Hvad Er En Forsikringstilpasser?

Hvad Er En Forsikringstilpasser?

Forsikringsbranchen er et bredt felt, der omfatter mange typer forsikringer, for eksempel livs-, sundheds-, ejendoms- og bilforsikringer. Inden for feltet er der en bred vifte af stillinger, du kan vælge, herunder forsikringsagent, underwriter, mægler, rådgiver eller risikoanalytiker. En anden interessant karriere, du kan overveje inden for forsikringsområdet, er at blive forsikringstilpasser.

I denne artikel giver vi et overblik over, hvad jobbet som forsikringstilpasser indebærer, og hvilke skridt du kan tage for at blive det.

Hvad er en forsikringstilpasser?

En forsikringsjusterer, også kendt som en skadesjusterer, er en professionel, der vurderer en skadelidtes ejendomsskade og afgør, om og hvor meget forsikringsselskabet vil betale. Forsikringstilpassere kan specialisere sig inden for et specifikt område, for eksempel medicinske sager, katastrofekrav, køretøjer eller ejendom. De kan også arbejde i forskellige kapaciteter, for eksempel:

 • Personaleforsikringstilpasser: Denne type forsikringstilpasser arbejder som fuldtidsansat for et forsikringsselskab. Disse justeringer reagerer kun på de krav, som deres respektive forsikringsselskaber modtager, som for det meste er skader på bilulykker.
 • Uafhængig forsikringstilpasser: Uafhængige justeringsfirmaer arbejder for sig selv og udliciterer deres tjenester til flere forsikringsselskaber eller tredjepartsadministratorer. Disse fagfolk arbejder ofte med katastrofekrav, hvilket betyder, at de skal være parate til at rejse til områder, der har oplevet hårdt vejr eller andre katastrofale begivenheder.
 • Offentlig forsikringstilpasning: Disse fagfolk arbejder for forsikringstagere, specifikt virksomheder eller enkeltpersoner, der har indgivet forsikringskrav og ønsker en retfærdig løsning. Målet for de offentlige forsikringsadvokater er forskelligt fra det for ansatte eller uafhængige justeringsmænd, da de ønsker, at deres skadelidte skal modtage det højest mulige beløb for deres skader. Offentlige forsikringstilpassere arbejder typisk for sig selv.

Hvad gør en forsikringstilpasser?

Uanset typen af ​​forsikringstilpasser kan daglige opgaver omfatte følgende:

 • Indsamling af oplysninger og detaljer vedrørende et krav. Dette kan involvere at se på politirapporter, vidneudsagn, fotos og videoer af hændelsen og den faktiske beskadigede ejendom
 • Gennemførelse af interviews med relevante parter, som kan omfatte dem, der var involveret i ulykken eller hændelsen, vidner, bygningsarbejdere og arkitekter, læger m.fl.
 • Afvikling af krav så hurtigt og i mindelighed som muligt
 • At rejse til områder, hvor der er sket en katastrofe og gøre det hensigtsmæssigt
 • Udarbejdelse af rapporter til brug for skadebehandlere
 • Assistere advokater og andre specialister mod sagsøgere eller for sagsøgere

Hvordan forsikringstilpassere håndterer skader

En forsikringsbehandler indsamler alle nødvendige oplysninger om skaden og udarbejder en rapport til en skadebehandler, som vurderer skaden for at afgøre, om forsikringsselskabet skal betale skaden eller ej. Men hvis eksaminator beslutter, at virksomheden skal betale, overlader de det til forsikringstilpasseren at bestemme det præcise beløb. Forsikringsberettiget giver herefter et tilbud til skadelidte om erstatning, og hvis skadelidte afviser tilbuddet, vil de arbejde sammen med selskabets advokater mod klientens bestridelse.

Sådan bliver du forsikringstilpasser

Her er de typiske trin, du skal tage for at blive forsikringstilpasser:

 1. Få dit gymnasiale eksamensbevis: Du skal bruge et gymnasialt eksamensbevis eller GED, hvis du ønsker at blive forsikringstilpasser. Hvis du ikke fuldførte gymnasiet, kan du tilmelde dig et onlinekursus og opnå enten et gymnasieeksamen eller en GED på denne måde. Du kan også vælge at deltage i gymnasieklasser for voksne.
 2. Optjen en associeret eller bachelorgrad: Selvom det ikke er nødvendigt at opnå en grad for at arbejde som forsikringstilpasser, vil det give dig værdifuld viden og kan øge dine chancer for at få beskæftigelse. Når du vælger et program, skal du overveje et, der inkluderer kurser i emner som forretning og finans. Du kan dog også vælge en bachelor i forsikring og risikostyring, som inkluderer kurser i fag som regnskab, etik i forsikring, juridiske forsikringsspørgsmål, risikovurdering og ansvarsspørgsmål for personlig ejendom.
 3. Gennemfør et forsikringslicenskursus og -eksamen : Afhængigt af den stat, du ønsker at arbejde i, skal du muligvis blive autoriseret, før du kan arbejde som forsikringstilpasser. For at finde ud af, hvad de præcise krav er til staten, kan du konsultere National Insurance Producent Registry. Hvis din stat kræver, at du bliver autoriseret til at praktisere som forsikringstilpasser, skal du få en hjemstatslicens. Dette kan indebære at tage et verificeret kursus i forsikringstilpasning, bestå en eksamen, opnå en kaution og give karakterreferencer. Du kan gennemføre mange af disse trin online, ofte inden for en uge. I andre stater kan det dog kun indebære at få din licens udfyldt relevant papirarbejde og betale et gebyr.
 4. Vedligehold din licens: Kravene til at opretholde din licens vil også variere afhængigt af staten. Fornyelse af din licens kan kræve, at du beviser din fortsatte uddannelse, hvilket du kan gøre ved at opnå videreuddannelsespoint gennem live eller online uddannelsessessioner. Derudover er du muligvis i stand til at optjene kreditter til efteruddannelse (CE) ved at publicere artikler, holde foredrag, der vedrører forsikringsskadebranchen eller deltage i træningssessioner leveret af arbejdsgiveren.
 5. Få certificering: For at forbedre dine karrieremuligheder kan du også vælge professionel certificering. For eksempel kan offentlige forsikringstilpassere opnå Senior Professional Public Adjuster (SPPA) certificering, som administreres gennem The Institutes. Denne betegnelse giver forsikringstilpassere den tekniske viden, de har brug for til at håndtere skader effektivt. Kurset består af fire dele: Skadeprincipper og -praksis, Ejendoms- og ansvarsforsikringsprincipper, Ejendomsskaderpraksis og Ejendomsdækninger samt et modul om etik.

Cathrine Rohde
Cathrine Rohde Forsikringsbranchen er et bredt felt, der omfatter mange typer forsikringer, for eksempel livs-, sundheds-, ejendoms- og bilforsikringer. Inden for feltet er der en bred vifte af stillinger, du kan vælge, herunder forsikringsagent, underwriter, mægler, rådgiver eller risikoanalytiker. En anden interessant karriere, du kan overveje inden for forsikringsområdet, er at blive forsikringstilpasser.