Hvad Er En Fodterapeut?

Hvad Er En Fodterapeut?

At blive fodterapeut er en god karrieremulighed for dem, der ønsker at arbejde inden for det medicinske område, mens de også specialiserer sig i et enkelt område. Fodterapeuter giver deres ekspertråd og anbefalinger til at hjælpe patienter, der har brug for medicinsk behandling for problemer vedrørende fødder og ankler. At lære om fodterapeuter, og hvordan man bliver det, er yderst fordelagtigt, hvis du overvejer at gå ind på det medicinske område i enhver kapacitet. I denne artikel vil vi diskutere, hvad en fodterapeut gør, og hvordan man bliver det.

Hvad er en fodterapeut?

En fodterapeut er en læge, der behandler tilstande, der påvirker fødder, ankler og ben. Disse medicinske specialister kan behandle lidelser, der er direkte forbundet med fødderne, såvel som dem, der ikke er direkte forbundet med fødderne eller anklerne, men som stadig påvirker dem negativt ved at forårsage komplikationer i disse områder (såsom diabetes). Fodterapeuter kan også udføre operation, men det kræver yderligere uddannelse og træning.

Relateret: Sådan finder du din passion

Hvad laver en fodterapeut?

Fodterapeuter har til opgave at udføre en række opgaver, der hjælper deres patienter med at opretholde optimal fodsundhed. Nogle af deres hovedansvar omfatter følgende:

 • Sygehistorie: En fodterapeut vil gennemgå deres patients sygehistorie for at vurdere deres helbred og give de bedst mulige anbefalinger.
 • Undersøgelser: En fodterapeut er ansvarlig for at undersøge foden og underekstremiteterne for at tjekke for og diagnosticere lidelser, lidelser og sygdomme.
 • Behandlinger: Fodterapeuter administrerer en række behandlingsmuligheder for at hjælpe med at helbrede eller lindre tilstande, der påvirker deres patienter.
 • Operationer: Hvis de er certificerede, skal en fodterapeut muligvis administrere operationer som en behandlingsmetode. Hvis de ikke er certificerede, forventes de at henvise deres patienter til en, der er.
 • Sportsrelaterede skader: Da fødderne er indviklet involveret i atletik, har fodterapeuter ofte til opgave at diagnosticere og behandle sportsrelaterede skader.
 • Ordinering af medicin: Fodterapeuter er lejlighedsvis ansvarlige for at ordinere smertestillende medicin og anden medicin (såsom anti-inflammatorisk medicin) for at hjælpe med at behandle deres patienter på kort sigt.
 • Rådgivning og rådgivning: En fodterapeut er også ansvarlig for at rådgive og rådgive deres patienter om, hvordan man opretholder et bedre fodsundhed.
 • Bestilling af test: Fodterapeuter er også ansvarlige for at bestille og administrere tests såsom røntgen, ultralyd og knogletæthedstest.

Relateret: Gennemsnitsløn efter alder

Gennemsnitsløn for en fodterapeut

Fodterapeuter tjener et gennemsnit på $111.759 årligt, selvom dette tal opdateres ofte. Det beløb, de kan tjene, afhænger af, hvor længe de har arbejdet i feltet, hvor i landet de vælger at praktisere, og om de har nogle særlige specialer.

Færdigheder for en fodterapeut

Fodterapi, som de fleste arbejder som læge, har et sæt bløde færdigheder, den har brug for ud over ordentlig skolegang og praksis. Fodterapeut skal besidde en række færdigheder, herunder:

 • Interpersonel: Du bør have gode interpersonelle færdigheder for at sikre, at alle dine patienter har det godt med at diskutere deres intime medicinske detaljer.
 • Kritisk tænkning : Som læge, der ser patienter med forskellige problemer hver dag, har du brug for fremragende kritisk tænkning. Den bedste behandlingsplan for hver patient er ikke altid indlysende, og du skal muligvis bruge kritisk tænkning for at finde den bedste løsning.
 • Opmærksomhed på detaljer: I betragtning af, at der er forskellige lidelser, der kan påvirke fødderne og underekstremiteterne, skal du have stor opmærksomhed på detaljer for at udmærke dig som fodterapeut. Dette vil hjælpe dig med at sikre, at du er i stand til at skelne mellem forskellige sygdomme og lidelser og stille præcise diagnoser.
 • Skriftlig og mundtlig kommunikation : For at udvikle gode relationer til patienter og fagpersoner bør du have fremragende skriftlige og mundtlige kommunikationsevner.

Relateret: Kommunikationsfærdigheder: Definitioner og eksempler

Sådan bliver du fodterapeut

Følg de seks trin nedenfor, hvis du planlægger at opnå de nødvendige kvalifikationer for at blive fodterapeut:

1. Få en bachelorgrad

Det første skridt til at blive fodterapeut er at få en bachelorgrad. At vælge en hovedfag, såsom biologi eller biokemi, vil hjælpe med at forberede dig til medicinstudiet med dybdegående kurser i de fysiske videnskaber. Derudover bør du, for at være bedre forberedt til det næste trin, overveje at fuldføre samfundstjeneste, melde dig ind i præ-medicinske organisationer, læse til MCAT-eksamenen og søge ind på et college for podiatrisk medicin.

2. Tag og bestå MCAT

MCAT, en forkortelse for Medical College Admission Test, er en eksamen, der tester din viden om områder som biologi, kemi, psykologi og kritisk tænkning. Det vil være en fordel at begynde at studere til MCAT, mens du stadig er på college, mens du lærer og anvender disse fag grundigt. Det kan også hjælpe at tage et kursus specielt designet til MCAT-forberedelse. At klare sig godt til denne eksamen er afgørende, da beståelse af den er et af kravene for at komme ind på medicinstudiet.

3. Få en doktorgrad i podiatrisk medicin fra en akkrediteret institution

Det næste trin i denne proces kræver, at du opnår din doktorgrad. Dette involverer at bruge de første to år på at lære i et klasseværelse. I den tid lærer du blandt andet fag som patologi, farmakologi og anatomi. De sidste to år vil blive brugt på at lære inden for området, hvor du vil lære om og begynde at praktisere de forskellige former for praksis og potentielle specialer indenfor fodterapi. Du vil også lære at udføre, kliniske rotationer, udføre fysiske undersøgelser og administrere og fortolke forskellige typer diagnostiske tests.

4. Gennemfør et ophold

Når du har opnået din doktorgrad, skal du fuldføre dit ophold. Ophold tager normalt mellem to og fire år at gennemføre. De giver nyuddannede studerende mere dybdegående, direkte erfaring med patienter og virkelige medicinske problemer. Nogle af dit ophold kan omfatte træning i kirurgi og andre mere komplekse procedurer. Det kan også fokusere på mere specifikke metoder til at yde pleje, såsom behandling af sår og udvikling af ortopædiske planer. Ophold kan gennemføres i enhver godkendt sundhedsinstitution.

5. Få licens

Hver stat kræver, at fodterapeuter er autoriseret. De specifikke krav for at opnå en licens varierer dog fra stat til stat. Typisk kræver det en skriftlig og mundtlig eksamen. Desuden skal du opfylde et efteruddannelseskrav for licensfornyelse. Antallet af timer, der skal til for at opfylde dette krav, varierer fra stat til stat.

6. Optjen din bestyrelsescertificering

Selvom det måske endnu ikke er påkrævet i dit område, kræver mange praksisser, at fodterapeuter bliver bestyrelsescertificerede. Hvis du gør det på egen hånd, vil du sætte dig foran konkurrenterne. Fodterapeuter kan certificeres inden for specialer som kirurgi, primærpleje eller ortopædi. At opnå din bestyrelsescertificering kan også vise patienter, at du er blevet en ekspert på dit område.

Knud Thomsen
Knud Thomsen At blive fodterapeut er en god karrieremulighed for dem, der ønsker at arbejde inden for det medicinske område, mens de også specialiserer sig i et enkelt område. Fodterapeuter giver deres ekspertråd og anbefalinger til at hjælpe patienter, der har brug for medicinsk behandling for problemer vedrørende fødder og ankler. At lære om fodterapeuter, og hvordan man bliver det, er yderst fordelagtigt, hvis du overvejer at gå ind på det medicinske område i enhver kapacitet. I denne artikel vil vi diskutere, hvad en fodterapeut gør, og hvordan man bliver det.