Hvad Er En Karrierekonsulent?

Hvad Er En Karrierekonsulent?

Hvis du kan lide at hjælpe andre og løse problemer, kan du overveje en karriere som konsulent. Der er mange forskellige former for rådgivning, du kan gå ind i, da de er baseret på din baggrund og ekspertise. De, der er interesserede i at hjælpe folk med at overvinde en udfordring i deres karriere, ønsker måske at blive karrierekonsulent. I denne artikel diskuterer vi, hvad en karrierekonsulent gør, og kravene for at blive det.

Relateret: 10 typer konsulenter

Hvad er en karrierekonsulent?

En karrierekonsulent er en erfaren professionel, der hjælper en person med at overvinde specifikke udfordringer i deres karriere. Når du arbejder i denne karriere, har du en tendens til at være selvstændig og arbejder på freelancebasis. Folk hyrer dig til at komme ind og give dem råd om et specifikt aspekt af deres karriere.

Mens en karrierecoach arbejder for at hjælpe deres klient med at nå deres fulde potentiale, påtager en karrierekonsulent mere en rådgivende rolle. En karrierecoach hjælper dig med at nå dine langsigtede mål, mens en karrierekonsulent er mere fokuseret på at hjælpe dig med at finde løsningen på et specifikt problem. For eksempel kan en karrierekonsulent hjælpe dig med at forbedre dine interviewfærdigheder eller omskrive dit CV.

Relateret: Hvad er karriererådgivning og coaching?

Hvad laver en karrierekonsulent?

En karrierekonsulent er ansvarlig for følgende opgaver:

 • Hjælp folk med at finde ud af, hvordan man laver et karriereskift.
 • Tilbyd karriereindsigt til iværksættere og virksomhedsledere.
 • Arbejde med personer, der for nylig er blevet ledige, finder et nyt job.
 • Hjælp enkeltpersoner med at forstå de kvalifikationer, der er nødvendige for deres karriere.
 • Administrer tests og vurderinger for at forstå deres kunders færdigheder, personlighed og arbejdsstil.
 • Give karriererelateret vejledning til erfarne fagfolk.

Relateret: Sådan bliver du konsulent

Hvor arbejder karrierekonsulenter?

Karrierekonsulenter kan arbejde i en række forskellige miljøer. Hvis de arbejder for et konsulentfirma, kan de arbejde på et kontor i normal åbningstid. Hvis de er selvstændige, vil de arbejde på et hjemmekontor. Meget af dette job kan kræve rejser til deres kunders hjem eller arbejdspladser. At møde kunder ansigt til ansigt er en stor del af deres daglige arbejde, selvom de måske også taler med dem over telefonen eller på et videokonferenceopkald.

Relateret: Lær om at være konsulent

Krav til karrierekonsulenter

Hvis du ønsker at blive karrierekonsulent, har du muligvis brug for følgende kvalifikationer:

Uddannelse

Mange konsulenter har mindst en bachelorgrad. Nøglen til at blive en kvalificeret karrierekonsulent er at have en god forståelse for karriereudvikling. Den studieretning, du vælger, vil afhænge af, hvilken form for karriere du måske ønsker at rådgive om. Overvej at studere forretning, marketing, kommunikation, menneskelige ressourcer eller ethvert andet felt, som du tror kan forberede dig til denne karriere. Prøv at tilmelde dig en række forskellige kurser, herunder psykologi, projektledelse, ledelse og rådgivning.

Erfaring

Inden du starter din egen konsulentvirksomhed, skal du arbejde under vejledning af en erfaren karrierekonsulent. Lær alt, hvad du kan om almindelige problemer, fagfolk står over for. Prøv at få så meget erfaring med at tilbyde folk meningsfulde løsninger på deres almindelige karriereproblemer, som du kan. Bliv ekspert i at søge job, samtale og karriereudvikling. Find ud af, hvordan du kan blive den person, der vil hjælpe professionelle med at overvinde enhver karriereudfordring, de måtte opleve.

Netværk

Netværk er den vigtigste måde, du vil vinde kunder på. Når du gør en positiv indvirkning på en af ​​dine kunder, er det sandsynligt, at de vil henvise dig til en af ​​deres kolleger eller venner. Begynd at opbygge din tilstedeværelse ved at være aktiv på sociale medier. Bevis, at du er en tankeleder i branchen ved at udgive artikler og blogs om relevante karriereemner. Overvej at deltage i netværksarrangementer for at lære om fagfolks fælles udfordringer. Hav dit visitkort klar til at bytte, og sørg for at følge op med alle, du møder.

Relateret: 8 nøglerådgivningsevner værdsat af arbejdsgivere og kunder

Kompetencer for karrierekonsulenter

Hvis du ønsker at blive karrierekonsulent, skal du arbejde på at udvikle disse færdigheder:

 • Analytisk: Du har brug for evnen til at vurdere en klients behov baseret på de oplysninger, de giver dig. At give gennemtænkte karriereråd handler om at se på situationen og prøve at finde ud af, hvad man skal gøre for at opnå det bedste resultat. At have et analytisk sind kan hjælpe dig med at afgøre, hvad der er bedst for din klient.
 • Kommunikation: Skriftlig og mundtlig kommunikation er vigtig for dette klientvendte job. Du er i konstant kontakt med de mennesker, du arbejder med, hvilket betyder, at du effektivt skal formidle den information, du ønsker at dele med dem.
 • Tillid: Hvis du vil have dine kunder til at stole på dit råd, skal du fremstå som en selvsikker person. Professionelle leder efter en karrierekonsulent, der ved, hvad de taler om. Når du træffer beslutninger på vegne af en klient, skal du være sikker på, at du træffer det rigtige valg.
 • Nysgerrighed: Da karrierekonsulenter arbejder med fagfolk med alle baggrunde, har du brug for en følelse af nysgerrighed for at have en forståelse af deres branche. Nysgerrighed omfatter at stille dine kunder fokuserede og tankevækkende spørgsmål.
 • Vidende: Du skal blive ekspert i karriereudvikling og karriererådgivning. Det, du fortæller kunderne, kan have stor indflydelse på deres karriere.
 • Personlig: Kunder leder efter en karrierekonsulent, som de føler sig trygge ved at tale med. Du skal være varm og venlig, når du møder kunder. Din personlighed er det, der kommer til at sælge dine konsulentydelser.
 • Problemløsning: Du er den person, som professionelle ser for at løse deres store karriereproblemer. Det er op til dig at beslutte, hvilke handlinger kunden kan tage for at løse disse problemer og opnå succes i deres karriere.
 • Vilje til at lære: Hvis du vil vokse i din rolle, skal du være på forkant med de seneste karrieretrends. En succesfuld konsulent er en person, der altid forsøger at lære mere. Du kan gøre dette ved at læse, lytte til podcasts og lave research på egen hånd.

Thomas Møller
Thomas Møller Hvis du kan lide at hjælpe andre og løse problemer, kan du overveje en karriere som konsulent. Der er mange forskellige former for rådgivning, du kan gå ind i, da de er baseret på din baggrund og ekspertise. De, der er interesserede i at hjælpe folk med at overvinde en udfordring i deres karriere, ønsker måske at blive karrierekonsulent. I denne artikel diskuterer vi, hvad en karrierekonsulent gør, og kravene for at blive det.