Hvad Er En Fritidsterapeut?

At blive en rekreativ terapeut er en mulighed blandt mange karriereveje, der fokuserer på at hjælpe andre mennesker. Hvis du er interesseret i at hjælpe alle slags patienter på kreative måder gennem at lede rekreative aktiviteter, kan du overveje, hvad en fritidsterapeut gør. I denne artikel forklarer vi, hvad en rekreativ terapeut er, og besvarer ofte stillede spørgsmål om dette erhverv, herunder deres gennemsnitlige løn, jobudsigt, nødvendige færdigheder og tilgængelige specialiseringer.

Relateret: 6 mentale sundhedskarrierer og job at overveje

Hvad er en fritidsterapeut?

Rekreative terapeuter, også kaldet terapeutiske rekreationsspecialister, er uddannede sundhedspersonale, der hjælper deres patienter eller klienter gennem aktiviteter. De sigter mod at forbedre fysisk, mental eller adfærdsmæssig sundhed gennem kreative teknikker, praksisser og afsætningsmuligheder såsom:

 • Drama
 • musik
 • Fællesskabs- eller gruppeudflugter
 • Spil
 • Sport
 • Dyreterapi
 • Dans
 • Bevægelse
 • kunst og kunsthåndværk
 • Andre fritidsaktiviteter

Hvad laver en fritidsterapeut?

Rekreative terapeuter kan lede gruppeaktiviteter eller arbejde individuelt med patienter. Der er mange typer aktiviteter og opgaver, som rekreative terapeuter kan være ansvarlige for i deres rolle, men disse kan omfatte:

 • Udarbejdelse af behandlingsplaner
 • Samarbejde med læger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, psykologer, sygeplejersker og andet sundhedspersonale
 • Dokumentation af patientforløb
 • At sætte mål for patienterne
 • Planlægning, organisering og tilsyn med terapeutiske rekreative arrangementer
 • Tilbyde individuelle og/eller gruppeterapisessioner
 • At lære patienter eller klienter at udvikle visse færdigheder, adfærd og viden for at hjælpe dem med at overvinde problemer eller nå mål
 • At hjælpe mennesker med skader, sygdomme eller handicap med at integrere sig i samfundet gennem rekreative aktiviteter

Relateret: Hvad er en musikalsk terapeut?

Sådan bliver du fritidsterapeut

Der er flere mulige måder at begynde at arbejde som fritidsterapeut på, men her er tre trin, du kan følge for at komme ind i denne karriere:

1. Forbered dig i gymnasiet

Hvis du stadig går i gymnasiet og allerede ved, at du er interesseret i en karrierevej som fritidsterapeut, kan du forberede dig ved at tage relaterede kurser. Disse omfatter alle kurser eller aktiviteter inden for sundhedspleje, psykologi, musik, drama og kunst. Se efter frivillige eller arbejdsmuligheder inden for mental sundhed eller relaterede områder, og overvej også at dyrke sport.

2. Få en universitetsuddannelse

Nogle rekreative terapeuter har kun en associeret grad, og andre har kandidat- eller doktorgrader, men de fleste opnår en bachelorgrad. Du kan muligvis finde et program i rekreativ terapi, eller du kan vælge en relateret hovedfag som psykologi.

3. Få CTRS-certificering

Arbejdsgivere forventer typisk, at rekreative terapeuter har certificering, som leveres af National Council for Therapeutic Recreation Certification (NCTRC). At opnå en Certified Therapeutic Recreation Specialist (CTRS) legitimation kræver typisk en bachelorgrad fra et akkrediteret universitet, en kvalificerende praktik og bestået en eksamen. Der er dog andre certificeringsveje til rådighed for personer med forskellige uddannelses- eller erfaringsniveauer.

CTRS-certificering skal fornyes hvert femte år gennem efteruddannelse.

Læs mere: Sådan bliver du fritidsterapeut

Ofte stillede spørgsmål om at være fritidsterapeut

Her er svar på flere almindelige spørgsmål om at arbejde som fritidsterapeut:

Hvor meget tjener fritidsterapeuter?

Ifølge Bonjoures Salaries er den gennemsnitlige indkomst for en rekreativ terapeut i USA $49.954 om året. Lønninger kan variere baseret på faktorer som geografisk placering, erfaring, uddannelse og type arbejdsgiver.

Relateret: 11 højtlønnede job i psykologi

Har fritidsterapeuter specialiseringer?

Selvom det ikke er nødvendigt, tilbyder NCTRC fem specialiseringsmuligheder for rekreative terapeuter:

 • Udviklingshæmning
 • Adfærdsmæssig sundhed
 • Geriatri
 • Rehabilitering og fysisk medicin
 • Tjenester for samfundsinkludering

Har rekreative terapeuter brug for en statslicens?

De fleste stater i USA har ikke licenskrav til rekreative terapeuter, men flere har. Oklahoma, Utah, North Carolina, New Jersey og New Hampshire kræver, at rekreative terapeuter opnår en licens. Du kan kontrollere din stats krav ved at kontakte læge- eller licensnævnet.

Hvor arbejder fritidsterapeuter?

Rekreative terapeuter kan arbejde i ethvert sundhedsmiljø, herunder private klinikker, hospitaler, plejehjem, rehabiliteringscentre og lokale sundhedscentre. De kan også arbejde på institutioner som fængselsanstalter, parker og rekreative afdelinger, skoler og universiteter.

Fritidsterapeuter arbejder ofte på fuld tid, mandag-fredag, men de skal muligvis også arbejde aftener og weekender for nogle aktiviteter.

Relateret: Hvad er et fuldtidsjob?

Hvad er jobudsigten for fritidsterapeuter?

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics forudsiger, at jobudsigterne for rekreative terapeuter vil vokse med 8% mellem 2019 og 2029, hvilket er meget hurtigere end gennemsnittet.

Har fritidsterapeuter en professionel organisation?

The American Therapeutic Recreation Association, eller ATRA, er den eneste nationale organisation, der repræsenterer rekreative terapeuter. De tilbyder professionelt medlemskab, konferencer, en jobtavle og online læringsmuligheder.

Relateret: Hvad er en professionel organisation?

Hvilke færdigheder har fritidsterapeuter brug for?

Da rekreative terapeuter tilbyder aktivitetsbaseret terapi og rådgivning, har de brug for en bred vifte af færdigheder for at lykkes i deres position. Disse omfatter hårde færdigheder inden for rekreative aktiviteter som kunst, drama, musik og sport. De har også brug for færdigheder i bløde færdigheder som:

 • Interpersonelle færdigheder: At have evnen til at forbinde med deres patienter og klienter hjælper rekreative terapeuter med at opbygge en rapport og udvikle positive relationer.
 • Empati: Rekreative terapeuter arbejder ofte med personer, der kæmper med vanskelige problemer såsom fysisk eller psykisk sygdom, traumer, afhængighed eller adfærdsproblemer. At forstå, hvad deres patienter eller klienter gennemgår, kan hjælpe dem med at skabe en forbindelse, etablere tillid og lave en nyttig terapeutisk plan.
 • Kommunikation: Både mundtlige og skriftlige kommunikationsevner er afgørende for, at rekreative terapeuter kan tale med deres kolleger, rådgive patienter og klienter og give anvisninger under aktiviteter.
 • Organisation: Fritidsterapeuter er ansvarlige for at komme med ideer til, planlægge, koordinere og overvåge gruppe- og individuelle rekreative aktiviteter for deres klienter og patienter. Organisatoriske færdigheder er afgørende for at styre disse aktiviteter godt.
 • Tidsstyring: Da de overvåger mange og forskellige typer aktiviteter og patienter, er evnen til at styre deres tidsplaner og tid godt nødvendig for succes som rekreativ terapeut.
 • Stresshåndtering: Sundheds- og psykiatriske professioner kan lægge en masse stress på disse fagfolk, så det er en fordel at have en strategi til at håndtere vanskeligheden.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Rolf Busk
Rolf Busk At blive en rekreativ terapeut er en mulighed blandt mange karriereveje, der fokuserer på at hjælpe andre mennesker. Hvis du er interesseret i at hjælpe alle slags patienter på kreative måder gennem at lede rekreative aktiviteter, kan du overveje, hvad en fritidsterapeut gør. I denne artikel forklarer vi, hvad en rekreativ terapeut er, og besvarer ofte stillede spørgsmål om dette erhverv, herunder deres gennemsnitlige løn, jobudsigt, nødvendige færdigheder og tilgængelige specialiseringer.