Hvad Er En Chief Experience Officer?

Hvad Er En Chief Experience Officer?

For at holde deres kunder tilfredse og vende tilbage til dem, fokuserer virksomheder mere på at forbedre kundeoplevelsen. En chief experience officer, eller CXO, er den executive guide, der hjælper organisationer med at skabe fokuserede strategier og praksis, der kan føre til kundefastholdelse. I denne artikel forklarer vi, hvad en chief experience officer er, hvad de laver, og hvorfor deres rolle er vigtig for virksomheder, der søger at forbedre deres kundeoplevelse.

Hvad er en erfaringschef?

En chief experience officer er en virksomhedsleder, der uddanner og hjælper virksomheder med at skabe en bedre kundeoplevelse. De fungerer som kundeambassadør, forbinder virksomheder med deres kunder og hjælper med forretningsvækst og kunderelationer. De fem nøgleroller for en CXO inkluderer:

 1. Katalysator: CXO'er arbejder på at få virksomheden begejstret og motiveret til at gøre kundeoplevelsen til en prioritet over fremstilling af varer og levering af tjenester.
 2. Mester: CXO'er kæmper for ønsker og behov hos en virksomheds kunder, hvilket sikrer, at organisationen værdsætter hver enkelt kunde.
 3. Guide: CXO'er sørger for, at de udstyrer en virksomhed med værktøjer og råd til at tilbyde kunderne en personlig oplevelse.
 4. Designer: Ved at bruge en virksomheds muligheder skaber CXO'er programmer for at give en fremragende kundeoplevelse.
 5. Orchestrator: CXO'er tilpasser de forskellige komponenter i forretningsdriften for at skabe en behagelig oplevelse for kunderne.

Relateret: Kundeoplevelse: Definition og betydning

Hvad laver erfaringschefer?

En CXO planlægger strategier og politikker for at hjælpe en organisation med at nå sit mål med at prioritere kundeoplevelse. Deres job består i at planlægge, overvåge og arrangere aktiviteter, som en virksomhed kan gennemføre for at skabe en kundefokuseret tilgang. Deres arbejdsopgaver omfatter ofte:

 • Supervision af et team af udviklere, designere og forskere, der arbejder på at forbedre brugeroplevelsen
 • Undervisning af organisationen om kundens livscyklus og købers rejse
 • Fremhæv vigtigheden af ​​at forstå kunderne og deres motivationer
 • Lancering af kampagner for at forbedre brandimage, kundetilfredshed og loyalitet
 • Understøtte kundernes behov under udvikling og eksekvering af organisationsprojekter
 • Sporing og måling af kundeerhvervelse og fastholdelse
 • At lære og forstå kundernes ønsker

Relateret: Oprettelse af en kundecentreret kultur

Hvordan bliver man en chief experience officer

Du kan følge disse trin for at blive en chief experience officer:

1. Få din bachelorgrad

Selvom der ikke er nogen uddannelseskrav til en CXO, kan en bachelorgrad være nyttig til at finde et job. Majors at overveje at forfølge inkluderer:

 • Public relations
 • Markedsføring
 • Forretningsadministration
 • engelsk eller kreativ skrivning
 • Politik eller historie
 • Kommunikation eller medier

2. Lær at bruge marketingkanaler

For bedre at forstå, hvordan digitale platforme fungerer, såsom hjemmesider og apps, og traditionelle annonceringsmetoder, såsom radio og post, hjælper det at få erfaring med at bruge disse kanaler. Meget af en CXO's job involverer at administrere marketingkanaler og designe forbedringer for at forbedre kundeoplevelsen, så det er nyttigt at vide, hvordan disse kanaler kan fungere og påvirke brugerne.

3. Videreuddanne dig

Overvej at opnå en mastergrad i en kundeoplevelsesrelateret hovedfag. Fordi CXO-stillingen stadig er en ret ny titel, vil kurser muligvis ikke direkte dække rollen, men vil stadig være relevante. At få en kandidatgrad kan hjælpe dig med at lære mere om områder af undersøgelser relateret til kundeoplevelsen.

4. Få erhvervserfaring

De fleste arbejdsgivere leder efter en med mindst 10 års erhvervserfaring til at blive en chief experience officer. Jobs at overveje at starte med at opbygge overførbare færdigheder til en CXO-stilling inkluderer:

 • Salg
 • Markedsføring
 • Projektledelse
 • Public relations
 • Kommunikation
 • Kunde service
 • Ledende stillinger

5. Find et CXO job

Efter at have fået erhvervserfaring og opbygget dine kompetencer, søg en stilling som CXO. Sørg for at angive al din relevante erfaring og uddannelse på dit CV, når du indsender ansøgninger.

Hvorfor er erfaringschefer vigtige?

Da kundeoplevelse bliver mere af en prioritet for virksomheder, søger mange at ansætte en CXO til at hjælpe med at vejlede dem i deres kundefokuserede indsats. Nogle grunde til, at en CXO er vigtig for en virksomhed at have, omfatter:

Skaber sammenhæng

Gennem gennemgang af kundeinteraktioner sikrer CXO'er, at virksomheder giver en ensartet kundeoplevelse, så forbrugerne ved, hvad de kan forvente. De sikrer, at virksomhedens brandbudskab er konsistent på tværs af alle stadier af købsprocessen.

Stigende udgifter

Opbygning af en loyal kundebase kan hjælpe med at øge kundernes forbrug. Jo mere tilfredse kunder er, jo større er sandsynligheden for, at de bruger flere penge. En CXO bruger kundefokuserede strategier til at øge loyaliteten og skabe et godt investeringsafkast (ROI) for en virksomhed.

Relateret: En komplet guide til, hvordan man beregner ROI

Forbedre fastholdelse

Ved at fokusere på, hvad kunderne ønsker og har brug for fra en virksomhed, hjælper en CXO organisationer med at beholde deres kunder. CXO'er fokuserer deres energi på at fastholde eksisterende kunder gennem strategier, såsom at bede forbrugere om feedback på, hvordan de kan forbedre deres oplevelse.

Udvikle sammenhængskraft

Virksomheder bruger deres brandimage til at formidle, hvad de ønsker, at deres produkter eller tjenester skal betyde for deres kunder. Gennem overvågning kan en CXO lære, hvilken effekt en virksomheds stemme har på sine kunder og forbedre brandets omdømme.

Relateret: Vejledning til kundeservice

Foretag forbedringer

Gennem brug af dataanalyseværktøjer, såsom kundeundersøgelser, kan en CXO finde forbedringsområder i købsprocessen og give tips til at overkomme dem. For eksempel kan en CXO foreslå en virksomhed at skifte til en automatisk udfyldningsfunktion til gæsteudtjekning i stedet for at få kunderne til manuelt at indtaste deres adresse og kreditkortnummer for hvert nyt køb for at hjælpe med at fremskynde processen.

Fælles cheferfaring officer færdigheder

En CXO er både en visionær og datadrevet professionel, der hjælper virksomheder med at tilfredsstille deres kunder. Her er nogle færdigheder, der kan være nyttige for dig at få succes som CXO:

 • Kommunikation: En CXO bruger kommunikationsevner til at opmuntre interne medarbejdere til at bruge kundefokuserede strategier og til at indsamle information fra kunder for at forbedre deres oplevelser.
 • Multitasking: Da CXO'er organiserer flere kundefokuserede strategier for en virksomhed, organiserer og prioriterer de, hvilke virksomheden skal arbejde på først.
 • Kreativ: Når de løser problemer, tager CXO'er ofte en kreativ tilgang ved at bruge nye ideer, når det er muligt.
 • Bevidsthed: For at skabe relevante strategier holder en CXO sig ajour med aktuelle begivenheder og trends.
 • Driven: For at tilpasse sig skiftende kunder, vil CXO'er konstant lære nye strategier og ideer.
 • Analyse af data: Når CXO'er opretter strategier, undersøger brugerdata og gennemgår deres konkurrenters styrker og svagheder for at identificere tendenser.

Herman Mogensen
Herman Mogensen For at holde deres kunder tilfredse og vende tilbage til dem, fokuserer virksomheder mere på at forbedre kundeoplevelsen. En chief experience officer, eller CXO, er den executive guide, der hjælper organisationer med at skabe fokuserede strategier og praksis, der kan føre til kundefastholdelse. I denne artikel forklarer vi, hvad en chief experience officer er, hvad de laver, og hvorfor deres rolle er vigtig for virksomheder, der søger at forbedre deres kundeoplevelse.