Hvad Er En Klinisk Sygeplejerskeleder?

Hvad Er En Klinisk Sygeplejerskeleder?

Hvis du overvejer en sygeplejekarriere med speciale i forskning og nye udviklinger inden for sundhedspleje, kan en klinisk sygeplejerskeleder være karrieren for dig. I denne artikel kommer vi ind på, hvad en klinisk sygeplejerskeleder (CNL) er, de primære opgaver for en CNL, de kompetencer du har brug for til rollen, gennemsnitslønnen og hvordan du selv kan blive det.

Relateret: En dag i en sygeplejerskes liv: Typiske daglige aktiviteter og pligter for en RN

Hvad er en klinisk sygeplejerskeleder?

En klinisk sygeplejerskeleder er en højtuddannet sygeplejerske, som arbejder sammen med en patients plejeteam for at analysere og forbedre resultatet af patientens pleje. Den nye rolle inden for sygepleje blev udviklet af American Association of Colleges of Nursing for at forbedre kvalitetsresultater i patientbehandling. CNL'er arbejder tæt sammen med læger, kliniske sygeplejerskespecialister, farmaceuter, sygeplejersker og socialarbejdere for at indsamle og evaluere behandlingsresultater. En klinisk sygeplejerskeleder har avanceret viden inden for almen medicin frem for at specialisere sig inden for ét område af medicin. CNL'er arbejder typisk i frontlinjeenheder som et hjemmesundhedsbureau, ambulatorium eller hospitalsenhed.

Hvad laver en klinisk sygeplejerskeleder?

CNL's primære rolle er at give andre sundhedsprofessionelle daglige oplysninger eller problemer relateret til en patients pleje. Nogle af de primære ansvarsområder for en sygeplejerske klinisk leder omfatter:

 • Design, koordinering, implementering og evaluering af behandling og pleje for patienter, familier, grupper og befolkninger
 • Parring af tilgængelige data med evalueringer for at opnå de bedst mulige resultater for patienterne
 • Sikring af patient- og plejeteams sikkerhed ved at udføre risikovurderinger og analysere resultaterne
 • Udføre forskning og holde sig opdateret om medicinske fremskridt for at sikre, at patienterne drager fordel af de seneste innovationer
 • Fungerer som en ressource for et helt patientplejeteam
 • Uddelegere og overvåge plejeydelser af andet personale dagligt
 • Udnyttelse af teknologi og informationssystemer til at forbedre sundhedsydelser
 • At yde direkte pleje til en udvalgt gruppe patienter
 • Uddannelse og fortaler for patienter, familier, lokalsamfund og sundhedsteams

Relateret: Hvad er sygepleje? (Med jobeksempler og lønninger)

Sådan bliver du en klinisk sygeplejerskeleder

Her er de trin, du kan tage for at blive en klinisk sygeplejerskeleder:

1. Tag en sygeplejerskeuddannelse

Kliniske sygeplejerskeledere kræver en Master of Science in Nursing (MSN) grad. Derfor skal håbefulde CNL'er først opnå en Bachelor of Science-grad i sygepleje. Efter afslutningen kan du ansøge om en kandidatuddannelse på et akkrediteret college eller universitet. En associeret grad i sygepleje vil ikke blive accepteret til kandidatuddannelsen.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

2. Bestå licenseksamenen

Efter at have opnået din bachelorgrad i sygepleje, skal du opnå din registrerede sygeplejerskebetegnelse ved at bestå National Council Licensure Examination for Registered Nurses (NCLEX-RN). Kandidater har op til seks timer til at gennemføre den computeriserede test. Det dækker fire kategorier: sundhedsfremme og vedligeholdelse, sikkert og effektivt plejemiljø, fysiologisk integritet og psykosocial integritet. Hvis du består eksamen, vil du få udstedt en licens til den stat, hvor du tog testen.

3. Forfølge en kandidatgrad i sygepleje

Efter at have opnået din RN-licens, kan du ansøge om og gennemføre en Master of Science in Nursing (MSN) grad. Kurser inden for programmet omfatter grundlæggende pleje, ledelse og analyse, forskning og dataanalyse. De fleste MSN-studerende vil også gennemføre kurser om emner som avancerede sygeplejekoncepter, biostatistik, evidensbaseret praksis, sundhedsvurdering og avanceret farmakologi. Nogle programmer tilbyder også kurser, der dækker samarbejdsmetoder til at bringe interessenter sammen for at levere den bedste pleje til patienter.

4. Skaf erfaring

Et MSN-program kræver, at CNL-studerende opnår mellem 400 og 500 timers overvåget klinisk erfaring. Mindst 300 af disse timer skal være en fordybende oplevelse inden for den studerendes CNL-rolle over en 10- eller 15-ugers periode. Det inkluderer ugentlige muligheder for at diskutere problemer og evaluere erfaringer med andre studerende, mentorer og fakulteter. Denne praktiske oplevelse udsætter dig for en større dybde af praksis end blot at deltage i kliniske oplevelser.

5. Få CNL-certificeringen

Efter at have opnået din kandidatgrad, skal du bestå CNL-certificeringseksamenen, der tilbydes af Commission on Nurse Certification (CNC). Den tre timer lange computerbaserede eksamen har 140 spørgsmål, hvoraf 130 er bedømt. En dygtig score på eksamen er 77 % eller mere.

Nødvendige færdigheder for kliniske sygeplejerskeledere

Der er mange færdigheder, som en klinisk sygeplejerskeleder skal have for at lykkes i deres rolle, herunder:

 • Kommunikation: Kommunikation er et af de primære aspekter af denne rolle. Kliniske sygeplejerskeledere lytter til patientens og deres families behov og sikrer, at disse behov løbende bliver kommunikeret til alle medlemmer af sundhedsplejeteamet. De hjælper også med at strømline kommunikationen mellem forskellige udbydere for at sikre, at patienten får pleje af højeste kvalitet.

 • Lederevner: Kliniske sygeplejerskeledere er ofte forpligtet til at lede et helt team af sygeplejersker, så de har brug for stærke lederevner, herunder aktiv lytning, kreativitet, strategisk tænkning og empati.

 • Forskningsevner: En klinisk sygeplejerskeleder skal holde sig ajour med de seneste innovationer og anvende denne viden til en patients plejeplan for at øge sandsynligheden for et positivt resultat.

 • Multi-tasking færdigheder: Kliniske sygeplejerskeledere er ansvarlige for at planlægge og implementere pleje med andre læger, specialister og socialrådgivere og føre tilsyn med plejen til en gruppe patienter. For at gøre dette effektivt og sikre, at hver patient bliver plejet korrekt, skal CNL'en have stærke multitasking-færdigheder.

Læs mere: Færdigheder i sygepleje: Definition og eksempler

Gennemsnitsløn for kliniske sygeplejerskeledere

Gennemsnitslønnen for en klinisk sygeplejerskeleder er $81.707 om året og varierer fra $15.000 til $201.000 baseret på geografisk placering, erfaringsniveauer og den medicinske institution, de arbejder i. For at få de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på løn link.

De højest betalende arbejdsgivere for læge- og sundhedstjenesteledere, såsom ledere af kliniske sygeplejersker, er statslige organisationer, hospitaler og ambulante plejefaciliteter. Beskæftigelsesmulighederne for kliniske sygeplejerskeledere forventes at vokse med omkring 32% i løbet af det næste årti, hvilket er meget hurtigere end gennemsnittet på 4% for alle erhverv.

Efteruddannelse for kliniksygeplejerskeledere

Den kliniske sygeplejerskeledercertificering skal fornyes hvert femte år. CNL'er skal gennemføre mindst 50 kontakttimer, som kan omfatte mentorering, coaching, preceptorskab eller klinisk supervision. Gencertificering kræver også fortsat RN-licensering, opretholdelse af CNL-standarder og arbejde med mindst 2.000 som CNL i løbet af den femårige certificeringsperiode.

Kim Enevoldsen
Kim Enevoldsen Hvis du overvejer en sygeplejekarriere med speciale i forskning og nye udviklinger inden for sundhedspleje, kan en klinisk sygeplejerskeleder være karrieren for dig. I denne artikel kommer vi ind på, hvad en klinisk sygeplejerskeleder (CNL) er, de primære opgaver for en CNL, de kompetencer du har brug for til rollen, gennemsnitslønnen og hvordan du selv kan blive det.