Hvad Er En Ligsynsmand?

Hvad Er En Ligsynsmand?

Hvis du har en interesse i retsmedicinsk patologi, men ikke nødvendigvis ønsker at gå på medicinstudiet, kan en karriere som retsmediciner være det rigtige for dig. Med evnen til at hjælpe familier med at finde svar og helbrede efter en elskedes død, finder mange retsmedicinere deres arbejde tilfredsstillende. At lære om de forskellige ansvarsområder og uddannelseskrav til retsmedicinere er et godt første skridt, da du afgør, om denne rolle er den rigtige for dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvad retsmedicinere gør, den gennemsnitlige løn for denne rolle og de uddannelsesmæssige krav. Vi diskuterer også nogle af de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med denne stilling.

Relateret: Guide: Sådan vælger du en karriere

Hvad er en retsmediciner?

En retsmediciner er en valgt eller udpeget embedsmand, der er ansvarlig for at undersøge dødsfald i en specifik jurisdiktion og bestemme dødsårsagen og -måden. Ligesynsmænd arbejder normalt i samarbejde med sheriffens afdeling og er, udover at fastslå dødsårsagen, også ansvarlige for at identificere liget, underrette den afdødes familie, underskrive dødsattesten og returnere personlige ejendele til familien.

Hvad gør ligsynsmænd?

Hjørnets opgaver kan variere afhængigt af, om de også er forpligtet til at udføre en læges opgaver, som mange stater kræver. Nogle af en retsmediciners generelle ansvar omfatter:

 • Udførelse af indledende undersøgelser for at undersøge dødsårsager
 • Afgøre, om der skal foretages en obduktion
 • At udføre en obduktion eller sende liget til et laboratorium for proceduren
 • Følger statens privatlivslovgivning
 • Besvarelse af offentlige registres anmodninger og forespørgsler
 • Assistere retshåndhævelsen med efterforskningen
 • Udfyldelse af dødsattester
 • Taler med den afdødes familie
 • Vedligeholdelse af uanmeldte kroppe ved at sørge for opbevaring i en periode
 • Opdatering af jobviden og forbedring af resultaternes kvalitet ved at studere, redesigne processer og implementere ændringer
 • Vedligeholdelse af registre ved at registrere fund, dokumentere beviser og arkivere oplysninger
 • At hjælpe pårørende med at få forsikrings- og begravelsesydelser ved at give værdifuld information
 • Give oplysninger ved at vidne ved høringer og retssager

Gennemsnitsløn for en retsmediciner

Den gennemsnitlige løn for en retsmediciner er cirka 13,74 USD i timen. Når det er sagt, gør de store forskelle mellem, hvordan retsmediciner- og retslægesystemer fungerer, opgaven med at bestemme en gennemsnitsløn kompliceret. Typisk er lønnen til retsmedicinere og læger påvirket af størrelsen af ​​det område, der betjenes, og om de arbejder på stats- eller amtsniveau.

Uddannelseskrav til retsmedicinere

Uddannelseskravene til en karriere som retsmediciner kan variere fra stat til stat, da det er en stilling besat ved udnævnelse eller valg. I mange landdistrikter kan en lokal virksomhedsejer eller bedemand udpeges som retsmediciner. I andre områder med større ressourcer kan det også kræves, at retsmedicineren skal være retsmediciner.

Generelt kræver en karriere som retsmediciner et minimum af en bachelorgrad. Hvis du er interesseret i en karriere som retsmediciner, er nogle ideelle studieretninger kriminologi, anatomi, retsvidenskab, eksperimentel patologi, patologi, fysiologi eller præmedicin. Kurser, som aspirerende retsmedicinere skal gennemføre, omfatter biologi, kemi og retsmedicin samt kurser i jura og humaniora.

Mange stater bruger læger til at opfylde pligterne i et hjørne. Hvis din stat kræver, at du er retsmediciner, skal du have en læge i medicin eller tilsvarende grad. Det betyder, at du skal deltage i fire års medicinsk skole efter at have afsluttet dine bachelorstudier. Efter kandidatskolen skal du deltage i et praktik- og opholdsprogram.

Relateret: Lær om at være læge

Carsten Ovesen
Carsten Ovesen Hvis du har en interesse i retsmedicinsk patologi, men ikke nødvendigvis ønsker at gå på medicinstudiet, kan en karriere som retsmediciner være det rigtige for dig. Med evnen til at hjælpe familier med at finde svar og helbrede efter en elskedes død, finder mange retsmedicinere deres arbejde tilfredsstillende. At lære om de forskellige ansvarsområder og uddannelseskrav til retsmedicinere er et godt første skridt, da du afgør, om denne rolle er den rigtige for dig.