Hvad Er En Læge I Socialt Arbejde?

Hvad Er En Læge I Socialt Arbejde?

Avancerede grader giver dig ofte mulighed for at udvikle et speciale og lære mere om dit valgte felt. Det er vigtigt for dig at vælge den ph.d.-uddannelse, der bedst matcher dine interesser og karrieremål. I denne artikel diskuterer vi, hvad en doktor i socialt arbejde er, typer af socialfaglige doktorgrader, fordelene ved at gennemføre en doktor i socialt arbejde, og hvordan man får en doktor i socialt arbejde.

Hvad er en doktor i socialt arbejde?

En doktor i socialt arbejde er den højeste grad for en professionel inden for socialt arbejde. Denne grad forbereder fagfolk til at blive veludstyrede ledere inden for deres fag. Dette inkluderer at sikre, at gradsmodtagere har de nødvendige kliniske, tekniske og ledelsesmæssige færdigheder og forstår de mest aktuelle teorier og interventionspraksis.

At tjene en doktorgrad i socialt arbejde kan hjælpe med at forberede dig til en række forskellige job, såsom:

 • Karriererådgiver
 • Klinisk socialrådgiver
 • Familieterapeut
 • Ægteskabsterapeut
 • Efterskolelærer i socialt arbejde
 • Rehabiliteringsvejleder
 • Skolevejleder
 • Administrator for socialt arbejde

Relateret: 15 typer af socialt arbejde

Typer af lægeuddannelser i socialt arbejde

Der er en række læger i socialt arbejde-programmer tilgængelige. Mange institutioner tilbyder programmer online og personligt. Dette giver dig fleksibiliteten til at finde et program, der passer til din tidsplan, hvilket betyder, at du kan tilmelde dig dit ph.d.-program på deltid, mens du arbejder eller som fuldtidsstuderende. Nogle institutioner, især online-institutioner, tilbyder også accelererede programmer, der giver dig mulighed for at fuldføre din grad hurtigere.

Der er to typer doktorgrad i socialt arbejde, du kan opnå. Generelt varierer ph.d.-uddannelser baseret på praktisk versus teoretisk anvendelse. De to primære typer doktorgrad i socialt arbejde er:

Doktorgrad i socialt arbejde

En doktorgrad i socialt arbejde er en type doktor i socialt arbejde, der fokuserer mere på at anvende viden i et klinisk miljø. Også kaldet et DSW-program vælger studerende valgfrie kurser relateret til gradskoncentrationsspor, såsom kliniske, organisatoriske lederskabs- eller undervisningsspor. Disse programmer kan kræve et ophold eller en afhandling før eksamen.

Kursusarbejde i en doktorgrad i socialt arbejde inkluderer ofte kurser relateret til:

 • Avanceret klinisk praksis
 • Avanceret praksisledelse
 • Klinisk forskning
 • Teori

Relateret: Sådan bliver du en klinisk socialarbejder: Guide til at blive en LCSW

Ph.D. i socialt arbejde

En ph.d. i socialt arbejde er en type doktor i socialt arbejde-program med fokus på forskning. Disse programmer hjælper med at forberede personer, der håber på at gennemføre forskning efter at have opnået deres grad i stedet for at arbejde i et klinisk miljø. Ph.D. i socialt arbejde-programmer kræver ofte, at studerende afslutter forskning og et speciale før eksamen.

Kursusarbejde i en ph.d. i socialt arbejde omfatter programmet ofte kurser relateret til:

 • Avancerede forskningsmetoder
 • Adfærdsvidenskab
 • Politik
 • Undervisning
 • Teori

Relateret: 5 typer akademiske grader: Hvilken er den rigtige for dig?

Hvad er fordelene ved at få en doktor i socialt arbejde?

Her er nogle fordele ved at tjene en doktor i socialt arbejde:

Få mere relevant viden

At få en doktor i socialt arbejde giver dig et indgående kendskab til den sociale arbejdsindustri. Dette er den højeste grad af grad, du kan opnå, og demonstrerer din forståelse af branchen. Dette øger ofte din troværdighed og viser din passion for dit arbejde.

Giver adgang til flere jobmuligheder

Mens der er en række job til rådighed for personer med bachelor- eller mastergrad i socialt arbejde, øger det generelt dine muligheder for job at tjene en doktor i socialt arbejde. For eksempel kræver mange lederstillinger, at kandidater har en doktorgrad i socialt arbejde. Også stillinger inden for offentlige myndigheder, retssystemerne eller velfærdssystemerne foretrækker ofte også, at kandidater har en doktorgrad i socialt arbejde.

Relateret: En guide til at blive en autoriseret mester socialarbejder (LMSW)

Færdiggørelse af vigtig forskning

At tjene en doktor i socialt arbejde kan give dig mulighed for at arbejde med en række velrespekterede universiteter og forskningsbureauer. Disse bureauer kan give dig ressourcer til at gennemføre vigtig forskning for at indsamle, fortolke og analysere data. Disse data kan hjælpe med at udvikle vigtige programmer, der hjælper med at forbedre samfundet og tilbyder sundheds- og velværestøtte.

Forbedring af dine ønskede færdigheder

Hver type ph.d.-uddannelse har en unik specialisering. At tjene en doktor i socialt arbejde giver dig mulighed for at fokusere på det aspekt af branchen, der interesserer dig mest. Dette kan forberede dig til den karriere, du ønsker, samtidig med at du udnytter din tid bedst muligt.

Sådan får du en læge i socialt arbejde

Her er nogle trin, du skal følge, hvis du vil tjene en doktor i socialt arbejde:

1. Optjen en bachelorgrad

Få en bachelorgrad i socialt arbejde eller et beslægtet område. Overvej at vælge et hovedfag som psykologi eller sociologi. Mens du optjener din bachelorgrad, kan du overveje at deltage i et praktik- eller praktikprogram for at introducere dig til klinisk arbejde.

2. Få erfaring

Mange læger i socialt arbejde kræver, at ansøgere har erhvervserfaring. Udforsk forskellige muligheder, der er tilgængelige for dig med din grad, og prøv at identificere den type arbejde, du nyder mest. Dette kan hjælpe dig med at vælge, hvilken type doktorgradsprogram du skal tilmelde dig for bedst at forberede dig til din ønskede karriere.

3. Overvej at søge en kandidatgrad

Nogle ph.d.-uddannelser kræver, at ansøgere har en kandidatgrad. Overvej at gennemføre en kandidatgrad i socialt arbejde, også kaldet en MSW, for at hjælpe med at forberede dig til dit ph.d.-program. De fleste MSW-programmer involverer en kombination af klinisk erfaring og klasseværelseslæring, og nogle kan tilbyde muligheder for at arbejde som forsknings- eller kandidatassistenter.

4. Tag GRE

Hvert lægeprogram i socialt arbejde har unikke krav. Nogle programmer kan kræve, at du tager en kandidatskoleeksamen, såsom GRE, for at tilmelde dig. Mens mange programmer ikke kræver, at ansøgere tager GRE, kan du overveje at tage eksamen for at sikre, at du opfylder kravene til ethvert program, du er interesseret i at deltage i. Nogle programmer accepterer muligvis GRE-score som valgfri applikationskomponenter.

Relateret: Sådan søger du til Graduate School

5. Vælg din uddannelsesvej

Vælg mellem at tage en doktorgrad i socialt arbejde eller en ph.d. i socialt arbejde. Overvej, hvilken slags karriere du gerne vil forfølge efter at have opnået din grad. Eksempelvis fokuserer en doktorgrad ofte mere på at forberede dig til klinisk arbejde, mens en ph.d. fokuserer ofte mere på at forberede dig til uddannelse eller forskningsarbejde.

6. Få din valgte doktorgrad i socialt arbejde

De fleste læger i socialt arbejde kræver to til fem år at gennemføre. Dette kan dog variere afhængigt af, om du tilmelder dig som deltids- eller fuldtidsstuderende og det program, du vælger. Mens de specifikke uddannelser vil variere, inkluderer doktor i socialt arbejde normalt kurser relateret til:

 • Vigtige casestudier
 • Forskning
 • Samfundsfokuserede indsatsplaner

Anne-Sofie Vester
Anne-Sofie Vester Avancerede grader giver dig ofte mulighed for at udvikle et speciale og lære mere om dit valgte felt. Det er vigtigt for dig at vælge den ph.d.-uddannelse, der bedst matcher dine interesser og karrieremål. I denne artikel diskuterer vi, hvad en doktor i socialt arbejde er, typer af socialfaglige doktorgrader, fordelene ved at gennemføre en doktor i socialt arbejde, og hvordan man får en doktor i socialt arbejde.