokater tjener deres licens gennem deres stats advokatsamfund ved at deltage i og bestå advokateksamenen, som er en omfattende vurdering, der evaluerer en advokats kompetence inden for jura og evne til at praktisere. Efter at have bestået advokateksamenen, forfølger de fleste advokater certificering, især hvis de specialiserer sig i et bestemt område af loven.

For medicinske advokater er en af ​​de mest populære kilder til certificering American Board of Professional Liability Attorneys (ABPLA). Denne organisation certificerer advokater, der arbejder med medicinsk eller juridisk fejlbehandling og tilbyder også adgang til klientnetværk. For at opnå certificering fra ABPLA kan kandidater bestå en skriftlig test og gennemføre minimum 36 efteruddannelsestimer inden for deres ekspertise. De indsender også typisk referencer, der kan attestere deres evner som advokat, såsom dommere eller andre advokater.

Erfaring

Mens medicinske advokater gennemfører det meste af deres uddannelse i jurastudiet, prioriterer de ofte at opbygge erfaring, når de kommer ind i feltet. Dette kan hjælpe en medicinsk advokat med at kvalificere sig til sager på højt niveau og tiltrække flere kunder over tid. De fleste medicinske advokater får erfaring ved at påtage sig almindelige civile retssager og så mange fejlbehandlingssager, som de kan.

Eksempel på jobbeskrivelse for lægeadvokat

Overvej denne eksempeljobbeskrivelse for en stilling som medicinsk advokat:

*Jobtitel: Medicinsk advokat*
*Virksomhed: Jackson Legal Services*
*Sammendrag: Den medicinske advokat hos Jackson Legal Services vil føre tilsyn med alle sager, der involverer medicinsk fejlbehandling. De vil deltage i retssager og høringer, udføre undersøgelser for hver klient, de repræsenterer, og yde støtte til andre advokater i firmaet, som tager sager om medicinsk fejlbehandling.*

Pligter

 • Repræsentation af sagsøgere i retten
 • Identifikation af tilfælde af medicinsk fejlbehandling
 • Beviser uagtsomhed gennem brug af beviser og vidneudsagn

Nødvendige færdigheder

 • Stort kendskab til uredelighedsret
 • Stærk opmærksomhed på detaljer
 • Fremragende skriveevner
 • Store interpersonelle færdigheder

Kvalifikationer

 • Bachelorgrad og jurauddannelse påkrævet
 • Fire års erfaring foretrækkes
 • Bar certificering
 • Licens til at praktisere i vores stat

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Tim Christensen
Tim Christensen Der er flere forskellige typer advokater, som kan praktisere i advokatbranchen, ofte med speciale i et bestemt retsområde. En almindelig specialisering for advokater er i medicinsk fejlbehandling, som fokuserer på at hjælpe mennesker, der oplever varige virkninger som følge af uredelighed i en medicinsk setting. Hvis du er interesseret i at blive advokat for medicinsk fejlbehandling, kan du med fordel lære om, hvordan deres karriere kan se ud. I denne artikel diskuterer vi, hvad en lægeadvokat gør, og udforsker en eksempeljobbeskrivelse for en stilling som lægeadvokat.