Hvad Er En Dataarkitekt?

Hvad Er En Dataarkitekt?

Dataarkitekter analyserer den nuværende datainfrastruktur for virksomheder, før de planlægger og implementerer fremtidige databaser, der bruges af hundredvis eller nogle gange tusindvis af brugere. Dataarkitekter skal besidde fremragende kreative tænkeevner og designfærdigheder for at fuldføre deres opgaver og projekter med succes. At forstå dataarkitektens karrierevej kan hjælpe dig med at afgøre, om det er en karriere, du gerne vil forfølge.

I denne artikel definerer vi, hvad en dataarkitekt laver, deres gennemsnitlige løn, hvordan man bliver dataarkitekt og besvarer ofte stillede spørgsmål om dataarkitektkarrieren.

Hvad er en dataarkitekt?

En dataarkitekt er en IT-professionel på højt niveau, der bruger deres ekspertfærdigheder inden for computerdesign til at udvikle databaser, som giver mulighed for analyse og indsamling af big data. Dataarkitekter er essentielle, kreative problemløsere, der bruger en række programmeringsværktøjer til at designe og innovere løsninger til at administrere og lagre data for organisationer.

Hvad laver en dataarkitekt?

Dataarkitekter hjælper virksomheder med at nå strategiske datastyringsmål. De arbejder også med dataingeniører og softwaredesignere for at udvikle planer for at integrere nye databaser. Nogle yderligere ansvarsområder for en dataarkitekt omfatter:

  • Evaluering af en virksomheds nuværende databaser og dataarkitektur
  • Planlægning af end-to-end datamodeller til analyse og forbrug
  • Kodning af dataarkitektur og kombination af eksisterende databaser
  • Undersøgelse af nye dataindsamlingsmetoder
  • Opdatering og overvågning af databaser
  • Vedligeholdelse af databasesikkerhed
  • Oprettelse af databasestandarder for at sikre databasens sikkerhed
  • Kommunikere med topledere og interessenter for at vurdere deres behov og mål

Gennemsnitsløn for dataarkitekter

Den nationale gennemsnitlige løn for en datavarehusarkitekt i USA er $139.370 om året, mens nogle lønninger for dataarkitekter varierer fra $80.000 til $165.000 om året. De fleste dataarkitekter arbejder på fuld tid, deltid eller på kontraktbasis. Deres gennemsnitlige årlige indkomst kan variere afhængigt af deres geografiske placering, softwareekspertise, uddannelsesniveau og den branche, de arbejder i.

Relateret: 20 efterspurgte informationsteknologijob, der betaler godt

Sådan bliver du dataarkitekt

Der er et par krav, du skal opfylde, før du kan blive dataarkitekt. Her er nogle af de trin, du kan tage for at blive dataarkitekt:

1. Få din bachelorgrad

Potentielle dataarkitekter er normalt forpligtet til at have en bachelorgrad i computerteknik, datalogi, informationsteknologi eller et beslægtet område som minimum. Studerende lærer væsentlige færdigheder til dataarkitektur ved at gennemføre kursusemner som webudvikling, computerprogrammering, systemanalyse, operativsystemer og teknologiarkitektur.

2. Få en praktikplads

De fleste entry-level IT-job foretrækker kandidater, der har en vis erfaring med informationsteknologi. Den bedste måde at få erfaring på begynderniveau er at gennemføre et praktikophold på college eller lige efter college. Et praktikophold hjælper med at lære de studerende de nødvendige færdigheder, de har brug for for at forberede sig til job inden for IT-området. I løbet af et praktikophold kan de lære færdigheder såsom netværksstyring, applikationsarkitektur og performance management.

Relateret: 10 fordele ved at tage et praktikophold

3. Få erfaring med IT

Dataarkitekter er i ledende stillinger. Dette betyder, at potentielle dataarkitekter muligvis skal avancere i informationsteknologiindustrien, før en arbejdsgiver ansætter dem til at udfylde denne stilling. Personer, der er interesseret i dataarkitektur, kan have brug for tre til fem års erfaring og demonstreret projektsucces, før de bliver dataarkitekter. Nogle job, der kan hjælpe fremtidige dataarkitekter, er programmerings- eller databaseadministrationsjob.

4. Gennemfør professionelle certificeringer

Professionelle certificeringer er valgfrie, men de kan hjælpe med at forbedre en dataarkitekts CV. Den mest populære certificering er Certified Data Management Professional. Instituttet for Certified Computing Professionals administrerer denne certificering, og den kræver, at kandidater har mindst to års erhvervserfaring inden for IT og en bachelorgrad, før de kan tage certificeringseksamenen.

It-professionelle kan også overveje Certified Data Management Professional (CDMP), der er en del af Data Management Association International (DAMA). Denne certificering fokuserer ikke på et specifikt program og giver kandidater en legitimation inden for generel databasestyring.

5. Overvej en kandidatgrad

Mange virksomheder foretrækker dataarkitekter, der har en kandidatgrad i datalogi eller datalogi. Avancerede kurser til en kandidatgrad kan lære eleverne anvendt statistik, datamining, dybdegående programmering og datavidenskabsalgoritmer.

Kasper Henriksen
Kasper Henriksen Dataarkitekter analyserer den nuværende datainfrastruktur for virksomheder, før de planlægger og implementerer fremtidige databaser, der bruges af hundredvis eller nogle gange tusindvis af brugere. Dataarkitekter skal besidde fremragende kreative tænkeevner og designfærdigheder for at fuldføre deres opgaver og projekter med succes. At forstå dataarkitektens karrierevej kan hjælpe dig med at afgøre, om det er en karriere, du gerne vil forfølge.