Hvad Er En COO?

Hvad Er En COO?

En Chief Operating Officer (COO), også kaldet en driftsdirektør, er en ledende medarbejder, der fører tilsyn med et firmas forretningsdrift og sikrer finansiel stabilitet og vækst. De præcise opgaver og ansvar for en COO vil variere fra virksomhed til virksomhed, afhængigt af virksomhedens størrelse og setup, samt den administrerende direktørs specifikke behov.

Hvad laver en COO?

Generelt er COO'en ansvarlig for den praktiske implementering af forretningsmål. En COO's opgaver og ansvar strækker sig typisk over flere, hvis ikke alle, afdelinger i en virksomhed. Det betyder, at disse fagfolk kræver en bred vifte af færdigheder og erfaring for at kunne udføre deres opgaver.

En COO's daglige opgaver kan omfatte:

 • Udvikling og implementering af forretningsstrategier og politikker
 • Kommunikation af strategier og politikker til medarbejderne
 • Overvåge personaleledelse
 • Overvågning af den daglige forretningsdrift og sikring af effektivitet
 • Sikre, at passende administrative og rapporteringsprocedurer er på plads
 • Overvågning af markedsføring og salg
 • Overvågning af forskning og udvikling
 • Rapportere til den administrerende direktør og rådgive denne om eventuelle vigtige begivenheder

Gennemse Chief Operations Officer (COO) job

Gennemsnitsløn

Den løn, som en COO kan tjene, varierer afhængigt af mange variabler, såsom virksomhedens størrelse og placering, uddannelsesniveauet og erfaringen for kandidaten og branchen. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på lønlinket nedenfor:

National gennemsnitsløn: $119.064 om året

COO krav

At blive COO kræver ofte en kombination af følgende elementer:

Uddannelse

Selvom der ikke er faste uddannelseskrav, har de fleste COO'er mindst en bachelorgrad i erhvervslivet eller et område, der er relevant for deres branche. En bachelorgrad, der er særligt velegnet til jobbet, er en Bachelor of Business Administration (BBA), som omfatter kurser i relevante fag som regnskab, forretningsmatematik, informationssystemer og økonomi. Et BBA-program tilbyder ofte praktikmuligheder, som kan hjælpe håbefulde COO'er med at begynde at tjene relevant on-the-job-erfaring så hurtigt som muligt.

Afhængigt af en virksomheds branche og behov kan en COO også forfølge en mastergrad, såsom en Master of Business (MBA) grad, der giver kandidater mulighed for at specialisere sig inden for et område, uanset om det er ledelse, marketing, iværksætteri eller finans. Dette program videreudvikler også viden inden for nøglefag, der har direkte relevans for en COO's ansvar og opgaver. Derudover kan arbejdsgivere foretrække kandidater, der har denne kvalifikation.

Uddannelse

Da jobbet som COO typisk involverer at føre tilsyn med flere afdelinger, kræver det en dybdegående forståelse af stort set alle aspekter af en virksomhed. Selvom uddannelse udstyrer en kandidat med værdifuld viden, har en COO brug for mange års on-the-job-erfaring for at kunne udføre deres ansvar. Mange kandidater arbejder sig op gennem en virksomheds rækker over mange år, hvor de får viden om de forskellige aspekter af forretningen, samt stor ledelseserfaring.

Certificeringer

Kandidater kan opnå certificeringer for at forbedre deres færdigheder og tilføje til deres CV. C-Suite Institute tilbyder for eksempel COO-C executive certificeringsprogram, der fokuserer på driftsledelse. Selvom kandidater ikke behøver formelle kvalifikationer for at få adgang til dette program, er udvælgelsesprocessen ret streng, og de fleste ansøgere har enten en bachelor- eller mastergrad. Uddannelsen varer kun tre dage og består af følgende moduler:

 • Grundlæggende modul: Tilbyder kurser inden for emner som udøvende ledelse, strategi og beslutningstagning
 • Kernemodul: Dækker emner som at lede og lede organisationspolitik, kommunikation, forandring, mennesker og innovation
 • Ekspertisemodul: Fokuserer på avanceret driftsledelse
 • Praktisk modul: Lærer kandidater at udvikle og implementere en effektiv COO-strategi

Færdigheder

Udover mange års erfaring har en COO også brug for en bred vifte af færdigheder for at kunne klare den kompleksitet og mangfoldighed, som dette job indebærer. Her er nogle vitale færdigheder:

 • Fleksibilitet: Da jobbet som COO indebærer at arbejde med flere afdelinger og i en række forskellige discipliner, skal de være fleksible og tilpasningsdygtige. Derudover kan en COOs ansvar og fokus ændre sig i takt med at en virksomhed udvikler sig, hvilket også kræver fleksibilitet.

 • Lederevner: Da COO'er er ansvarlige for stort set alle aspekter af intern drift og skal overvåge og lede flere afdelinger i en virksomhed, skal de træffe hurtige og svære beslutninger og skal have evnen til at inspirere og motivere et tværfagligt team.

 • Kommunikation og interpersonelle færdigheder: Succesen med en COO's job afhænger af opbygning og vedligeholdelse af relationer, uanset om det er med en administrerende direktør, senior- eller afdelingsledere eller andre medarbejdere. At gøre det kræver fremragende kommunikationsevner og interpersonelle færdigheder.

 • Problemløsningsevner: En COO skal finde løsninger på udfordringer, der kan påvirke den daglige drift eller en virksomheds lønsomhed. Dette kræver, at man overvejer alle vinkler af et problem og alle aspekter af virksomheden, samt kreativ tænkning.

 • Strategisk tænkning: COO'en skal tænke strategisk og konstant overveje mere effektive måder at gøre tingene på, så driften kører effektivt, og virksomheden forbliver økonomisk stabil.

COO arbejdsmiljø

COO'er arbejder i forskellige industrier og sektorer, herunder føderale regeringer, store virksomheder og produktionsvirksomheder. Jobbet som COO involverer den interne drift af en virksomhed eller institution, så de arbejder normalt i et kontorlokale og besøger forskellige afdelinger, er i kontakt med andre ledende medarbejdere og deltager i møder. Arbejdsmiljøet for disse fagfolk omfatter typisk også følgende:

 • Lange timer: COO'ers ansvar og pligter kræver ofte overarbejde og lange timer, især i situationer, hvor de overvåger og styrer væksten af ​​en virksomhed eller leder operationer i perioder med forandring.

 • Pres: Jobbet indebærer nødvendigvis meget ansvar og pres. Det betyder, at COO'er skal være følelsesmæssigt intelligente, disciplinerede og fokuserede.

 • Stadig skiftende rolle: En COO's pligter og ansvar er ofte ikke klart afgrænset, da disse vil ændre sig, efterhånden som en virksomhed udvikler sig og udvikler sig. En COO skal være åben over for forandringer og inkonsekvenser for at kunne navigere i jobbets udfordringer.

 • Sporadiske rejser: Selvom en administrerende direktør har en tendens til at være involveret i en virksomheds eksterne anliggender, kan en COO være nødt til at rejse fra tid til anden for at deltage i konferencer og møder.

Sådan bliver du COO

Der er ingen bestemt vej at følge, hvis du ønsker at blive COO. Du kan dog overveje at tage følgende trin:

 1. Få en bachelorgrad. Minimumsuddannelseskravet for en COO er typisk en bachelorgrad i erhvervslivet eller et beslægtet område. Overvej at tjene en BBA eller en grad, der er specifik for din ideelle branche eller område for at udvikle det nødvendige grundlag.

 2. Overvej en kandidatgrad. Selvom minimumskravet til uddannelse er en bachelor, kan opnåelse af en kandidatgrad yderligere udvikle dine færdigheder, demonstrere din dedikation til professionel vækst og give dig flere muligheder. Overvej en MBA, som tilbyder kurser i økonomi, statistiske metoder, ledelse, finansiering, marketing og andre emner, der er relevante for en COO's arbejde.

 3. Få omfattende erfaring. Udover uddannelse har en COO ofte brug for mindst 15 års erhvervserfaring i erhvervslivet, hvoraf mindst fem af dem skulle have været i en ledende stilling. Da jobbet har et bredt spænd, har en COO desuden brug for enten erfaring eller en dybdegående forståelse af de forskellige aspekter af en virksomhed. Sørg for at sætte professionelle mål for avancement inden for en virksomhed eller til eksterne stillinger for at sikre opadgående progression til lederskab.

 4. Fuldstændige certificeringer. Efterhånden som du avancerer til nye stillinger, kan du også supplere din uddannelse og erhvervserfaring med relevante certificeringer. Overvej branchespecifikke certificeringer eller dem, der udvikler dine ledelsesevner og forbereder dig til lederroller på C-niveau.

 5. Ansøg om åbne COO-stillinger. Opret et klart og omfattende CV, der beskriver din omfattende faglige baggrund og fremhæver dine avancerede færdigheder. Gennemgå åbne jobstillinger, du vil søge til, og brug nøglefærdigheder, erfaringer og andre sætninger for bedre at tilpasse dine kvalifikationer til arbejdsgivernes forventninger.

COO jobbeskrivelse eksempel

Vi er en hurtigt voksende virksomhed, der søger en erfaren COO til at guide og koordinere forretningsdriften i denne tid med vækst og forandring. Vores ideelle kandidat skal have indgående kendskab til forskelligartet virksomhedsdrift, samt stor erfaring med udvikling og implementering af forretningsstrategier, overvåge den daglige forretningsdrift og kvalitetskontrol samt styring af personaleudviklingsprogrammer.

Vi søger en selvkørende kandidat, en selvstændig og kreativ tænker og en stærk leder. Ansøgere skal have minimum 10 års erfaring, hvoraf mindst fem år har været i en toplederstilling, og vi vil give fortrinsret til kandidater, der har en MBA.

Relaterede karrierer

Hvis du er interesseret i rollen som COO på lederniveau, så overvej også disse job:

 • Administrerende direktør
 • Driftsleder
 • Chief marketing officer
 • Produkt marketing manager

Marc Pihl
Marc Pihl En Chief Operating Officer (COO), også kaldet en driftsdirektør, er en ledende medarbejder, der fører tilsyn med et firmas forretningsdrift og sikrer finansiel stabilitet og vækst. De præcise opgaver og ansvar for en COO vil variere fra virksomhed til virksomhed, afhængigt af virksomhedens størrelse og setup, samt den administrerende direktørs specifikke behov.