Hvad Er En Dyreernæringsekspert?

Hvad Er En Dyreernæringsekspert?

Hvis du har en stærk baggrund inden for naturvidenskab og kan lide at arbejde med dyr, så kan en karriere som dyreernæringsekspert være noget for dig. Ernæringseksperter arbejder med alle typer dyr for at forbedre deres sundhed og velvære. At forstå en dyreernæringseksperts primære ansvar og de uddannelsesmæssige krav til karrieren kan hjælpe dig med at beslutte, om jobbet er det rigtige for dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvad en dyreernæringsekspert gør, deres gennemsnitlige årsløn og de skridt, du kan tage for at forfølge denne karriere.

Hvad er en dyreernæringsekspert?

En dyreernæringsekspert er en dyreforsker, der laver diæter til forskellige typer dyr ved at undersøge deres genetik, helbredsforhold eller andre faktorer. De kan evaluere vandtemperaturen for fisk, pladsbegrænsningerne for en løve i en zoologisk have eller antallet af kyllinger i et rum. Dyreernæringseksperter har en stærk baggrund inden for naturvidenskab, da de skal kunne indsamle information fra en række forskellige discipliner, herunder dyreadfærd, biokemi og fysik. Deres arbejde drejer sig om at skabe livsstils- og ernæringsplaner og menuer til dyrene. Mens nogle er selvstændige og arbejder på kontraktbasis, arbejder andre for:

 • Gårde
 • Producenter af dyrefoder
 • Rancher
 • Zoologiske haver
 • Dyrebutikker
 • Akvarier
 • Statslige organisationer

Relateret: Typer af veterinærkarrierer

Hvad laver en dyreernæringsekspert?

En dyreernæringsekspert er ansvarlig for at sikre, at et dyrs kostbehov bliver opfyldt. Mens deres specifikke opgaver kan variere afhængigt af den type miljø, de arbejder i, omfatter nogle af deres primære ansvarsområder:

 • Udvikling af ernæringsprogrammer og foderplaner for dyr
 • Forsker i dyrenes ernæring
 • Evaluering af, hvad et dyr spiser, og hvordan dets fødeindtag påvirker dets sundhed såvel som forbrugernes sundhed
 • Tilbyder input til effektive måder at producere og forarbejde fjerkræ, kød, mælk og æg på
 • Test af animalske fødevarer
 • Evaluering af næringsværdien samt den kemiske sammensætning af foder, græs, foder og kosttilskud
 • Evaluering af dyr i laboratorieforsøg og opsummering af resultater
 • Evaluering af dyrenes kalorie- og ernæringsbehov baseret på deres tilstand og den type fysiske aktivitet, de udfører
 • Uddannelse af landmænd, dyrepassere og andre mennesker i, hvordan man kan forbedre stalden til dyr, øge deres vækstrater, sænke dødeligheden og forbedre kvaliteten af ​​husdyrene

Relateret: 18 populære job, der involverer arbejde med dyr

Gennemsnitsløn for en dyreernæringsekspert

Ifølge US Bureau of Labor Statistics tjener dyreforskere en gennemsnitlig årsløn på $68.840 om året, med lønninger fra $35.510 til $114.800 om året. Dyreforskere forsker i ernæringen og væksten af ​​husdyr, en rolle, der er meget lig en dyreernæringseksperts.

Lønningerne varierer afhængigt af forskernes branche og placering. De, der arbejdede på gymnasier og universiteter, tjener en gennemsnitlig løn på $55.050 om året, mens dem, der arbejder i videnskabelig forskning og udviklingstjenester, tjener en gennemsnitlig løn på $95.080 om året. Dyreforskere, der arbejder for regeringen, har en gennemsnitlig indkomst på $110.320 om året.

Relateret: 15 bedst betalte job for dyreelskere

Jobudsigt for dyreernæringseksperter

US Bureau of Labor Statistics anslår, at beskæftigelsen for dyreforskere forventes at vokse med 6% fra 2019 til 2029, hurtigere end gennemsnittet på 4% for alle erhverv. Stigningen i efterspørgslen forventes på grund af det øgede behov for måder at forbedre kostholdet for husdyr på bedrifter.

Arbejdsmiljø for dyreernæringseksperter

Dyreernæringseksperter arbejder generelt på fuld tid, selvom de kan være forpligtet til at arbejde nætter og weekender afhængigt af deres arbejdsgiver. Dyreernæringseksperter, der for eksempel arbejder for gårde eller zoologiske haver, kan blive pålagt at arbejde på uregelmæssige timer eller være til rådighed i tilfælde af en nødsituation. De kan også blive forpligtet til periodisk at rejse på arbejde.

Færdigheder, som dyreernæringseksperter skal have

For at få succes i deres karriere bør dyreernæringseksperter have følgende færdigheder:

Meddelelse

Dyreernæringseksperter skal have stærke verbale kommunikationsevner for at kunne forklare dyrlæger, dyrepassere, landmænd og andre interessenter, hvorfor de vælger bestemte forhold til et dyrs madplan. De skal også have stærke aktive lytteevner for fuldt ud at forstå dyrets rutine og fysiske aktivitetsniveauer og derefter bruge denne information, når de bestemmer den korrekte ernæring til dyret.

Matematikfærdigheder

Dyrenæringseksperter skal have en stærk forståelse af matematiske begreber for at beregne de rigtige foderforhold for dyr.

Kritisk tænkeevne

Dyrenes ernæringseksperter skal være i stand til at evaluere et dyrs aktivitetsniveauer, hvilke typer aktiviteter det udfører og komme med den bedste ernæringsplan for at understøtte dyrets generelle sundhed og velvære.

Sådan bliver du dyreernæringsekspert

Her er de grundlæggende trin, du bør tage, hvis du er interesseret i at forfølge en karriere som dyreernæringsekspert:

Forfølge en bachelorgrad.

Dyreernæringseksperter er generelt forpligtet til at have en bachelorgrad, helst i naturvidenskab. De skal blandt andet gennemføre kurser om emner som kemi, dyreernæring, matematik, dyrevidenskab, rationsformulering, anatomi og fysiologi og dyrehold. Mens mange gymnasier og universiteter tilbyder bachelorgrader i dyreernæring, kunne håbefulde dyreernæringseksperter kvalificere rollen med en grad i en anden videnskabsrelateret disciplin, herunder biokemi, biologi eller dyrevidenskab.

Forfølge erfaring.

Arbejdsgivere foretrækker typisk at ansætte kandidater med mindst en vis praktisk erfaring med dyreernæring. Overvej at forfølge et praktikophold eller endda en læreplads, mens du arbejder på din bachelorgrad for at få virkelige erfaringer på området.

Overvej en avanceret grad.

Hvis du er interesseret i at undervise, især på universitetsniveau, eller at udføre forskning, bør du overveje at tage en master- eller ph.d. i en relevant disciplin.

Forfølge certificering.

Mens dyreernæringseksperter ikke nødvendigvis skal være certificeret for at kvalificere sig til rollen, kan nogle arbejdsgivere kræve det. Veterinære ernæringseksperter kan få en legitimation fra American College of Veterinary Nutrition (ACNV). Hvis du allerede er udpeget som veterinærtekniker, kan du opnå en ernæringscertificering gennem Academy of Veterinary Nutrition Technicians (AVNT).

Poul Henningsen
Poul Henningsen Hvis du har en stærk baggrund inden for naturvidenskab og kan lide at arbejde med dyr, så kan en karriere som dyreernæringsekspert være noget for dig. Ernæringseksperter arbejder med alle typer dyr for at forbedre deres sundhed og velvære. At forstå en dyreernæringseksperts primære ansvar og de uddannelsesmæssige krav til karrieren kan hjælpe dig med at beslutte, om jobbet er det rigtige for dig.