Hvad Er En Hospitalsdirektør?

Hvad Er En Hospitalsdirektør?

CEO'er har et stort ansvar i enhver branche. Inden for sundhedsvæsenet er en administrerende direktør ansvarlig for at sikre, at hospitalsdriften kører effektivt. Hvis du brænder for sundhedsindustrien og ønsker at arbejde i en lederrolle, kan du overveje at blive hospitalsdirektør. I denne artikel diskuterer vi, hvad en administrerende direktør er, hvad de gør, og hvordan man bliver det.

Hvad er en hospitalsdirektør?

En hospitalsdirektør er den administrerende direktør for et hospital, og de er ansvarlige for at føre tilsyn med driften af ​​hele anlægget. Deres job involverer planlægning, bemanding, budgettering og oprettelse og implementering af politikker. Hospitalets administrerende direktører leder et team af andre ledere, der omfatter en chief operating officer (COO), chief financial officer (CFO), chief nursing officer (CNO) og chief medical officer (CMO). Disse personer overvåger mere specifikke områder af hospitalet og samarbejder om at vedtage den administrerende direktørs politikker og procedurer.

Hvad gør en hospitalsdirektør?

Hospitaler er store faciliteter, der tager sig af mange patienter og kræver et betydeligt antal medarbejdere. Det betyder, at en hospitalsdirektør har en bred vifte af ansvarsområder, herunder:

 • Ansættelse og fastholdelse af kvalificeret personale
 • Sikring af den bedste kvalitet af patientbehandling
 • Demonstrer lederskab
 • At skabe en positiv og produktiv kultur
 • Leverer stærke økonomiske resultater
 • At sætte og følge standarder for operationel ekspertise
 • Implementering af kliniske procedurer og politikker
 • Sikring krævede overholdelse af statslige, føderale og CMS-regler og hospitalspolitikker
 • Udvikling af et forhold til eksterne organisationer, herunder det medicinske samfund, henvisende læger og medierne

Sådan bliver du hospitalsdirektør

Her er fem trin, du kan følge for at begynde at arbejde som hospitalsdirektør:

1. Få en bachelorgrad

Det første skridt for enhver, der håber på at blive administrerende direktør på et hospital, er at få en bachelorgrad i et emne relateret til enten forretning eller sundhedsvæsen. Forretning, økonomi og sygepleje er alle gode hovedfag, der giver grundlæggende færdigheder, som du har brug for i denne stilling.

En anden mulighed er at begynde at arbejde i sundhedssektoren som læge eller anden medicinsk professionel. Hvis du vælger at forfølge denne karrierevej, kan du tage hovedfag i et præ-medicinsk emne. Men hvis du ved, at du i sidste ende ønsker at blive administrerende direktør på et hospital, kan det være en fordel at have mindre eller dobbelt hovedfag i et forretningsrelateret område.

2. Begynd at arbejde i sundhedsvæsenet

Hospitalsdirektører arbejder i den højeste stilling på et hospital, så det er vigtigt at få erfaring i andre sundhedsrelaterede roller, før du bliver administrerende direktør. At gå ind i sundhedsbranchen som sygeplejerske, administrator eller anden medarbejder er et godt første skridt. Opbygning af din sundhedsfaglige viden ved at arbejde på et hospital eller lignende kan give dig en bedre forståelse af, hvordan disse faciliteter fungerer. At arbejde i en mindre praksis, som en familie- eller specialpraksis, kan også give dig værdifuld erfaring.

3. Få en kandidatgrad

Mens du får erfaring i sundhedssektoren, bør du forfølge en kandidatgrad i sundhedspleje eller forretning. De to mest specifikke og almindelige mastergrader for hospitalsdirektører er en Master of Health Administration (MHA) eller en Master of Public Health (MPH). Ingen af ​​disse uddannelser kræver en baggrund i medicin, så du kan komme ind på disse uddannelser, hvis du har en bachelorgrad inden for et erhvervsområde. Disse programmer giver dig viden om hospitalsdrift og -ledelse, der relaterer direkte til rollen som hospitalsdirektør.

Andre almindelige mastergrader, som hospitalsdirektører kan forfølge, omfatter forretningsadministration, sundhedspleje, medicinsk ledelse, sygepleje eller en medicinsk grad. Selvom disse programmer ikke er så specifikke for jobfunktionerne for en hospitalsdirektør, giver de stadig relevant uddannelse, som du kan bruge til at forfølge denne stilling.

Relateret: Er en mastergrad i sundhedsadministration det værd?

4. Skaf erhvervserfaring

Før du kan blive hospitalsdirektør, skal du have erfaring i en lederstilling inden for sundhedssektoren. Ledelsesstillinger på lavere niveau eller afdelingslederstillinger kan give dig en masse værdifuld erfaring.

De fleste hospitalsdirektører arbejder som driftschefer, før de opnår en forfremmelse. COO'en arbejder direkte under den administrerende direktør, så denne stilling giver dig mulighed for at lære mere om rollen som administrerende direktør og få brugbar erfaring og kompetencer. COO'er deltager i møder med den administrerende direktør og hjælper dem med deres job ved at udføre administrative opgaver og give specifik information om virksomhedens drift.

Relateret: COO vs. CEO

5. Bliv certificeret

Selvom du ikke behøver nogen certificeringer for at blive en hospitalsdirektør, kan en certificering hjælpe dig med at skille dig ud blandt andre jobkandidater og vise dit engagement i rollen. En valgfri certificering, du kan få, er Fellow of the American College of Healthcare Executives legitimation, der tilbydes af American College of Healthcare Executives. For at opnå denne certificering skal du opfylde specifikke berettigelseskrav og bestå Board of Governors eksamen.

Du kan også få en certificering fra American Association of Healthcare Administrative Management. De tilbyder fem certificeringer, herunder en executive-certificering, som er mest relevant for en hospitalsdirektør.

Kompetencer, der er nødvendige for at arbejde som hospitalsdirektør

At være hospitalsdirektør kræver en kombination af sundhedsfaglig viden og ledelsesevner. Her er en liste over færdigheder, som en hospitalsdirektør har brug for:

 • Organisation: Disse fagfolk overvåger mange opgaver og forretningsprocesser i et stort anlæg med mange forskellige afdelinger, så det er vigtigt at forblive organiseret for at sikre, at tingene kører glat.
 • Opmærksomhed på detaljer: Alt, hvad en administrerende direktør på et hospital gør, påvirker patienter og personale, uanset om det er relateret til økonomi, udstyr eller patientpleje, så de skal have stor opmærksomhed på detaljer for at sikre, at deres arbejde er nøjagtigt og foretage eventuelle nødvendige forbedringer af forretningsprocesser.
 • Interpersonelle færdigheder: Hospitalets administrerende direktører arbejder konstant sammen med andre inden for hospitalet, og de interagerer også med offentligheden og eksterne parter, så det er vigtigt at kunne kommunikere med andre effektivt og have stærk empati og aktive lytteevner.
 • Ledelse og ledelse: Som administrerende direktør på hospitalet skal du kunne lede og lede et team af medledere samt alle øvrige medarbejdere.
 • Sundhedsviden: For at kunne træffe beslutninger om hospitalspolitikker og føre tilsyn med alle afdelinger skal en hospitalsdirektør have tilstrækkelig viden om sundhedssektoren.

Relateret: 12 egenskaber af en administrerende direktør

CEO-stillinger i sundhedsvæsenet

CEO'er kan arbejde på en række forskellige hospitaler og andre sundhedsfaciliteter, herunder:

 • Generelle medicinske og kirurgiske hospitaler
 • Specialsygehuse
 • Undervisning på hospitaler
 • Familieplanlægningsklinikker
 • Hospice og langtidshospitaler
 • Akuthospitaler
 • Psykiatriske hospitaler
 • Veteranhospitaler
 • Plejehjemsfaciliteter
 • Ambulatorieklinikker

Aksel Dalgaard
Aksel Dalgaard CEO'er har et stort ansvar i enhver branche. Inden for sundhedsvæsenet er en administrerende direktør ansvarlig for at sikre, at hospitalsdriften kører effektivt. Hvis du brænder for sundhedsindustrien og ønsker at arbejde i en lederrolle, kan du overveje at blive hospitalsdirektør. I denne artikel diskuterer vi, hvad en administrerende direktør er, hvad de gør, og hvordan man bliver det.