Hvad Er En Finansinspektør?

Hvad Er En Finansinspektør?

En finansiel controller-stilling er en god karrieremulighed, hvis du er interesseret i regnskab eller økonomistyring. Den efterspurgte stilling kan omfatte brede visionære ansvarsområder såvel som praktisk ledelse, hvilket kan være yderst tilfredsstillende for finansprofessionelle.

At lære om de primære ansvarsområder samt kravene til denne stilling er gode første skridt til at afgøre, om dette kan være en god karrierevej for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en financial controller er, deres primære opgaver, nødvendige færdigheder og hvordan du selv kan blive det.

Hvad er en finansinspektør?

En financial controller er en finansiel leder, der er ansvarlig for alle regnskabsrelaterede aktiviteter, herunder ledelsesregnskab, regnskab på højt niveau og finansaktiviteter. Den finansielle controller, også kaldet en "finansiel kontrolør", rapporterer normalt til finansdirektøren (CFO) eller kan være den øverste økonomichef, hvis der ikke er nogen finansdirektør.

Hvad laver en finansinspektør?

En finansinspektørs ansvar drejer sig om at sikre, at virksomheden kører effektivt og effektivt. Deres primære opgaver omfatter:

 • Håndtering af alle operationer i regnskabsafdelingen, herunder fakturering, debitorer, kreditorer, hovedbog, omkostningsregnskab, indtægtsgenkendelse og lagerregnskab
 • Koordinering og styring af udarbejdelse af budget og økonomiske prognoser
 • Koordinering af udarbejdelse af myndighedsrapportering
 • Udarbejdelse og offentliggørelse af månedsregnskaber
 • Undersøgelse af tekniske regnskabsmæssige problemer for overholdelse
 • Sikring af kvalitetskontrol over finansiel rapportering og transaktioner
 • Håndtering og overholdelse af rapporteringskrav og skatteansøgninger for lokale, statslige og føderale myndigheder
 • Udvikling og dokumentation af regnskabspolitikker og forretningsprocesser, der vil styrke interne kontroller

Gennemsnitsløn for en financial controller

Den nationale gennemsnitlige løn for finansielle controllere er $86.293 om året og varierer fra $25.000 til $183.000 om året afhængigt af controllerens geografiske placering, erfaringsniveau og branche. Da der er controllere på forskellige niveauer i en virksomhed, vil lønnen variere afhængigt af hvilket niveau controlleren er på.

Relateret: 16 regnskabsjob, der betaler godt

Færdigheder for økonomikontrollører

Financial controllers skal have en dybdegående forståelse af regnskabs- og forretningskoncepter. Det er også en analytisk position, da controlleren skal analysere økonomiske rapporter og transaktioner med henblik på kvalitetskontrol. Fordi controllere betragtes som en del af ledelsen i en organisation, skal de udvikle bløde færdigheder for at motivere deres team. Andre færdigheder de skal have er:

 • Organisatoriske færdigheder
 • Matematikfærdigheder
 • Stærk opmærksomhed på detaljer
 • Skriftlig og mundtlig kommunikation
 • Interpersonelle færdigheder
 • Ærlighed
 • Integritet
 • Problemløsningsevner
 • Økonomisk rapportering færdigheder
 • Pålidelighed
 • Ledelsesevner
 • Kendskab til IT-software

Sådan bliver du finansinspektør

Dette er de grundlæggende trin, du skal tage for at forfølge en karriere som finansinspektør.

 1. Få en bachelorgrad.
 2. Overvej en praktikplads.
 3. Få et startjob inden for finans.
 4. Forfølge certificering.
 5. Overvej en avanceret grad.

1. Få en bachelorgrad

En bachelorgrad er generelt et minimumskrav for at forfølge en karriere som finansinspektør. De ideelle grader til denne stilling er økonomi, regnskab, forretningsadministration eller et andet nært beslægtet felt. En fire-årig grad i disse discipliner giver personer med en stærk baggrund inden for finans og forretning.

Mange af disse uddannelser inkluderer kurser om emner som ledelsesregnskab, økonomi, erhvervsret, finansiel forvaltning, budgetanalyse, beskatning, menneskelige ressourcer og international forretning.

2. Overvej en praktikplads

Selvom det ikke er påkrævet, giver et praktikophold eller eksternophold mulighed for at få praktisk erfaring inden for økonomi. Studerende bør overveje at gennemføre et praktikophold, mens de forfølger deres grad, og mange programmer inkluderer endda dette som en del af læseplanen.

3. Få et job på entry-level inden for finans

Controllere skal have en stærk baggrund inden for økonomi eller økonomistyring. Mange arbejdsgivere kræver minimum fem års erfaring for at kvalificere sig til rollen. Se efter en stilling som assisterende controller for at få en forståelse af de pligter og ansvar, der kræves for stillingen.

Relateret: Lær om at være assisterende controller

4. Forfølge certificering

Adskillige certificeringer er almindeligvis påkrævet eller foretrukket for controllere, selvom du generelt vil være forpligtet til at opnå mindst et års relevant erfaring, før du kvalificerer dig. Controllere er normalt forpligtet til at opnå deres Certified Public Accountant (CPA) legitimationsoplysninger.

Mens CPA-kravene varierer fra stat til stat, kræver de fleste mindst 150 semestertimers bacheloruddannelse, hvilket normalt er 30 flere point, end der gennemføres inden for en bacheloruddannelse. Kandidater er også forpligtet til at opnå mindst et års erfaring i en regnskabsrolle. CPA-eksamenen har fire sektioner, herunder økonomisk regnskab og rapportering, forretningsmiljø og koncepter, revision og attestation og regulering.

Andre certificeringer, der kan give finansinspektører en konkurrencefordel på arbejdsmarkedet, er Chartered Financial Analyst (CFA) og Certified Management Accountant (CMA). For at opnå disse certificeringer skal kandidater generelt bestå flere eksamener. For at beholde deres CPA-licens og andre certificeringer skal controllere gennemføre regelmæssig efteruddannelse.

Relateret: Controller CV-prøver

5. Overvej en avanceret grad

Aspirerende controllere kan fremme deres karriere gennem et Master of Business Administration (MBA) program eller en anden nært beslægtet grad. En kandidatgrad giver kompleks undervisning i finansiel strategi og hjælper håbefulde controllere med at udvikle stærke lederevner.

Ofte stillede spørgsmål om en karriere som financial controller

Her er et par af de oftest stillede spørgsmål om en karriere som økonomiansvarlig.

Betragtes en finansinspektør som en efterspurgt karriere?

Jobvækst for økonomichefs-controllere afhænger i vid udstrækning af industrien, ifølge BLS, men væksten for disse karrierer forventes at være 16% fra 2018 til 2028, langt hurtigere end gennemsnittet for alle job.

Hvad er forskellen mellem en CFO og controller?

Controlleren er fokuseret på compliance og journalføring, mens CFO er beregnet på planlægning og virksomhedens fremtidige resultater. Med andre ord er controlleren fokuseret på taktik, mens CFO er fokuseret på strategi.

Tobias Gade
Tobias Gade En finansiel controller-stilling er en god karrieremulighed, hvis du er interesseret i regnskab eller økonomistyring. Den efterspurgte stilling kan omfatte brede visionære ansvarsområder såvel som praktisk ledelse, hvilket kan være yderst tilfredsstillende for finansprofessionelle.