Hvad Er En IT-supportspecialist?

Hvad Er En IT-supportspecialist?

Hvis du er en problemløser, som tilfældigvis også har avancerede computerfærdigheder, kan du overveje en karriere inden for IT-support. I denne rolle har du mulighed for at fejlfinde computerproblemer og give vejledning til mindre teknisk kyndige brugere. Efterhånden som computere fortsat er en integreret del af vores liv, vil en karriere inden for it-support kun blive mere udbredt. I denne artikel forklarer vi, hvad it-supportspecialister gør, og hvordan man bliver det.

Relateret: Lær om informationsteknologiområdet

Hvad er en IT-supportspecialist?

En IT-supportspecialist er en højtuddannet kundesupportmedarbejder med en stærk baggrund inden for computere og software. De i denne rolle er ansvarlige for at hjælpe brugerne med at overvinde eventuelle tekniske udfordringer, de måtte opleve. Hvis du går ind i denne karriere, skal du have stærke kundeservicefærdigheder og kendskab til almindelige computersystemer. Det er din opgave at finde løsninger på alle it-problemer, som kunder eller kunder oplever.

Relateret: 20 efterspurgte informationsteknologijob, der betaler godt

Hvad laver IT-supportspecialister?

IT-supportspecialisten er en efterspurgt stilling, primært fordi deres funktion er ret afgørende for de fleste virksomheders succesfulde daglige drift. En IT-supportspecialist kan forvente at:

 • Hjælp brugere med fejlfinding af almindelige computerproblemer eller bekymringer.
 • Besvar forespørgsler om informationsteknologitjenester, reparationer, support, forespørgsler eller klager.
 • Direkte brugerbeskeder eller opkald til det relevante it-personale.
 • Brug et computersporingssystem til at administrere nye billetter.
 • Kom med anbefalinger til forbedring af computersystemer.
 • Lever dokumentation for kundesupportforespørgsler og løsninger.
 • Opgrader og administrer systemer for at sikre, at de fungerer effektivt.
 • Implementer ny forretnings- og produktivitetssoftware.
 • Uddanne personalet i ny software, systemer og bedste praksis.
 • Vedligeholde og sikkerhedskopiere sikkerhedsdatabaser.

Relateret: 21 forskellige typer it-job at udforske

Gennemsnitslønnen for IT-supportspecialister

Den nationale gennemsnitlige løn for en supportspecialist er $43.905 om året som registreret på Bonjoures Salaries, hvor lønoplysningerne opdateres ofte. Dette kan naturligvis variere alt efter din branche, geografiske placering, uddannelsesniveau og erfaring. De mest almindelige fordele for en støttespecialist omfatter refusion af undervisning, kilometergodtgørelse, forældreorlov, et medarbejderassistanceprogram og en fleksibel udgiftskonto.

Relateret: Lær om at være IT-specialist

Færdigheder for en IT-supportspecialist

Den generelle antagelse om en person, der arbejder med IT, er, at de er teknologisk kyndige og komfortable med at fejlfinde computerproblemer af et bredt omfang. Ud over det har en succesfuld IT-supportspecialist følgende færdigheder:

 • Analytisk: Mange af de problemer, du arbejder på at løse, er meget tekniske. Det er din opgave at analysere en situation og finde ud af, hvad den rigtige løsning kan være. En dygtig IT-supportspecialist forstår, at der kan være mange bevægelige dele, der forårsager en systemfejl.
 • Kommunikation: Meget af denne rolle vil være at kommunikere med kunder eller interne brugere. Du skal sandsynligvis være komfortabel og tale godt i telefonen. Når du bruger en e-mail- eller livechatfunktion, har du sandsynligvis brug for kommunikationsevnerne til at give effektive skriftlige instruktioner og råd.
 • Kreativ tænkning: Enhver computerløsning kommer måske ikke til dig med det samme. Nogle gange kræver det noget kreativ tænkning at finde løsninger på unikke problemer.
 • Organisation: IT-professionelle skal ofte klare mange opgaver på én gang. Organisatoriske færdigheder kan hjælpe dig med at holde orden på alle dine billetanmodninger.
 • Tålmodighed: Brugere, der kontakter dig, vil ikke være lige så vidende om computersystemer som dig. At forblive tålmodig kan hjælpe dig med at forklare, hvad denne bruger skal gøre for at løse deres problem, mens du bevarer roen.
 • Problemløsning: Fejlfinding er en stor del af dit job. At have problemløsningsevner kan hjælpe dig med at være effektiv i denne rolle.
 • Teknisk: Du har brug for en solid forståelse af computersoftware og hardware. At forstå, hvordan disse ting fungerer, er, hvordan du vil være i stand til at løse dine brugeres problemer.

Relateret: De 10 hurtigst stigende tekniske job (og færdigheder, de kræver)

Sådan bliver du IT-supportspecialist

Der er ikke nødvendigvis en fast vej ind i dette erhverv, men det er sikkert at sige, at følgende trin er en god vej mod at blive en IT-supportspecialist:

1. Optjen en grad

Arbejdsgivere søger kandidater med stærke computerfærdigheder. Selvom de måske overvejer kandidater uden grader, kan fortsættelse af din uddannelse hjælpe dig med at skille dig ud blandt andre kandidater. Et potentielt klogt træk kan være at tjene en associeret eller bachelorgrad inden for et relateret studieområde. Arbejdsgivere kan endda acceptere kandidater, der har gennemført et par computerklasser. Du vil sandsynligvis have brug for mindst en vis grad af kurser afsluttet for at være dygtig nok til at klare dig godt i denne stilling.

2. Udvikl dine færdigheder

Skolen vil give dig grundlaget, men du vil gerne lære og blive fortrolig med den nyeste computerteknologi. Selvom du måske hjælper folk med at fejlfinde softwareproblemer, skal du muligvis også have viden om printere, kopimaskiner, faxmaskiner og andre typer hardware.

Sammen med dine tekniske færdigheder, gør en indsats for at udvikle de bløde færdigheder, du har brug for til dette job. Øv dig aktivt i at lytte for at vise, at du fuldt ud kan forstå en brugers behov og finde den rigtige løsning til dem. Regelmæssig samtale i telefon er en stor del af dette job, så sørg for, at du også har masser af erfaring med at gøre dette.

3. Få erfaring

Selvom der er masser af IT-job på begynderniveau, kan du også komme ind i denne karriere ved at starte med et praktikophold. Under dit praktikophold, prøv at absorbere så meget information som muligt. Stil betænksomme spørgsmål, og prøv at skabe bånd til de mennesker, du arbejder med. Ofte kan et praktikophold blive til en fuldtidsstilling.

Sådan kommer du videre som IT-supportspecialist

Et optimalt IT-færdighedssæt skifter altid og har masser af plads til at vokse. Følg disse trin for at fremme din karriere som IT-supportspecialist:

1. Optjen certificeringer

At tjene certificeringer beviser for arbejdsgiverne, at du har et specialiseret sæt færdigheder. Nogle virksomheder hyrer IT-supportspecialister til at yde service til én platform eller et ekspertområde. Overvej at opnå en af ​​følgende certificeringer:

 • Microsoft Technology Professional (MTA): Microsoft tilbyder adskillige certificeringer inden for områder som grundlæggende databaser, grundlæggende sikkerhedsprincipper, Windows-operativgrundlag og andre emner, der kan fremme din karriere. Bestem, hvilken MTA-certificering, der hjælper dig med at adskille dig selv fra andre kandidater.
 • CompTIA A+-certificering: Denne certificering fra CompTIA viser arbejdsgivere, at du har et solidt fundament af hardware, teknisk support og fejlfinding. Du lærer også om emner som operationelle procedurer, mobile enheder og sikkerhed.
 • Apple Certified Support Professional (ACSP): Hvis du planlægger at arbejde med macOS, vil du måske få denne certificering. Det beviser, at du har erfaring på ekspertniveau i at arbejde med dette system og har al den support, du har brug for.

2. Få erfaring

Efter et par års arbejde i en rolle, hvor du støtter interne brugere eller kunder, kan du med tiden blive forfremmet til en højere stilling i din virksomhed. Bevis, at du har evnerne til at forbedre designet og effektiviteten af ​​virksomhedens computersystemer. Hvis du arbejder for en software- eller hardwarevirksomhed, har du en tendens til at have endnu mere plads til vækst. Til sidst kunne du arbejde dig op til at blive softwareudvikler eller computersystemadministrator.

3. Netværk

At forbinde med andre mennesker i branchen kan hjælpe dig med at fremme din karriere. Tilmeld dig forskellige IT-faglige grupper, hvor du kan komme i kontakt med andre IT-supportspecialister. Når du deltager i netværksarrangementer, skal du altid medbringe flere kopier af dit visitkort, som du kan dele ud. Følg op med folk, du møder, og planlægger måske at snuppe en kop kaffe. Du ved aldrig, hvilken slags jobmuligheder disse forbindelser kan føre til.

Gorm Bang
Gorm Bang Hvis du er en problemløser, som tilfældigvis også har avancerede computerfærdigheder, kan du overveje en karriere inden for IT-support. I denne rolle har du mulighed for at fejlfinde computerproblemer og give vejledning til mindre teknisk kyndige brugere. Efterhånden som computere fortsat er en integreret del af vores liv, vil en karriere inden for it-support kun blive mere udbredt. I denne artikel forklarer vi, hvad it-supportspecialister gør, og hvordan man bliver det.