Hvad Er En IT-konsulent?

En karriere inden for informationsteknologi kan give mulighed for ofte at samarbejde med mennesker og tilbyde rådgivning om teknologibrug til virksomheder og organisationer. En almindelig stillingsbetegnelse inden for informationsteknologi er en it-konsulent, som typisk arbejder med organisationer eller institutioner, der bruger teknologisystemer til deres forretningsdrift. Du kan trives i en karriere som IT-konsulent, hvis du har interesse for teknologi og kan lide at arbejde sammen med andre. I denne artikel definerer vi, hvad en it-konsulent er, og undersøger, hvordan du bliver det.

Relateret: Lær om informationsteknologiområdet

Hvad er en IT-konsulent?

En IT-konsulent er en teknologiprofessionel, der støtter kunder under teknologiske projekter. Mange it-konsulenter arbejder for virksomheder eller virksomheder, der har brug for vejledning, når de skal træffe beslutninger om den teknologi, de bruger. En it-konsulent kan finde arbejde ved at blive medlem af et it-konsulentfirma, eller de kan fungere som selvstændige entreprenører og vælge deres egne projekter. Fordi teknologien konstant ændrer sig, kan it-konsulenter give deres kunder opdateringer om ny teknologi, efterhånden som den bliver tilgængelig, og anbefale nye enheder eller software baseret på deres kunders behov.

Hvad laver en it-konsulent?

En it-konsulent er ansvarlig for at hjælpe virksomheder og organisationer med at administrere deres teknologibrug. Dette kan involvere at vurdere elementer af en virksomheds computersystemer som cybersikkerhed, softwareydelse og data og analyser, der kan påvirke, hvordan en virksomhed kan drage fordel af den teknologi, de bruger. IT-konsulenter bruger en stor del af deres job på at møde kunder for at diskutere de næste skridt, de planlægger at tage i opdatering og vedligeholdelse af deres teknologi, hvor de kan tilbyde råd om, hvilke nye teknologiske udviklinger der kan bidrage til deres succes.

En it-konsulent kan også udføre reparationer på it-systemer og teknologiske enheder, som virksomheder har brug for for at drive forretning.

Arbejdsmiljø for IT-konsulenter

Arbejdsmiljøet for en it-konsulent afhænger typisk af den klient, de betjener. For eksempel, hvis de arbejder med en virksomhed, der har sin egen kontorbygning, kan de bruge tid der til møder og vurderinger og gennemføre eventuelle tekniske projekter på et eksternt sted. IT-konsulenter, der er uafhængige entreprenører, kan udføre noget af deres arbejde hjemmefra, da de kan foretage telefonopkald, udføre research og skrive teknologianbefalinger til virksomheder fra deres personlige computere og enheder. En it-konsulent kan også arbejde i et konsulentfirma med teams af andre it-konsulenter.

Sådan bliver du IT-konsulent

Sådan kan du starte din karriere som IT-konsulent:

1. Optjen en grad

Tilmeld dig en uddannelse med et akkrediteret college eller universitet. Mens nogle it-konsulenter måske kan finde arbejde med en gymnasieeksamen eller GED-ækvivalent, kræver de fleste virksomheder, at it-konsulenter har mindst en bachelorgrad. Mange håbefulde it-konsulenter vælger at tage hovedfag i datalogi, IT eller softwareteknik, så de kan få de færdigheder og den uddannelse, de skal bruge for at få succes på området. Du kan dog også beslutte dig for at tage hovedfag i et beslægtet emne som elektronikteknik, forretningsstudier eller matematik.

2. Få professionel erfaring

Ansøg om entry-level jobs i informationsteknologi, efter du er færdig med din bachelorgrad. Dette kan give dig mulighed for at opbygge din ekspertise og udvikle dine færdigheder gennem professionel erfaring på området. Du kan ansøge om et job som it-assistent, entry-level softwareingeniør eller computertekniker for at komme ind i branchen og lære om, hvilke karriereveje der er mest interessante for dig. Denne fase kan også introducere dig til forskellige brancher, som kan hjælpe dig i dit arbejde som IT-konsulent ved at bestemme, hvilke brancher du nyder at arbejde med.

En anden mulighed er at finde en læreplads eller praktikplads hos en arbejdende IT-konsulent, som kan give dig den uddannelse og træning, du har brug for, ved at observere en fagmand på området og beskæftige dig med praktisk arbejde.

Relateret: 10 job i informationsteknologi (med beskrivelser)

3. Få certificering

Ansøg om certificering som IT-professionel. Certificering er ofte frivillig for IT-konsulenter, men at have certificering kan få dig til at skille dig ud blandt andre kandidater, der ikke er certificerede og kan øge dine chancer for at blive ansat. De fleste certificeringer inden for informationsteknologi involverer at gennemføre kurser og træning, og mange kræver, at kandidater har et vist antal års erhvervserfaring, før de ansøger. Her er et par certificeringer, du kan forfølge som it-konsulent:

 • Certificeret Information System Security Professional (CISSP)
 • Certificeret Information Security Manager (CISM)
 • SANS GIAC Security Essentials (GSEC)
 • Project Management Professional (PMP)

4. Søg arbejde som IT-konsulent

Søg efter jobåbninger for IT-konsulenter og søg dem, der synes at passe til dig. En god måde at finde arbejde som it-konsulent på er at kontakte it-konsulentfirmaer for at forhøre sig om åbninger, de måtte have. At arbejde for et it-konsulentfirma kan forbinde dig med potentielle kunder såvel som andre it-professionelle. Du vil måske også arbejde som selvstændig entreprenør, hvilket kan kræve, at du finder kunder, der har brug for en it-konsulent gennem internetsøgninger, kolde opkald og e-mail-kommunikation.

Kompetencer, som en IT-konsulent har brug for

Her er nogle almindelige færdigheder, som it-konsulenter har brug for til deres job:

 • Kendskab til tekniske reparationer
 • Aktuel viden om teknologiske fremskridt
 • Detaljeorienteret
 • Problemløsningsevner
 • Kritisk tænkeevne
 • Effektiv tidsstyring
 • Interpersonelle og kommunikationsevner

Relateret: Informationsteknologiske færdigheder, der er efterspurgte i dag

Løn og jobudsigt for IT-konsulenter

Da der er et par forskellige stillingsbetegnelser it-konsulenter kan have, oplister Bonjoures forskellige lønninger til it-konsulenter. Mange it-konsulenter kvalificerer sig også til fordele uden for deres konkurrencedygtige lønninger, såsom sygesikring, betalt fri og en fleksibel forbrugskonto. Her er et par nationale gennemsnitlige lønninger for it-konsulenter i USA:

 • IT-analytiker: $78.617 om året
 • Implementeringskonsulent: $81.753 om året
 • IT-revisor: $97.834 om året
 • Salesforce-konsulent: $105.175 om året

Bureau of Labor Statistics viser også jobudsigterne for forskellige jobtitler, som it-konsulenter kan besidde. For eksempel forventer Bureau of Labor Statistics, at antallet af personer ansat som informationssikkerhedsanalytikere vil vokse med 31 % fra 2019 til 2029, hvilket er en usædvanlig høj vækstrate. Bureauet oplyser også, at beskæftigelsen for computer- og informationssystemadministratorer kan vokse med 10 % fra 2019 til 2029, hvilket også er ret hurtigt.

Et andet eksempel fra Bureau of Labor Statistics er jobtitlen som computersupportspecialist, som de forudser kan vokse med 8% fra 2019 til 2029.

Mads Bjerg
Mads Bjerg En karriere inden for informationsteknologi kan give mulighed for ofte at samarbejde med mennesker og tilbyde rådgivning om teknologibrug til virksomheder og organisationer. En almindelig stillingsbetegnelse inden for informationsteknologi er en it-konsulent, som typisk arbejder med organisationer eller institutioner, der bruger teknologisystemer til deres forretningsdrift. Du kan trives i en karriere som IT-konsulent, hvis du har interesse for teknologi og kan lide at arbejde sammen med andre. I denne artikel definerer vi, hvad en it-konsulent er, og undersøger, hvordan du bliver det.