Hvad Er En Lægeskriver?

Hvis du er interesseret i at arbejde i sundhedssektoren, men ønsker et job med en lav adgangsbarriere, kan en karriere som lægeskriver være det rigtige for dig. Dette efterspurgte job kræver kun et gymnasieeksamen, hvilket gør det til en fantastisk måde at tjene medicinsk erfaring på, mens du forfølger en mere avanceret rolle i sundhedsvæsenet. At lære om lægens primære ansvarsområder kan hjælpe dig med at afgøre, om rollen er den rigtige for dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvad en lægeskriver er, de primære opgaver for rollen, jobudsigten og den tid, det tager at blive det.

Relateret: 17 typer hospitalsjob at udforske

Hvad er en læge?

En lægeskriver er en person, der tager noter under læge-patient-møder i realtid. De er i bund og grund personlige assistenter for læger, der indsamler og dokumenterer information om patientens besøg for at levere den mest effektive patientbehandling muligt. De gør det nemt for lægen at holde styr på alle vigtige oplysninger, herunder sygehistorie, vitale tegn og recepter, hvilket reducerer sandsynligheden for en medicinsk fejl.

Relateret: 20 af de hurtigst voksende sundhedsjob

Almindelige lægeskriveropgaver

En lægeskriver er primært ansvarlig for at administrere og vedligeholde elektroniske sundhedsjournaler (EPJ'er), så læger kan fokusere udelukkende på patientbehandling under lægeaftaler. Nogle af deres specifikke opgaver omfatter:

  • Indtastning af medicinske oplysninger i en patients lægejournaler
  • Udførelse af gejstlige opgaver som at nedskrive medicinsk information
  • Kortlægning af møder mellem læge og patient, såsom nedskrivning af en patients bekymringer
  • Skrive henvisningsbreve til læger
  • Hjælpe med processen med elektronisk ordination af medicin
  • At sikre, at patienter får resultaterne af medicinske tests i tide
  • Assistere med administrative opgaver som at hente laboratorierapporter, besvare telefonopkald og andre opgaver for at hjælpe med at øge et kontors produktivitet og effektivitet

Hvor lang tid tager det at blive læge?

Hvor lang tid det tager at blive læge afhænger. Mens minimumskravet for rollen er et gymnasieeksamen, kræver de fleste arbejdsgivere en relevant universitetsgrad eller en certificering. Hvis du beslutter dig for at forfølge en certificering, skal du gennemføre 200 timers klinisk undervisning for at kvalificere dig.

Certificering er tilgængelig gennem American College of Medical Scribe Specialists (ACMSS). For at blive certificeret som læge skal kandidater bestå eksamen med 80 % eller højere.

En anden mulighed for håbefulde medicinske skribenter er at tage et college eller gennemføre et træningsprogram, enten online eller personligt. Studerende skal have en vis træning for at lære medicinsk terminologi. Mange formelle træningsprogrammer for læger tilbyder betalt opholdsuddannelse samt hjælper med at finde jobmuligheder, efter at uddannelsen er afsluttet.

Arbejdsmiljø for læger

Lægeskrivere arbejder typisk på lægekontorer, medicinske klinikker og hospitaler, og de kan bruge lange timer stående for at ledsage læger under patientaftaler. I sundhedsfaciliteter, der forbliver åbne 24 timer i døgnet, kan læger være forpligtet til at arbejde uregelmæssige timer, såsom om natten og om aftenen. I mange tilfælde arbejder læger dog almindelig arbejdstid.

Færdigheder læger skal have

Nogle af de primære færdigheder, som læger skal have for at lykkes i deres roller, omfatter:

Kendskab til medicinsk terminologi

Lægeskrivere skal føre omhyggelige optegnelser, der dokumenterer interaktionen mellem en læge og patient. For at gøre det med succes skal de have indgående kendskab til medicinsk terminologi for at forstå, hvad lægen taler om, og tage nøjagtige noter.

Skrivefærdighed

For at opretholde nøjagtige patientjournaler skal læger være i stand til hurtigt og præcist at indtaste oplysninger under patientaftaler.

Kommunikationsegenskaber

Medicinske skribenter skal have stærke skriftlige og verbale kommunikationsevner. Skriftlige kommunikationsevner er afgørende for præcis notetagning. De har også brug for stærke verbale kommunikationsevner for at arbejde effektivt med læger, sygeplejersker og laboratorieteknikere.

Detaljeorienteret

Fordi medicinske skribenter forventes at give og indtaste nøjagtige oplysninger hurtigt, er stærk opmærksomhed på detaljer afgørende i denne rolle. Læger er afhængige af læger for nøjagtige oplysninger om receptpligtig medicin, allergier og sygehistorie, blandt andre typer kritisk information.

Gennemsnitsløn for læger

Den gennemsnitlige løn for en læge er $13,86 i timen og varierer noget afhængigt af års erfaring og geografisk placering. De højest betalende byer for læger er New York, Las Vegas, Brooklyn, Phoenix og Houston. Nogle almindelige fordele for læger, uden for løn, inkluderer betalt fri og sundheds-, tand- og synsforsikring.

Lægeskrivere, der ønsker at fremme deres karriere og tjene en højere indkomst, bør forfølge yderligere uddannelse. Hvis du ønskede at forfølge en karriere som lægeskriver, kunne du modtage yderligere træning og uddannelse til at forfølge en stilling som chefskriver i din afdeling. Med tiden kunne du kvalificere dig til en rolle som projektleder eller endda regionsleder. De mere avancerede stillinger kræver generelt en universitetsuddannelse inden for en relevant disciplin.

En rolle som lægeskriver er også ideel for dem, der er interesserede i at starte en karriere inden for sundhedsvæsenet, før de forfølger yderligere uddannelse for at kvalificere sig til mere avancerede muligheder, såsom en medicinsk assistent, autoriseret praktisk sygeplejerske eller registreret sygeplejerske.

Relateret: Højtbetalende lægejob, du kan udføre med lidt skolegang

Karriereudsigt

Ifølge US Bureau of Labor Statistics er den forventede vækst for medicinske journaler og sundhedsinformationsteknikere 8 % fra 2019 til 2029. Den udbredte brug af elektroniske sygejournaler i den medicinske industri forventes at føre til en stigning i efterspørgslen efter læger, som kan administrere og organisere informationen. Stigningen i efterspørgsel er også resultatet af et voksende behov hos læger for at finde overkommelige og effektive måder at tilbyde mere effektiv pleje til patienter og strømline processer.

Ivan Frederiksen
Ivan Frederiksen Hvis du er interesseret i at arbejde i sundhedssektoren, men ønsker et job med en lav adgangsbarriere, kan en karriere som lægeskriver være det rigtige for dig. Dette efterspurgte job kræver kun et gymnasieeksamen, hvilket gør det til en fantastisk måde at tjene medicinsk erfaring på, mens du forfølger en mere avanceret rolle i sundhedsvæsenet. At lære om lægens primære ansvarsområder kan hjælpe dig med at afgøre, om rollen er den rigtige for dig.