Hvad Er En Litteraturgrad? Fordele, Kurser Og Færdigheder

Hvad Er En Litteraturgrad? Fordele, Kurser Og Færdigheder

For ivrige læsere og forfattere kan en litteraturuddannelse være en vidunderlig mulighed for at engagere sig i bøger og tekster i dybden. Mens en litteraturgrad kan være meget underholdende, giver den også færdigheder, der er nyttige for en række forskellige karrierer. I denne artikel ser vi på, hvilken slags arbejde en litteraturuddannelse indebærer, fordelene ved en litteraturuddannelse, og hvilke forskellige studieniveauer der er tilgængelige.

Hvad er en litteraturuddannelse?

En litteraturgrad er et studieforløb på et kollegium eller universitet, der fokuserer på tekster, normalt skrevet på et bestemt sprog. For eksempel kan du fokusere på engelsk eller russisk litteratur. Graden involverer et sæt kernekurser for at skabe en base af viden om litteratur ud over specialiserede kurser om en bestemt forfatter, tekst eller æra. Litteraturstuderende fokuserer på at analysere, debattere og kritisere forskellige værker gennem diskussioner og essays i klassen. Kursusarbejde omfatter store mængder læsning og skrivning.

Forfølger en litteraturuddannelse

Når du tager en litteraturuddannelse, lærer du om mange aspekter og fortolkninger af tekster. Der er tre komponenter til de fleste litteraturprogrammer:

Undersøgelse eller æra kurser

Undersøgelses- eller ærakurser involverer typisk at studere en bestemt periode med litteratur, såsom Harlem-renæssancen eller victoriansk æra. I løbet af disse kurser vil du læse flere værker fra samme periode og diskutere de generelle temaer, der er til stede gennem den valgte epoke og litteratur.

Studie af kritiske teorier

Disse kurser hjælper dig med at lære mere om de teorier og perspektiver, der er blevet brugt til at undersøge litteratur gennem tiden. Du kan se disse kurser kaldet enten litteraturteori eller kritisk teori, og de giver ofte en forståelse af tekster baseret på datidens sociale situation. Udover at læse selve litteraturen, vil du sikkert også læse faglitteratur omkring værket, herunder teoritekster, der forklarer specifikke ideer og akademisk kritik.

Undersøgelse af specifikke forfattere og genrer

Mange overordnede og seminarklasser tilbyder et mere detaljeret kig på en bestemt del af litteraturen. Disse kurser bruger normalt tidsperioder, genrer, forfattere eller emner til at forfine deres omfang, som den amerikanske roman eller poesi af kvinder i begyndelsen af ​​1900'erne. Et avanceret kursus giver mulighed for meget detaljerede analyser og fyldigere perspektiver på et bestemt tidsrum eller emne.

Relateret: 20 job, du kan udføre med en engelsk litteraturgrad

Fordele ved at studere litteratur

Her er nogle af de fordele, en litteraturstuderende giver:

Nære læsefærdigheder

Efter at du har studeret engelsk litteratur, kan den analyse og de nærlæsefærdigheder, du har opnået, omsættes til karrierer, der involverer læsning og fortolkning af tekst på en række forskellige niveauer. Du kan bruge dine læse- og analysefærdigheder til at fortolke lovtekster, journaler, regler og medie- eller PR-udtalelser.

Diskussionskompetencer

Når du deltager i klassediskussioner af forskellige tekster, lærer du at forstå andres argumenter og præsentere og forsvare dine egne. Diskussions- og debatfærdigheder er nyttige, når du holder en præsentation eller deltager i et møde, og du kan bruge dem i næsten enhver karriere.

Skrive evner

De mange svar, essays og akademiske artikler, som du skriver til litteraturkurser, bygger din evne til at skrive klart. Dette kan hjælpe dig væsentligt i skriveintensive karrierer, der involverer kommunikation og udgivelse. Hvis du forfølger en karriere inden for et andet felt, kan disse færdigheder hjælpe dig med at skrive effektive mødedagsordener, udtalelser og taler.

Litteraturrelateret erhvervserfaring

Litteraturaktiviteter uden for dine kurser kan give praktisk erfaring til mange skriverelaterede karrierer. Hvis du skriver eller redigerer en elevpublikation eller vejleder andre studerende, får du professionel erfaring til dit CV, før du overhovedet får din grad. Disse oplevelser uden for klasseværelset kan gøre det nemmere at finde job og praktikpladser inden for skriverelaterede områder som medier, forlag og reklame.

Forberedelse til videre undersøgelse

At studere litteratur giver mange muligheder for at specialisere sig eller forgrene sig. Når du finder de områder, forfattere og tekster, der interesserer dig, så prøv at udforske disse emner med yderligere klasser. Du kan få ideer til papirer og specialer, som du måske skal skrive og opbygge grundlæggende viden, som kan hjælpe senere, hvis du beslutter dig for at gå på efterskole. At kende dine interesser kan hjælpe dig med at vælge en kandidatskole, der passer til dine professionelle mål.

Ulemper ved at studere litteratur

Dette er nogle begrænsninger for en litteraturstudie, som du måske vil overveje:

Få hårde færdigheder

En litteraturuddannelse giver dig en god baggrund i bløde færdigheder, som kritisk analyse og kommunikation, men det udvikler ikke nødvendigvis hårde færdigheder eller specialiseret erhvervserfaring. Når du søger stillinger, kan du opleve, at kandidater, der har studeret andre hovedfag, der har givet specifikke jobfærdigheder, er bedre forberedt. Du kan overveje et program med en sprogrelateret koncentration eller en mere specifik hovedfag, som teknisk skrivning, stipendieskrivning, journalistik eller public relations, der vil lære dig de hårde færdigheder, du har brug for til specifikke erhverv.

Læs mere: Hard Skills vs Soft Skills

Manglende læselistekontrol

Der kan være obligatoriske kurser med indhold, der er mindre tiltalende for dig, eller bøger, som du ikke kan lide at læse eller diskutere. At lære at undersøge disse tekster er dog god praksis, da mange karrierer involverer at analysere eller skabe tekster, der kan ligge uden for dit speciale. Du kan overgå til kommunikation, når du fortolker eller forklarer forskellige ideer eller processer ved at læse mange typer tekster.

Typer af litteraturgrader

Der er en bred vifte af litteratur og engelske programmer, der kan give forskellige oplevelser. Her er de forskellige grader, der er tilgængelige i litteraturen:

Associeret grad

En associeret grad i litteratur er normalt et to-årigt program fra et community college, der fokuserer på undersøgelseskurser og noget teori for at give grundlæggende viden om litteratur. Mange associerede kandidater fortsætter på et bachelorprogram.

Bachelorgrad

En bachelorgrad i litteratur tager omkring fire års studier og omfatter en række af alle tre komponenter i litteraturstudiet. Nogle programmer kræver, at studerende skriver et speciale i deres sidste år.

Kandidatgrad

En kandidatgrad i et litteraturrelateret område er mere specialiseret end bachelor- eller associeret grad og involverer ikke mange undersøgelses-type kurser. På dette niveau studerer og arbejder den studerende inden for et specialiseret litteraturområde. Kandidatuddannelser kræver også, at den studerende skriver speciale.

Ph.D.

En ph.d. grad involverer den mest specifikke undersøgelse og kræver en afhandling om et specifikt emne på niveau med akademisk udgivelse. Den tid, det tager, afhænger af programmet, men det kan variere op til fem eller seks år.

Relateret: 22 grader i skrivning

Specialiseringer

Ud over en række forskellige gradsniveauer tilbyder nogle litteraturprogrammer specialiseringsområder som disse:

  • Komparativ litteratur: Komparativ litteratur er studiet af litteraturens interaktion på tværs af forskellige grænser for sprog, tid og geografi.
  • Retorik og komposition: Studier af retorik og komposition ser på, hvordan litteratur kan være et redskab til at overbevise og præsentere fortællinger, og hvordan litteratur og skrevne tekster bruges i forskellige sammenhænge, ​​såsom digitale medier og arbejdspladsen.
  • Specifikt emne eller form: Nogle skoler kan tilbyde et fokus for et bestemt emne, såsom folklore eller litteratur i en bestemt genre, eller en bestemt form, såsom poesi eller skuespil.
  • Professionelle områder: Nogle programmer tilbyder koncentrationer i teknisk skrivning, medieskrivning eller uddannelse inden for en litteraturstudie, der giver dig mulighed for at tage kurser og få erfaring med specifikke områder.
  • Kreativ skrivning: Et kreativt skrivefokus tilbyder yderligere klasser om skrivning, som spænder fra workshop-stil klasser til litteratur klasser, med en læseliste udviklet til at forbedre skrivefærdigheder.

Freddy Ibsen
Freddy Ibsen For ivrige læsere og forfattere kan en litteraturuddannelse være en vidunderlig mulighed for at engagere sig i bøger og tekster i dybden. Mens en litteraturgrad kan være meget underholdende, giver den også færdigheder, der er nyttige for en række forskellige karrierer. I denne artikel ser vi på, hvilken slags arbejde en litteraturuddannelse indebærer, fordelene ved en litteraturuddannelse, og hvilke forskellige studieniveauer der er tilgængelige.