Hvad Er En Fotografidirektør? : Plus Tips Til At Blive En

Hvad Er En Fotografidirektør? : Plus Tips Til At Blive En

Bag hver filmproduktion står et team af instruktører, der arbejder sammen om at skabe en inspireret vision. En fotografidirektør er en af ​​disse filmlederstillinger, der er både teknisk og kreativ. At lære mere om denne specialiserede rolle kan hjælpe dig med at afgøre, om den kunne passe godt til dig. I denne artikel forklarer vi, hvad en fotografinstruktør er, deres ansvar og kravene for at blive det.

Relateret: 35 karrierer inden for film og tv, der kan inspirere dig

Hvad er en fotografidirektør?

En fotografidirektør, også kendt som DP eller filmfotograf, er den person på et filmsæt, der er ansvarlig for at overvåge optagelserne af film, tv-serier, reklamer eller andre filmede produktioner. De fortolker manuskriptet i et visuelt format, hvilket i sidste ende giver filmen sit udseende. Fotografidirektøren bestemmer tonen i manuskriptet og bruger kameraer, lys og bedste teknikker til at fange denne vision. Den visuelle tone kan bestemme den overordnede retning af projektet, så en fotografinstruktør har en afgørende rolle i resultatet.

Hvad laver en fotografinstruktør?

Afhængigt af et projekt kan en fotografidirektør være ansvarlig for mange aspekter af visuel produktion, herunder:

 • Fortolkning af storyboards og manuskripter: Fotoinstruktøren arbejder tæt sammen med instruktøren for at fortolke den overordnede tone i manuskriptet og storyboardet. Storyboardet fungerer som en visuel repræsentation af instruktørens vision, som fotoinstruktøren hjælper med at skildre på film.

 • Indsamlingsudstyr: DP er ansvarlig for at samle det rigtige udstyr til filmoptagelsen. Dette kan omfatte ting som kameraer, objektiver, belysning, stativer, film og filtre.

 • Samling af kameraholdet: Fotografidirektøren tager kontrol over rekrutteringsprocessen for filmholdet, inklusive kameraoperatører, gaffere og nøglegreb. Mange DP'er arbejder med det samme kamera og lyshold fra film til film, men de kan arbejde sammen med en producer for at udfylde deres team på hvert job.

 • Udførelse af lokationsscouting: De hjælper lokationschefen med at søge efter områder til at udføre filmoptagelser. En fotografinstruktør hjælper med at finde steder, der matcher tonen og stilen i instruktørens vision og har den korrekte belysning og plads.

 • Optagelsesscener: DP styrer optagelsen af ​​filmscener, herunder detaljer som eksponering, komposition, lys og kamerabevægelser.

 • Kontrol af dagblade: I slutningen af ​​hver dag gennemgår direktøren og DP de uredigerede optagelser, der blev optaget den dag. De tjekker filmen for kvalitet og overordnet syn.

 • Redigering af film: Nogle gange arbejder en fotografinstruktør på efterproduktion med lyd- og farvekunstnere eller med andre redigeringsmedarbejdere for at skabe konsistente scener fra blandede dage med optagelser.

Krav for at være fotografinstruktør

Fotoinstruktører kan enten arbejde som freelancere eller hos et filmselskab. Her er de grundlæggende krav for at blive fotografinstruktør:

Få ekspertviden om filmudstyr

Forståelse af udstyr såsom kameraer og objektiver er en integreret del af det at blive fotografinstruktør. Øv dig løbende ved at afprøve nye kompositioner, eksponeringer og belysning. Lær alt hvad du kan om kameraudstyr, fordelene ved forskellige typer kameraer og objektiver i forskellige situationer og hvordan du ændrer dine teknikker.

Nogle filmselskaber eller sæt tilbyder frivillige eller observationsmuligheder. Dette giver dig mulighed for at få værdifuld praktisk erfaring eller observere, hvordan et sæt fungerer. Du kan kontakte lokale filmsæt og nyhedssæt for at se, om der er lignende muligheder.

Få træning og uddannelse

Mange fotografinstruktører går på et universitet eller en kunstskole for at gennemføre kurser i filmskabelse, fotografering og kinematografi. Disse klasser kan hjælpe dig med bedre at forstå de tekniske detaljer ved at tage billeder og optage scener. Du kan lære mere om komposition, belysning og hvordan du placerer kameraet for den bedste vinkel.

Relateret: 15 job, du kan få med en filmuddannelse

Få erfaring

Erfaring er et værdifuldt aktiv i at forfølge en karriere som fotografinstruktør. Praktisk erfaring med at arbejde på små film eller internetprojekter kan hjælpe med at få dit navn i kredit og give dig porteføljeoptagelser. Instruktører og filmskabere lægger mærke til erfaring og den kunstneriske sans, der udvikler sig ved siden af.

Diversificer dine færdigheder og erfaringer

En af de bedste måder at øge din erfaring som fotografinstruktør og få nye færdigheder er at diversificere din portefølje. Udvidelse til andre genrer kan hjælpe dig med at lære forskelligt udstyr og teknikker og få andre perspektiver. For eksempel kan en reklame kræve andet kameraarbejde end en spillefilm i fuld længde.

Relateret: Sådan kommer du ind i filmindustrien: trin, fordele og typiske job

Studer vor tids store film

Lav en liste over fantastiske fotografinstruktører og eksempler på deres bedste arbejde, og studer derefter disse film. Observer, hvilken belysning der er effektiv, hvordan forskellige teknikker kan ændre stemning, og hvordan kamerabevægelser følger filmens vision. Se efter de begreber, du har lært på jobbet eller i dine klasser, og undersøg, hvordan disse fantastiske fotografinstruktører har anvendt dem på deres film. Du kan også studere nye teknikker, hvilke film der har brugt dem for nylig, og hvordan visse teknikker har revolutioneret filmindustrien.

Relateret: Lær om at være filmproducent

Tips til at blive fotografinstruktør

Her er nogle tips, hvis du vil blive fotografinstruktør:

 • Lær mere: Udnyt mulighederne for at lære mere om din position eller innovative teknikker i branchen. Arbejd for direktører, som du ved er mentorer og gode kommunikatører. Jo flere færdigheder og forskelligartede erfaringer du bringer til jobbet, jo større er sandsynligheden for, at du bliver ansat konsekvent.

 • Omfavn din kreativitet: Fotografi og kinematografi er kreative felter, der trives med originalitet. At være kreativ kan hjælpe dig med at vise dine unikke talenter og bidrage mere til forskellige film.

 • Invester i dit eget udstyr: Hvis du kan, så prøv at opbygge dit fotografibeholdning tidligt i din karriere, hvilket kan hjælpe dig med konsekvent at øve og opbygge din portefølje.

 • Nå ud til folk i feltet: Søg en praktikplads, en start-level stilling eller en kameraoperatørstilling for at få erfaring. Du kan også søge freelancejobs hos filmstudentergrupper, bureauer og lokale kreative og på jobtavler. Skab forbindelser, efterhånden som du får erfaring og opbygger dit professionelle netværk.

Birger Philipsen
Birger Philipsen Bag hver filmproduktion står et team af instruktører, der arbejder sammen om at skabe en inspireret vision. En fotografidirektør er en af disse filmlederstillinger, der er både teknisk og kreativ. At lære mere om denne specialiserede rolle kan hjælpe dig med at afgøre, om den kunne passe godt til dig. I denne artikel forklarer vi, hvad en fotografinstruktør er, deres ansvar og kravene for at blive det.