Hvad Er En Generel Kirurgisk Lægeassistent?

Der er en række forskellige sundhedsroller, der giver fagfolk mulighed for at yde meningsfuld patientpleje uden en medicinsk uddannelse. En generel kirurgisk lægeassistent assisterer kirurgiske læger ved at administrere patientpleje og støtte kirurgiske lægers aktiviteter under operationer. Ved at gennemgå mere om rollen som en generel kirurgisk lægeassistent, og hvad de gør, kan du bestemme, om du vil forfølge det som en karriere.

I denne artikel definerer vi, hvad en generel kirurgi lægeassistent er, gennemgår deres jobansvar, udforsker deres jobmiljø og inkluderer yderligere detaljer om deres uddannelse, færdigheder, lønforventninger og jobudsigter.

Hvad er en generel kirurgisk lægeassistent?

En generel kirurgisk lægeassistent, eller kirurgisk lægeassistent, støtter kirurgiske læger før under og efter kirurgiske indgreb. De hjælper med at forberede patienter til operation, overvåger vitale funktioner og hjælper kirurgiske læger under operationen og overvåger genopretningsprocessen, når patienterne forlader operationsstuen.

Hvad laver en almen kirurgisk lægeassistent?

En lægeassistent for almen kirurgi har en række jobansvar for at støtte kirurgiske læger og overvåge behov for patientpleje. Her er nogle specifikke eksempler på de typer jobansvar, som lægeassistenter i almen kirurgi har:

 • Vurdere patienter før kirurgiske procedurer for at sikre, at de er egnede til operationer
 • Besvarelse af patientspørgsmål om kirurgiske indgreb og tilbyde tryghed til nervøse patienter
 • Kommunikation med kirurgiske læger forud for procedurer for at bestemme, hvilke værktøjer og udstyr der er behov for
 • Forberedelse af operationsstuen og sikre, at de har det korrekte antal nødvendige redskaber og udstyr
 • Holder værktøjer til læger under operationen og giver dem genstande efter behov
 • Hjælper kirurgiske læger med at manipulere indre kropsstrukturer for at forbedre synlighed og gøre det lettere at udføre interne procedurer
 • Overvåge mindre eller rutinemæssige procedurer på egen hånd, herunder drænende bylder, overvåge laparoskopier, udføre biopsier eller udføre forbrændingsudskæringer
 • Syning af patienter ved hjælp af suturer og kirurgiske knuder
 • Koordinering af udskrivningsaktiviteter og sikring af en patients helbred inden godkendelse af udskrivelse fra hospital
 • Hjælper patienter med at planlægge opfølgningsaftaler, før patienter udskrives

Relateret: Kirurgisk teknolog vs. kirurgisk assistent: Hvad er forskellen?

Hvordan er arbejdsmiljøet for en almen kirurgisk lægeassistent?

Det typiske arbejdsmiljø for en generel kirurgisk lægeassistent omfatter arbejde i kliniske omgivelser på hospitaler, ambulatorier og kirurgiske centre. De bruger meget af deres tid på operationsstuer med kirurgiske læger og andre medicinske fagfolk. Deres arbejdsmiljø kan også være høj intensitet, når de gennemfører komplekse kirurgiske procedurer.

Uddannelseskrav til almen kirurgisk lægeassistent

For at blive en generel kirurgi lægeassistent, skal kandidater typisk gennemføre nødvendige uddannelseskomponenter, der forbereder dem til at hjælpe med operationer og interagere med patienter. Her er uddannelseskravene til almen kirurgisk lægeassistent:

Bachelorgrad

Det første uddannelseskrav for kommende almen kirurgiske lægeassistenter er at deltage i en fire-årig bacheloruddannelse. Foretrukne hovedfag omfatter præ-medicin, biologi, sygepleje eller beslægtede videnskabsområder.

Professionel erhvervserfaring

For at kvalificere sig til en kandidatuddannelse skal kandidater først arbejde i et sundhedsmiljø i et par måneder. Denne tidsramme varierer typisk fra en måned til seks måneder. Tidskravene varierer afhængigt af den kandidatuddannelse, du vil søge ind på, så sørg for at tjekke den enkeltes skoles uddannelseskrav.

Kandidatgrad

For dem, der ønsker at blive kirurgiske lægeassistenter, skal de først deltage i en to-årig kandidatuddannelse for lægeassistenter. Under et PA-program lærer de studerende i klassen og gennem klinisk erfaring. Kursusemner kan omfatte biologi, anatomi og fysiologi, kirurgi, primær medicin, akutmedicin og intern medicin.

Licens

Efter afslutningen af ​​et kandidatuddannelsesprogram skal kandidater tage og bestå Physician Assistant National Certifying Examination (PANCE). Efter at have bestået denne eksamen, kvalificerer kandidater sig til at ansøge om licens i den stat, hvor de ønsker at praktisere.

Bopæl

Dette er et valgfrit trin, men for lægeassistenter, der ønsker at specialisere sig i kirurgi, kan opholdssteder hjælpe dem med at få værdifulde færdigheder. Opholdsprogrammer for lægeassistenter med speciale i kirurgi tager typisk et år at gennemføre. Gennem et opholdsprogram kan du forbedre din beskæftigelsesegnethed og potentielt få en langsigtet stilling på den samme sundhedsfacilitet.

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive lægeassistent?

Færdigheder for almen kirurgi lægeassistenter

Almindelige kirurgiske lægeassistenter har brug for en række tekniske og interpersonelle færdigheder for at understøtte lægernes behov og yde fremragende patientpleje. Her er nogle eksempler på gavnlige færdigheder for almen kirurgi lægeassistenter, og hvordan de bruger dem i deres daglige arbejdsmiljøer:

 • Verbal kommunikation: Generelle kirurgiske lægeassistenter har brug for fremragende verbale kommunikationsevner for at arbejde effektivt med kirurgiske læger under hele proceduren. Deres evne til at kommunikere på en klar og omfattende måde kan påvirke patientens sundhed og sikkerhed.
 • Opmærksomhed på detaljer: Opmærksomhed på detaljer er en vigtig færdighed for lægeassistenter i almen kirurgi, da de muligvis skal udføre visse procedurer på egen hånd og tage ekstra forholdsregler, når de opererer i nærheden af ​​større organer, vener eller muskler.
 • Manuel fingerfærdighed: Manuel fingerfærdighed refererer til en persons evne til at manipulere deres håndpositionering og koordinere bevægelser for at opnå opgaver. Almindelige kirurgiske lægeassistenter kan drage fordel af fremragende manuel fingerfærdighed, da det gør dem i stand til at holde kirurgiske værktøjer, sy patienter og udføre andre vigtige opgaver under operationen.
 • Medfølelse: Almindelige kirurgiske lægeassistenter skal have medfølelse, da det gør dem i stand til at forbinde med deres patienter og hjælpe deres patienter med at føle sig godt tilpas før og efter kirurgiske indgreb.
 • Fysisk udholdenhed: Fysisk udholdenhed gør det muligt for lægeassistenter for generel kirurgi at stå i lange perioder, mens de afslutter operationen.
 • Tilpasningsevne: Tilpasningsevne er en vigtig færdighed for lægeassistenter i almen kirurgi, da det gør dem i stand til at tilpasse sig ændringer i en patients tilstand under operationen. Det giver dem også mulighed for at støtte læger, når de beslutter sig for at ændre deres tilgang til en kirurgisk procedure.
 • Stresshåndtering: Almindelige kirurgiske lægeassistenter bør have gode stresshåndteringstaktik, der hjælper dem med at forblive rolige under komplekse kirurgiske procedurer.
 • Kirurgisk ekspertise: Almindelige kirurgiske lægeassistenter kan drage fordel af at have en dybdegående forståelse af kirurgisk terminologi, værktøjer og udstyr og procedurer.

Relateret: 9 medicinske assistentfærdigheder at inkludere på dit CV

Lønforventninger til almen kirurgisk lægeassistent

De nationale gennemsnitlige lønforventninger til kirurgiske assistenter i USA er $79.229 om året. Dette løntal kan variere afhængigt af en professionel erfaringsniveau, ansættelsessted eller størrelsen af ​​den kirurgiske praksis, de arbejder for.

Relateret: Hvor meget tjener en lægeassistent?

Jobudsigt for slægtskirurgiske lægeassistenter

Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) kan jobudsigterne for lægeassistent-erhverv forvente at se en stigning på 31 % mellem 2019 og 2029. Denne vækstprocent er højere end gennemsnittet for lignende erhverv.

Rita Svenningsen
Rita Svenningsen Der er en række forskellige sundhedsroller, der giver fagfolk mulighed for at yde meningsfuld patientpleje uden en medicinsk uddannelse. En generel kirurgisk lægeassistent assisterer kirurgiske læger ved at administrere patientpleje og støtte kirurgiske lægers aktiviteter under operationer. Ved at gennemgå mere om rollen som en generel kirurgisk lægeassistent, og hvad de gør, kan du bestemme, om du vil forfølge det som en karriere.