Hvad Er En IT-specialist?

Hvad Er En IT-specialist?

It-specialister er efterspurgte teknologieksperter fra en række forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og specialiseringer. Disse fagfolk kan udfylde en række stillinger hos større virksomheder, skoler, offentlige institutioner eller endda arbejde selvstændigt. Da både den private og den offentlige sektor i stigende grad er afhængig af jordet og cloud-baseret teknologi, vil it-specialister finde et stigende antal ledige job i løbet af det næste årti. I denne artikel vil vi behandle, hvad it-specialister er, hvad de laver, deres gennemsnitlige løn og processen med at blive det.

Hvad er it-specialister?

En IT-specialist eller informationsteknologispecialist er en person, der etablerer, vedligeholder og reparerer computere og digitale netværk. Nogle gange arbejder it-specialister også med telefoner, faxmaskiner og kopimaskiner. Mange mellemstore og store virksomheder har en eller flere it-specialister ansat til at assistere både kunder og medarbejdere. Assistancen spænder typisk fra nulstilling af adgangskoder, vedligeholdelse af digital grænseflade og vedligeholdelse af trådløse og kablede netværk. Større virksomheder, såvel som skolesystemer, offentlige myndigheder og universiteter, har ofte hele afdelinger dedikeret til it.

Freelance it-specialistarbejde er mere og mere almindeligt, da virksomheder har kortsigtede projekter, der kræver hjælp udefra. Disse projekter er normalt intensive og involverer opgradering af en eksisterende server eller netværk, tilføjelse af sikkerhedsfunktioner eller identifikation af årsager til et sikkerhedsbrud.

Hvad laver it-specialister?

Rollen som it-specialister varierer baseret på uddannelsesbaggrund og erfaring. Her er en oversigt over de forskellige opgaver for it-specialister på forskellige uddannelsesniveauer:

IT-specialister med en gymnasial eksamen eller tilsvarende

Dem med en gymnasial eksamen kan finde arbejde i informationsteknologisektoren primært gennem job som støttespecialist. Medarbejdere inden for dette felt besvarer telefonopkald for at yde direkte assistance til studerende, medarbejdere eller kunder for at løse teknologirelaterede problemer. Universiteter ansætter ofte sådanne arbejdere i computerlaboratorier eller ved helpdesks. Virksomheder kan ansætte disse medarbejdere til at besvare telefoner og hjælpe kunder gennem processen med at oprette eller hente en kontoadgangskode eller rette en online ordre.

IT-specialister med en bachelorgrad eller højere

Oftest vedligeholder IT-specialister netværksservere, samt opgørelse og opdatering af relateret software og hardware. IT-specialister diagnosticerer og reparerer problemer med netværk såvel som computere, printere og cloud-baseret teknologi. I mange tilfælde involverer de fleste af en it-specialists ansvar den daglige vedligeholdelse af computere, især med at hjælpe medarbejdere og kunder med at løse problemer. Hyppige kundeproblemer hos en privat virksomhed vil omfatte grænsefladeproblemer, mens medarbejdere kan have brug for hjælp til at få adgang til databasestyringssystemer eller nulstille adgangskoder. It-specialister er også ansvarlige for at skabe sikkerhedsprotokoller og sikre korrekt brug af virksomhedsejet teknologi.

Yderligere it-specialistansvar omfatter systemdækkende softwareopdateringer, vedligeholdelse eller opnåelse af softwarelicenser og tilføjelse eller fjernelse af programmer fra virksomhedens computere. I større virksomheder kan it-specialister arbejde i større it-afdelinger. IT-chefer kan overvåge hele afdelingen og arbejde tæt sammen med andre virksomhedsledere i storstilet beslutningstagning. Nogle gange kan virksomheder eller universiteter hyre uafhængige it-specialistentreprenører til kortsigtede projekter.

IT specialist certificeringer

Her er en liste over certificeringer, du kan forfølge i en IT-specialistkarriere:

  • Cisco certificeret netværksassocieret certificering: Denne certificering angiver grundlæggende kompetencer med storskala routere, herunder evnen til at installere og fejlfinde.
  • CompTIA-tekniker: Denne certificering demonstrerer evnen til at vedligeholde og fejlfinde almindelige problemer med stationære computere, printere, operativsystemer og bærbare computere.
  • Network+: Denne certificering involverer mestring af installation, vedligeholdelse og løsning af almindelige problemer med digitale netværk.
  • Certificeret informationssystemsikkerhedsprofessionel: Denne certificering er i stigende grad efterspurgt, efterhånden som virksomheder og organisationer arbejder på at beskytte kunde- og klientdata. Det demonstrerer en evne til at holde digital information sikker mod potentielle cyberangreb.

Hvad er gennemsnitslønnen for it-specialister?

Den gennemsnitlige løn for it-specialister er $64.407 om året . Der er dog et stort udvalg af løn baseret på uddannelse, erfaring og stilling. Generelt tjener de, der arbejder som netværks- eller systemadministratorer, mere, det samme gør dem med mastergrader. De, der arbejder i teknologilaboratorier eller ved helpdesks som supportspecialister, har en tendens til at tjene mindre, med en gennemsnitlig løn på $15,83 i timen .

Samlet forudsiger Bureau of Labor Statistics, at beskæftigelsen i alle computer- og informationsteknologistillinger vil stige med 12%, eller en halv million nye job, i løbet af det næste årti. Det er omkring det dobbelte af den gennemsnitlige vækst i alle andre erhverv. Jobs vil sandsynligvis lægge vægt på cloud-baseret computing, forebyggelse af databrud og indsamling af data.

Relateret: Højest betalende kandidatgrader

Sådan bliver du IT-specialist

I betragtning af den brede karakter af it-specialisternes arbejde og ansvar, er der mange veje, der fører ind i feltet. Her er en almindelig karriereudvikling til en leder- eller it-specialistrolle:

  1. Uddannet gymnasiet
  2. Få en bachelorgrad
  3. Gennemfør et praktikophold eller få relevant erfaring
  4. Overvej at tjene yderligere certificeringer
  5. Overvej at få en kandidatgrad

1. Uddannet gymnasiet

Kursusopgaver skal afspejle en interesse for matematik, naturvidenskab eller teknologi. Fritidsaktiviteter såsom STEM eller robotklubber hjælper gymnasieelever med at skille sig ud under ansøgningsprocessen på universitetet, ligesom alle hobbyer, der involverer bygning eller opgradering af computere.

2. Få en bachelorgrad

Et af de mest almindelige jobkrav for at blive fuldtids IT-specialist er en bachelorgrad. Typiske studieretninger for it-specialister omfatter hovedfag eller mindreårige inden for datalogi, informationsteknologi og softwareteknik. Disse studieretninger inkluderer en vægt på matematik, naturvidenskab og ingeniørkurser. Senere kurser vil fokusere specifikt på netværksadministration og opnåelse af færdigheder i forskellige programmeringssprog.

3. Gennemfør et praktikophold eller få relevant erfaring

Mens nogle universiteter inkluderer praktikophold som en del af studieforløbet, er de værd at overveje, selvom det ikke er påkrævet. Den erfaring, du får i et praktikophold, hjælper dig til at skille dig ud som kandidat. Derudover arbejder mange IT-studerende i computerlaboratorier, helpdesks eller på biblioteker og får værdifuld brancheerfaring. Undersøgelser viser, at de fleste arbejdsgivere foretrækker ansøgere med tre til fem års erfaring.

4. Overvej at tjene yderligere certificeringer

Arbejdserfaring og yderligere it-certificeringer arbejder sammen for at demonstrere dygtighed og ekspertise. Mange store virksomheder tilbyder certificeringer for deres produkter. CompTIA tilbyder en række certificeringer, der inkluderer studiekurser, og at opnå certifikatet kræver beståelse af en eksamen.

5. Overvej at tjene en kandidatgrad

Nogle arbejdsgivere foretrækker at ansætte og avancere medarbejdere med kandidatgrader. Kandidatuddannelser bygger på bachelorstudier, der undersøger teori og anvendelse mere detaljeret. At tjene en kandidatgrad kan være påkrævet for ansøgere, der gerne vil flytte til lederstillinger eller dem, der er interesseret i specialiserede job som kunstig intelligens eller beregningsmodellering. IT-specialister med kandidatgrader er blandt de højest lønnede medarbejdere.

Signe Degn
Signe Degn It-specialister er efterspurgte teknologieksperter fra en række forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og specialiseringer. Disse fagfolk kan udfylde en række stillinger hos større virksomheder, skoler, offentlige institutioner eller endda arbejde selvstændigt. Da både den private og den offentlige sektor i stigende grad er afhængig af jordet og cloud-baseret teknologi, vil it-specialister finde et stigende antal ledige job i løbet af det næste årti. I denne artikel vil vi behandle, hvad it-specialister er, hvad de laver, deres gennemsnitlige løn og processen med at blive det.