Hvad Er En Kontingentarbejder?

Hvad Er En Kontingentarbejder?

Kontingentarbejdere er ikke-fastansatte medarbejdere, der typisk ansættes pr. projekt og omfatter konsulenter, uafhængige entreprenører og andre outsourcede medarbejdere. Virksomheder vælger nogle gange at ansætte på beredskab for at spare på omkostningerne eller for at skaffe specialiserede færdigheder.

I denne artikel forklarer vi, hvad en kontingentmedarbejder er, og hvordan de adskiller sig fra andre medarbejdertyper, fordele og ulemper ved at være en, og hvordan man får succes som kontingentmedarbejder.

Hvad er en kontingentarbejder?

En betinget medarbejder er en person, der midlertidigt arbejder for en virksomhed. De betragtes typisk som freelancer, konsulent eller selvstændig entreprenør. De betragtes ikke som en ansat i virksomheden, da de kun arbejder efter behov i en vis tidsramme.

Kontingentarbejdere ansættes normalt til at arbejde på et specifikt projekt. Når projektet er afsluttet, slutter deres kontrakt normalt. Virksomheden kan dog vælge at ansætte dem til et andet projekt i fremtiden.

Relateret: Freelancer vs. uafhængig entreprenør: Hvad er forskellen?

Hvordan adskiller en betinget medarbejder sig fra en medarbejder?

En kontingentmedarbejder ansættes til at gennemføre et specifikt projekt, hvorimod en medarbejder udfører opgaver regelmæssigt og fortsætter med at arbejde for virksomheden hver dag. Kontingentmedarbejdere udfører midlertidigt opgaver for virksomheden og følger typisk en kontraktplan.

Kontingentmedarbejdere ansættes for deres specifikke færdigheder. I modsætning til medarbejdere er de ikke uddannet på jobbet. De ved typisk allerede, hvad de skal gøre for projektet, så enhver instruktion eller vejledning, de modtager, er minimal.

I modsætning til lønmodtagere eller timelønnede bliver de også kun betalt for det specifikke projekt, de blev ansat til at udføre. Normalt beslutter de to parter en fast betaling for projektet på forhånd.

En anden forskel er, at kontingentarbejdere ikke typisk modtager ydelser såsom sundhedspleje eller pensionsordninger. De er også ansvarlige for at betale deres egen indkomstskat i stedet for at få dem automatisk fratrukket af virksomhedens lønningsliste.

Hvorfor ansætter virksomheder beredskabsarbejdere?

Her er nogle scenarier, hvor virksomheder kan ansætte en betinget medarbejder:

 • Opgradering af et websted: En virksomhed, der ikke har en grafisk designafdeling, kan hyre en freelance-webdesigner til at bygge en ny e-handelswebsted for dem.

 • Teknologitræning: En virksomhed kan ansætte en professionel softwaretræning, når en ny computerapplikation skal introduceres til sine medarbejdere.

 • Eventplanlægning: En stor virksomhed kan hyre en eventplanlægger til at arrangere deres årlige begivenheder.

 • Oprettelse af virksomhedsdokumenter: Ejeren af ​​en virksomhed kan ansætte en personalekonsulent og en freelanceskribent til at samarbejde og oprette en ny medarbejderhåndbog.

Relateret: 11 onlinejob for arbejdsfleksibilitet

Fordele ved betinget arbejde

En virksomhed og en betinget medarbejder kan begge drage fordel af denne form for arbejdsdynamik på disse måder:

For arbejdsgivere

Hvis arbejdsgivere ved, at de har brug for et specifikt projekt afsluttet midlertidigt, så er det en fordel at ansætte en betinget medarbejder. De skal ikke betale ekstra omkostninger for den enkeltes ydelser eller give PTO eller sygedage.

Andre medarbejdere behøver ikke at bruge deres tid på at træne arbejderen, hvilket også sparer virksomheden penge. Virksomheden vil også få deres projekt udført omgående af en dygtig fagmand.

For beredskabsarbejdere

Freelance- eller kontraktarbejde giver folk mere fleksibilitet i deres tidsplaner. De kan vælge, hvornår de vil tage et projekt og beslutte præcis, hvilken slags arbejde de vil udføre. I nogle tilfælde kan de være i stand til at arbejde hjemmefra, når som helst på dagen, så længe de fuldfører projektet til tiden.

Kontingent arbejde giver også fagfolk mulighed for at arbejde på en bredere vifte af projekter. Dette er fantastisk for folk, der kan lide at gøre noget anderledes hver dag. Nogle mennesker udfører betinget arbejde for at finde ud af, hvilken branche der er bedst for dem.

Ulemper ved kontingent arbejde

Selvom betinget arbejde kan være gavnligt, kan det komme med nogle ulemper såsom:

For arbejdsgivere

En ulempe ved at ansætte en betinget medarbejder er, at arbejdsgivere har ringe eller ingen kontrol over deres proces. De kan muligvis ikke kontakte arbejderen på fastsatte tidspunkter eller fortælle dem, hvordan de skal udføre arbejdet.

Hvis en virksomhed har et akut behov, kan de også have problemer med at finde en kvalificeret beredskabsmedarbejder hurtigt. Fuldtidsansatte er let tilgængelige, når en nødsituation opstår, men at finde en betinget medarbejder tager tid og kræfter. Arbejdsgivere bliver nødt til at planlægge i overensstemmelse hermed, når de ansætter en betinget medarbejder.

For beredskabsarbejdere

Hvis du ikke er i stand til at finde højtbetalende freelance- eller kontraktarbejde, kan det være svært at få råd til ting som sundhedspleje og tandlægeforsikring. Mange vælger fuldtidsarbejde til ydelserne, fordi det er noget, vikarer ikke får.

Der er også mindre jobsikkerhed med betinget arbejde. Du bruger måske meget tid på bare at lede efter det næste projekt. Afhængigt af typen af ​​arbejde og tidspunktet på året kan du have fast arbejde eller en svingende tidsplan.

Sådan får du succes som kontingentarbejder

Virksomheder vil have betinget arbejdskraft, de kan stole på til specifikke projekter. Hvis du er en person, der kan lide at arbejde selvstændigt og udmærker sig ved at styre dit eget arbejde, kan du overveje kontingent arbejde.

Her er flere måder at blive en succesfuld kontingentarbejder på:

 1. Giv arbejdsprøver. Ved ansøgning om betinget arbejde kræver mange virksomheder arbejdsprøver. Dette er især udbredt for job, der ansætter kreative. For eksempel opretter forfattere og designere porteføljer af deres arbejde ud over deres CV. På denne måde kan arbejdsgivere afgøre, om ansøgerens arbejdsstil passer til deres projekt.

 2. Skab tillid. For at være en succesfuld beredskabsmedarbejder skal du vise virksomheder, at du er yderst kvalificeret og kan stole på, at du fuldfører projektet. Under hele projektet skal du give virksomheden opdateringer om status for dit arbejde.

 3. Vedligeholde kommunikationen. Virksomheder sætter pris på, når deres kontingentmedarbejdere er lydhøre over for deres telefonopkald og beskeder. Dette hjælper dem med at stole på, at du fuldfører dit arbejde.

 4. Lær at være selvstændig. Arbejdsgivere ønsker at ansætte en person, der kan arbejde selvstændigt og samtidig overholde deadlines. De fleste kontingentmedarbejdere arbejder eksternt, så du bliver nødt til at lære, hvordan du effektivt administrerer din egen tid og forbliver på opgaven.

 5. Vær ydmyg. Selvom du er mere vidende på et bestemt område end personalet på virksomheden, er det vigtigt, at du altid behandler dem som ligeværdige og med respekt.

 6. Forstår fuldt ud projektet. Før du dykker ned i projektet, skal du sikre dig, at du fuldt ud forstår, hvad der forventes af dig. På denne måde kan du levere arbejde, der er nyttigt for virksomheden.

 7. Overholde tidsfrister. Sørg for at få udført dit arbejde til tiden. Så har du tid til at søge andet arbejde og starte nye projekter. Du vil også være mere tilbøjelig til at blive ansat til fremtidigt arbejde.

Frederik Jansen
Frederik Jansen Kontingentarbejdere er ikke-fastansatte medarbejdere, der typisk ansættes pr. projekt og omfatter konsulenter, uafhængige entreprenører og andre outsourcede medarbejdere. Virksomheder vælger nogle gange at ansætte på beredskab for at spare på omkostningerne eller for at skaffe specialiserede færdigheder.