Hvad Er En Cybersikkerhedsingeniør?

Hvad Er En Cybersikkerhedsingeniør?

Cybersikkerhedsingeniører er værdifulde aktiver for enhver virksomhed, virksomhed eller organisation. Disse fagfolk er eksperterne, der beskæftiger sig med den overordnede sikkerhed af online netværk og datasystemer i de organisationer, de arbejder for. At arbejde som cybersikkerhedsingeniør kræver et veludviklet sæt færdigheder, der er unikke for de roller, de almindeligvis udfylder. I denne artikel vil vi undersøge, hvad en cybersikkerhedsingeniør er, hvad de laver, hvordan man bliver et og et par spørgsmål, der er fælles for at forfølge en karriere inden for dette felt.

Hvad er en cybersikkerhedsingeniør?

En cybersikkerhedsingeniør udfører informationssikkerhedsfunktioner, der omfatter design, udvikling og implementering af højt sikrede netværksløsninger, der beskytter mod cyberangreb og hacking-trusler. Cybersikkerhedsingeniører udfører nogle gange rollen som datasikkerhedsingeniør og websikkerhedsingeniør i virksomheder og organisationer.

Relateret: Lær om at være systemingeniør

Hvad laver en cybersikkerhedsingeniør?

I bredeste forstand arbejder cybersikkerhedsingeniører med informationssikkerhedskoncepter og applikationer til at designe og indføre sikkerhedsforanstaltninger, der beskytter netværk og datasystemer mod cyberangreb. Disse fagfolk påtager sig almindeligvis udvikling, vurdering og initiering af sikkerhedssystemer og undersystemer, og de vil arbejde sammen med andre it-professionelle om at ændre, ændre eller indsætte computerkoder for at afbøde sårbarheder.

Cybersikkerhedsingeniører udgør en del af et it-team i en organisation, og de arbejder sammen med andre afdelinger på tværs af en organisation for at sikre løbende informationssikkerhed. Yderligere ansvarsområder, som cybersikkerhedsingeniører kan påtage sig, omfatter:

  • Penetrationstest: Evaluering af en organisations computernetværk, applikationer og datasystemer for sårbarheder
  • Netværksvedligeholdelse: Installation, test og konfigurationer af netværksinfrastrukturer
  • Sikring af IT-systemer: Definering af protokoller og installation og konfiguration af sikkerhedsenheder

Relateret: Lær om at være informationssikkerhedsanalytiker

Gennemsnitsløn for cybersikkerhedsingeniører

Den nationale gennemsnitlige løn for en cybersikkerhedsingeniør i USA er $106.240 om året. Afhængigt af hvor cybersikkerhedsingeniører arbejder, hvor de bor, og hvad deres rolle er i en organisation, kan disse fagfolk se en række i årsløn.

Nogle virksomheder giver en indkomst væsentligt højere end gennemsnittet, mens andre kompenserer lige omkring gennemsnittet eller lavere. Lønninger til cybersikkerhedsingeniører er også forskellige i staterne. Nogle af de højest betalende områder, inklusive District of Colombia, for cybersikkerhedsingeniører er:

  • Oregon: $108.424 om året
  • Virginia: $112.792 om året
  • Californien: $119.878 om året
  • Washington DC: $120.089 om året
  • New Jersey: $128.288 om året

Sådan bliver du en cybersikkerhedsingeniør

Hvis du er interesseret i en karriere som cybersikkerhedsingeniør, skitserer følgende trin processen for at komme dertil:

1. Undersøg de roller, du er interesseret i at forfølge

Først skal du bestemme, hvilke aspekter af cybersikkerhed du er interesseret i at lære. For eksempel fokuserer cybersikkerhedsingeniører stærkt på design og konstruktion af informationssikkerhedssystemer, applikationer og enheder. Et andet relateret felt inden for cybersikkerhed er en cybersikkerhedsanalytiker, som også omfatter it-sikkerhed, men med fokus på at finde og afbøde trusler og udvikle løsninger, som sikkerhedsprofessionelle kan implementere.

2. Optjen din bachelor gennem et akkrediteret program

Når du kender det felt, du vil forfølge, skal du opnå en bachelorgrad i cybersikkerhed, informationssikkerhed eller et andet relateret felt. En fireårig uddannelse i informationssikkerhed inkluderer typisk kurser som datalogi, dataanalyse, kryptologi, netværkskommunikation, netværksinfrastrukturer og mere.

3. Få certificering i dit grad felt

Efter at have opnået din bachelorgrad, kan du vælge at forfølge professionelle certificeringer gennem akkrediterede programmer. Disse certificeringer er normalt frivillige, men de er fremragende legitimationsoplysninger at have, fordi de viser din ekspertise og fortsatte udvikling.

De fleste af de certificeringer, der er tilgængelige for it- og cybersikkerhedsingeniører, kræver, at du tager og består en eksamen, og nogle har forudgående eksamenskrav, du skal opfylde, før du er berettiget til at tage eksamen. For eksempel kan din fireårige uddannelse, et minimum antal års erfaring eller en anden specifik forudsætning være nødvendig for at tage en professionel certificeringseksamen.

4. Forfølge en kandidatgrad inden for dit felt

Selvom det ikke er nødvendigt at gå ind i din karriere, kan en kandidatgrad som en mastergrad i cybersikkerhed eller informationssikkerhed hjælpe dig med at fremme din karriere og lønklasse. Hvis du vælger at opnå din kandidatgrad, har du flere muligheder for at specialisere dig i et specifikt underområde af cybersikkerhed. For eksempel kan du finde kandidatuddannelser med fokus på kryptologi, cyberterrorisme, autentificeringsteknologier og netværksarkitektur.

5. Gennemfør et praktikophold for at få adgang til feltet

En anden valgfri måde at få mere erfaring på området er at deltage i et praktikophold. Dette er en glimrende måde at teste dine evner og få værdifuld professionel erfaring. Et praktikophold giver dig også mulighed for at evaluere din pasform i forskellige virksomheder, mens du lærer at interagere og samarbejde med forskellige teams.

Relateret: 5 trin til at blive netværksingeniør og netværksingeniør-certificeringer

Ofte stillede spørgsmål om at være cybersikkerhedsingeniør

Hvis du har spørgsmål om at forfølge en karriere som cybersikkerhedsingeniør, kan følgende ofte stillede spørgsmål give yderligere indsigt i dette meget givende erhverv:

Hvordan er arbejdsmiljøet for en cybersikkerhedsingeniør?

Da cybersikkerhedsingeniører kan udføre en række IT-sikkerhedsroller, finder de også arbejde i en række forskellige indstillinger. Mange cybersikkerhedsingeniører arbejder i banker for at holde disse komplekse netværk sikre og effektive, i store detailvirksomheder, i offentlige myndigheder og endda i nonprofitsektoren. Uanset hvor der er et netværk og vigtige og følsomme data, vil cybersikkerhedsingeniører sandsynligvis være en del af it-afdelingen.

Hvilke færdigheder er nødvendige for at få succes som cybersikkerhedsingeniør?

At arbejde som cybersikkerhedsingeniør kræver en række både hårde færdigheder og bløde færdigheder. Når de arbejder med følsomme data og sikrer netværk, anvender disse fagfolk almindeligvis analytiske færdigheder, tekniske færdigheder, problemløsningsevner og matematiske færdigheder. Afhængigt af den professionelles rolle, kan tekniske færdigheder blive specifikke med ting som kodning, opbygning af netværksinfrastruktur og mere. Bløde færdigheder, der hjælper i professionen, omfatter teamwork, kommunikation og kreativ tænkning.

Hvordan kan en cybersikkerhedsingeniør komme videre i deres karriere?

Ud over at forfølge en kandidatgrad kan cybersikkerhedsingeniører avancere i deres karriere ved at opnå professionelle certificeringer. Der er mange tilgængelige for specifikke koncentrationer. Cybersikkerhedsprofessionelle kan også fortsætte med at anvende deres færdigheder og ekspertise i de organisationer, de arbejder for, for at avancere i virksomheden og opnå direktør-, associerede eller ledende roller.

Martin Aagaard
Martin Aagaard Cybersikkerhedsingeniører er værdifulde aktiver for enhver virksomhed, virksomhed eller organisation. Disse fagfolk er eksperterne, der beskæftiger sig med den overordnede sikkerhed af online netværk og datasystemer i de organisationer, de arbejder for. At arbejde som cybersikkerhedsingeniør kræver et veludviklet sæt færdigheder, der er unikke for de roller, de almindeligvis udfylder. I denne artikel vil vi undersøge, hvad en cybersikkerhedsingeniør er, hvad de laver, hvordan man bliver et og et par spørgsmål, der er fælles for at forfølge en karriere inden for dette felt.