Hvad Er En Livscoach? : Med FAQ

Hvad Er En Livscoach? : Med FAQ

Livscoacher er fortalere, der hjælper klienter med at udvikle vigtige færdigheder, sætte mål og ændre deres liv. Livscoaching er et fantastisk felt for dem, der nyder at arbejde med og have indflydelse på livet for mennesker, der måske oplever kriser eller andre livsændrende begivenheder.

Denne karriere er ideel for dem, der er empatiske, passionerede og stærke problemløsere. I denne artikel diskuterer vi, hvad en livscoach er, og hvad de gør, de nødvendige færdigheder, og hvordan man bliver det, sammen med lønoplysninger og svar på ofte stillede spørgsmål.

Hvad er en livscoach?

En livscoach er en professionel advokat, der rådfører sig med mennesker for at hjælpe dem med at styrke livsfærdigheder og nå deres fulde potentiale. Livscoacher er meget eftertragtede, fordi de hjælper folk med at sætte nye mål og ændre retningen i deres liv.

De bruger deres interpersonelle færdigheder til at lære mere om hver person og deres historie og til at give dem et objektivt perspektiv på, hvad der er nødvendigt for at tage deres personlige eller professionelle bestræbelser til det næste niveau. Derudover tilbyder de støtte, motivation og ansvarlighed til at udføre det arbejde, der er nødvendigt for at nå kundernes mål.

Livscoacher kan også hjælpe mennesker gennem store livskriser og overgange, såvel som dem med følelsesmæssige eller sociale lidelser, der påvirker deres liv. Disse fagfolk hjælper folk med at lære at trives efter at have oplevet perioder med modgang. For eksempel kan en person, der forfølger et karriereskifte, ansætte en livscoach til at vejlede dem gennem hele overgangen.

Relateret: Hvad er karriererådgivning og coaching?

Hvad laver en livscoach?

Selvom der findes forskellige typer livscoacher, udfører de typisk opgaver som:

 • Interviewe nye kunder, lære deres personlighed, baggrundsmål og kampe at kende
 • Samarbejde med kunder om pengestyring, kompetenceopbygning, problemløsning, forberedelse og mere
 • Administrere personligheds- og færdighedstests for at hjælpe kunder med at forstå aspekter af sig selv, de udmærker sig i eller kan forbedre
 • At hjælpe kunder med at sætte handlingsrettede mål og etablere klare planer for at nå disse mål
 • Fremme fremskridt ved konsekvent at kommunikere med kunder om, hvordan de når mål
 • Undervisning i følelsesmæssige, kommunikationsmæssige og andre interpersonelle eller livsfærdigheder

Relateret: Hvad er en mentor?

Gennemsnitsløn for livscoacher

Lønnen for livscoacher afhænger typisk af deres speciale, ansættelsestype, uddannelsesniveau, certificering og geografiske placering. Lønintervallet for livscoacher kan være alt fra $7,25 til $55,40 i timen .

Forskellige typer roller kan betragtes som en del af livscoachingfeltet. Følgende titler er typer af livscoacher eller lignende roller, der bruger de samme metoder og færdigheder til at hjælpe deres klienter:

 • Livsfærdighedstræner: $13,15 i timen
 • Sundhedscoach: 14,94 USD i timen
 • Karrierecoach: $15,62 i timen
 • Personlig træner: 21,42 USD i timen

Færdigheder og egenskaber hos livscoacher

Professionelle livscoacher skal udmærke sig i mange interpersonelle og bløde færdigheder for at demonstrere sådanne færdigheder til deres klienter, samt have visse egenskaber, der er nødvendige for at få succes som livscoach. Her er en liste over de mest almindelige træk og færdigheder hos livscoacher:

 • Medfølelse: Livscoacher skal være i stand til at lytte til hver enkelt klients kampe og reagere med omsorg og medfølelse.

 • Kreativitet: En livscoach skal være i stand til at give kunderne en række kreative ideer og ressourcer til at hjælpe dem med at nå deres mål. Da livscoacher kan være ansvarlige for at hjælpe klienter med at gå en ny vej og vove sig ind i ukendte territorier, bør de være i stand til at visualisere og forestille sig en række nye koncepter, ideer og resultater.

 • Kommunikation: En livscoach skal have god skriftlig og mundtlig kommunikation for at tale til klienter og professionelle i forskellige former. De skal være i stand til at tilpasse deres kommunikationsstil til deres individuelle klienters.

 • Observation: Livscoacher skal være i stand til at observere hver enkelt klient og give dem objektive perspektiver, der giver dem mulighed for at arbejde ud over deres egne forhindringer. De bruger deres opmærksomhed på detaljer til at bestemme nuancer, som en klient måske ikke er klar over.

 • Målsætning: Disse fagfolk samarbejder med deres kunder for at identificere vækstmuligheder, finde effektive løsninger og vælge klare trin til at implementere dem. De bruger værktøjer som SMART-målmetoden til at hjælpe klienter med at få succes.

Sådan bliver du livscoach

At blive livscoach involverer at forfølge uddannelse, afslutte specialiseret træning og opfylde kravene til certificering. De specifikke trin i processen kan variere afhængigt af den type livscoach, du ønsker at være, men her er de generelle trin, du kan følge:

1. Vælg en niche

Da der findes forskellige typer livscoacher, skal du vælge den niche, der passer bedst til dine færdigheder, interesser og professionelle mål. Hvis du for eksempel er vidende om træning, kan du vælge at være fitnesstræner. Hvis du udmærker dig i at hjælpe mennesker med at løse problemer, kan du vælge at blive en livsfærdighedscoach.

2. Tilegne sig uddannelse

Mens nogle nicher kan give dig mulighed for at fortsætte med en gymnasieeksamen, kræver andre en bachelorgrad eller en post-gymnasial uddannelse. For eksempel er der bacheloruddannelser i livscoaching, der underviser i psykoterapi, rådgivningsteorier, forskningsmetoder og meget mere. Sørg for at finde ud af, hvad der gælder for den niche, du har valgt at forfølge.

3. Gennemfør et træningsprogram

Afhængigt af din valgte niche skal du muligvis også gennemføre et specialiseret træningsprogram. I nogle tilfælde kan du også vælge at gennemføre et træningsprogram i stedet for at følge eftergymnasial uddannelse.

Dette program kan lære dig de rigtige coachingteknikker, herunder kernekompetencer som effektiv kommunikation og hvordan man udfører vurderinger samt etikken omkring coaching. Mange af disse træningsprogrammer er vært for akkrediterede foreninger såsom Institute of Professional Excellence in Coaching.

4. Få dine legitimationsoplysninger

Når du har afsluttet det rigtige træningsprogram, kan du også overveje at opnå en certificering. For eksempel tilbyder International Coach Federation certificeringer, når du har arbejdet et vist antal timer og med et minimum antal kunder. Du kan vælge mellem programmer, der tilbyder 60 til 100 træningstimer i bytte for legitimationsoplysninger på associeret, professionelt eller masterniveau.

5. Fortsæt din uddannelse

Organisationer som ICF kræver, at du fornyer dine legitimationsoplysninger hvert tredje år. Dette kræver 10 timers mentorcoaching og 40 timers efteruddannelsescoaching samt ressourceudvikling. Du kan også forfølge yderligere træning gennem videregående uddannelser, seminarer og workshops for yderligere at forfine dine færdigheder og lære avancerede eller nye teknikker.

Relateret: Sådan skriver du en professionel udviklingsplan (med eksempler)

Marc Danielsen
Marc Danielsen Livscoacher er fortalere, der hjælper klienter med at udvikle vigtige færdigheder, sætte mål og ændre deres liv. Livscoaching er et fantastisk felt for dem, der nyder at arbejde med og have indflydelse på livet for mennesker, der måske oplever kriser eller andre livsændrende begivenheder.