Hvad Er En Computer- Og Informationsforsker?

Hvad Er En Computer- Og Informationsforsker?

For dem, der er interesseret i forskning og computerteknologi, kan det være et tiltalende job at forfølge at blive computer- og informationsforsker. Computer- og informationsforskere arbejder i en række forskellige industrier for at skabe fremskridt inden for computerteknologi og påvirke retningen af ​​fremtidige innovationer.

Denne karrierevej kræver detaljeret teknisk viden om specifikke videnskabelige og analytiske koncepter, der skal udvikles gennem mange års uddannelse og praktisk erfaring. Men hvis du er i stand til at mestre indholdet, kan datalogi være et lukrativt, interessant og givende arbejde. I denne artikel diskuterer vi det grundlæggende i rollen som computer- og informationsforsker, herunder trin til, hvordan man forfølger en karriere inden for datalogi og nyttige færdigheder til at lære.

Hvad er en computer- og informationsforsker?

En computer- og informationsforsker er en professionel, der anvender deres omfattende viden om datalogi til at forske, skabe og forbedre teknologi inden for ethvert område. Computer- og informationsforskere er eksperter inden for deres felt, der driver innovation ved at studere komplekse computerproblemer og udvikle løsninger. De kan arbejde i næsten enhver industri eller sektor på grund af, hvor vigtig den teknologiske udvikling er for det moderne samfund. Computer- og informationsvidenskabsmænd samarbejder jævnligt med blandt andre civilingeniører, spildesignere, medicinske fagfolk og softwareudviklere.

Relateret: 12 gode tekniske job for it-professionelle

Hvad laver en computer- og informationsforsker?

Computer- og informationsforskere kan vælge en række specifikke karriereveje afhængigt af deres interesser inden for datalogi, som kan omfatte nogle af følgende opgaver:

 • Design programmer
 • Forskning
 • Udvikle teorier
 • Udgive bøger
 • Programmer robotter
 • Design hardware
 • Undersøg ligninger

Uanset om de arbejder i underholdning, offentlige tjenester eller i en tænketank, bruger computer- og informationsforskere det meste af deres tid på at bruge kreativitet til at løse problemer og udforske de mulige anvendelser af computersystemer. Data- og informationsforskere kan direkte påvirke menneskers livskvalitet ved at udvikle vigtige innovationer.

Sådan bliver du computer- og informationsforsker

Mange arbejdsgivere søger at ansætte computer- og informationsforskere for at forblive konkurrencedygtige inden for deres felt og drage fordel af de seneste teknologiske fremskridt. Du kan blive computer- og informationsforsker ved at forfølge en avanceret datalogiuddannelse og regelmæssigt finde måder at anvende din viden på i en virkelig situation. Hvis du er interesseret i at blive computer- og informationsforsker, så brug disse trin som en guide:

 1. Få en bachelorgrad
 2. Få en praktikplads
 3. Få en kandidatgrad
 4. Undersøg arbejdsmarkedet
 5. Vælg en specialitet

1. Få en bachelorgrad

At have en bachelorgrad inden for et område relateret til datalogi er en vigtig kvalifikation for at arbejde som datamatiker og informationsforsker. Når du ansøger om colleges, skal du undersøge, hvilke skoler der har de bedste datalogi-programmer og vælge skoler, der har klasser, du er interesseret i. Tag en række forskellige klasser om teknologi, software, matematik og teknik for at lære, hvilket område af datalogi du bedst kan lide arbejder med. Nogle almindelige bachelorstudier for computer- og informationsvidenskabsfolk er datalogi, softwareteknik, informationsteknologi eller programmering.

2. Få en praktikplads

Mens du er på college, kan du overveje at ansøge om praktikpladser inden for datalogi. Praktikophold kan give muligheder for læring på jobbet og give dig værdifuld erfaring til at skrive på dit CV og kandidatskoleansøgninger. Hvis det er muligt, så søg efter en stilling, hvor du får mulighed for at arbejde sammen med senior computer- og informationsforskere. I løbet af dine bachelor-praktikophold kan du begynde at opbygge dit professionelle netværk og overveje mulige jobveje.

Læs mere: Definitiv guide til praktikophold

3. Få en kandidatgrad

De fleste arbejdsgivere kræver, at computer- og informationsforskere har en ph.d., selvom nogle stillinger kan acceptere en kandidatgrad og erfaring. Graduate school er et tidspunkt, hvor du kan udvide din viden om datalogi ved at lære teorien bag forskellige processer. Du vil også udforske dine forskningsinteresser og bruge din energi på at planlægge og udføre forskningsprojekter. For at modtage en doktorgrad skal du demonstrere over for kandidatbestyrelsen, at du har ydet et væsentligt bidrag til feltet og har ekspertise inden for dit område.

4. Undersøg arbejdsmarkedet

Mens du forfølger din uddannelse, skal du studere tendenserne på det computervidenskabelige arbejdsmarked. Teknologien ændrer sig konstant, så du bør løbende tage kurser og lære om nye koncepter eller programmeringssprog. Vær opmærksom på de færdigheder, som arbejdsgiverne leder efter, så du kan være en konkurrencedygtig ansøger inden for et yderst innovativt felt.

5. Vælg en specialitet

De fleste computer- og informationsforskere vælger et speciale, som de fokuserer deres karriere på. De vil studere et område i dybden og forsøge at løse problemerne og spørgsmålene på dette felt, mens de leder efter nye måder at innovere. Nogle specialer er robotteknologi, kunstig intelligens, mikroprocessing, medicinsk teknologi, cybersikkerhed og softwareudvikling. Søg job inden for dit speciale eller søg efter en stilling, der giver dig mulighed for at øve visse tekniske færdigheder.

Relateret: 15 datalogiske job, der betaler godt

Vigtige færdigheder for en computer- og informationsforsker

For at lykkes med at anvende din datalogi viden til virkelige situationer, skal du have en god evne til at arbejde med komplekse teknologiske systemer. Arbejdsgivere leder efter jobkandidater, der har færdigheder til at udvikle deres eget potentiale og fremme deres virksomheds succes. Data- og informationseksperter arbejder ofte som en del af et team for at fejlfinde problemer, så de skal også have gode interpersonelle og kommunikationsevner. Ud over deres omfattende uddannelse bruger mange computer- og informationsforskere følgende færdigheder i deres job:

 • Problemløsning
 • Kreativitet
 • Kodningsfærdigheder
 • Analytisk tænkning
 • Projektledelse
 • Teknisk skrivning
 • Samarbejde

Gennemsnitsløn for data- og informationseksperter

Mange arbejdsgivere håber at tiltrække ekspertise fra en computer- og informationsforsker med en høj løn og gode fordele. Den gennemsnitlige løn for en computer- og informationsforsker er $103.292 om året, hvilket tjener mere end den gennemsnitlige forsker i alle fag. Computer- og informationsforskere kan øge deres indtjeningspotentiale ved at lære nye færdigheder eller ved at arbejde med teknologivirksomheder om store projekter. Mere erfarne computer- og informationsforskere kan også overveje at undervise i collegeklasser ud over deres forskningsarbejde.

Karriereudsigter for computer- og informationsforskere

Efterhånden som teknologien udvikler sig, stiger efterspørgslen efter computer- og informationsvidenskabsmænd konstant. Ifølge US Bureau of Labor Statistics (BLS) er den forventede vækst for denne rolle 16% for 2018 til 2028, hvilket anses for meget hurtigere end gennemsnittet. Arbejdsmarkedet for datamatikere og informationsforskere forventes at stige meget hurtigere end andre erhverv, hvilket giver dem store karrieremuligheder og muligheder for vækst. Selvom feltet er lille og specifikt, er det højt værdsat for at drive innovation og forretningssucces.

Kristine Steffensen
Kristine Steffensen For dem, der er interesseret i forskning og computerteknologi, kan det være et tiltalende job at forfølge at blive computer- og informationsforsker. Computer- og informationsforskere arbejder i en række forskellige industrier for at skabe fremskridt inden for computerteknologi og påvirke retningen af fremtidige innovationer.