Hvad Er En Chef De Partie?

Hvad Er En Chef De Partie?

Kokke spiller en vigtig rolle i at tilberede ingredienser og opskrifter på en række forskellige steder. Mange kokke arbejder i restauranter, selvom de også kan arbejde for hoteller og resorts, krydstogtsrederier og sundhedsfaciliteter. Når en kok fokuserer på et område af forberedelse, såsom et bestemt produktionsområde eller sektion af køkkenet, er de kendt som en linjekok eller chef de partie. I denne artikel vil vi diskutere rollen som en chef de partie, og hvordan man forfølger denne karrierevej.

Hvad er en køkkenchef?

En chef de partie, også kaldet en stationskok eller linjekok, er ansvarlig for et bestemt produktionsområde i en foodservice-virksomhed. I større køkkener kan en chef de partie have assistenter eller souschefer til at hjælpe med forberedelsestrinene, som ofte omtales som "første kok", "anden kok" og så videre baseret på erfaringsniveau og rangering. I små til mellemstore køkkener er en festchef ofte den eneste person, der arbejder i et forberedelsesområde. Eksempler på chef de partie-titler inkluderer:

 • Sautee-kok: Tilbereder alle sauterede genstande og deres saucer i et køkken

 • Stegekok: Tilbereder alt stegt og braiseret kød og deres saucer i et køkken

 • Fiskekok: Tilbereder alle fiskeretter og deres saucer og kan også stå for fiskeslagtning

 • Friturekok: Tilbereder alle stegte genstande i et køkken

 • Suppekok: Tilbereder al suppe i et køkken

 • Tilberedning af forretter: Tilbereder varme appetitvækkere og andre forretter, der ikke overlapper med andre kokke-roller

 • Grillkok : Tilbereder alle grillede madvarer i et køkken

 • Grøntsagskok: Tilbereder alle grøntsager i et køkken

 • Pantrychef: Tilbereder alle kolde retter i et køkken, såsom kolde forretter, salater og charcuterivarer

 • Slagter: Tilbereder kød og fjerkræ til madlavning ved hjælp af de korrekte slagtningsmetoder

 • Konditor: Tilbereder alt bagværk, herunder brød, kager, kager og andre desserter

I nogle køkkener vil en chef de partie håndtere flere områder, såsom supper, hovedretter og grøntsager eller alle kødretter.

Relateret: Lær om at være kok

Hvad laver en festchef?

Afhængigt af det område, kokken de partie er forbi, skal de opfylde visse pligter og ansvar for at tilberede retter og følge opskrifterne fra etablissementet. Nogle af de mest almindelige opgaver omfatter:

 • Tilberedning af ingredienser ved at hakke, måle, slagte og veje
 • Håndtering af inventar
 • Tilsyn med andre kokke
 • Følger og håndhæver alle sundheds- og hygiejnestandarder i køkkenet
 • Koordinering med andre festkokke i køkkenet
 • Assistere køkkenchefen med at lave nye retter eller ændre opskrifter

En kok skal også vide, hvordan man bruger de forskellige køkkenudstyr, der kræves i deres stilling. For eksempel vil en grillkok have brug for at vide, hvordan man bruger både gas- og elgrill, såvel som trærøgegrill.

Gennemsnitsløn for kokken

Gennemsnitslønnen for en chef de partie i USA er $13,77 i timen. For en kok, der arbejder 40 timer om ugen, svarer denne timepris til cirka 28.642 USD om året. Dem med tre til fem års erfaring rapporterer, at de tjener et gennemsnit på $14,55 i timen, mens 10 eller flere års erfaring kan øge indtjeningspotentialet til $15,75 i timen. Kokke, der arbejder i visse byer, rapporterer også højere indtjening, herunder Denver, Colorado; Los Angeles, Californien; San Diego, Californien og New York, New York.

Sådan bliver du en festchef

Hvis du ønsker at fokusere dine kulinariske færdigheder på et bestemt område af tilberedning i et køkken, skal du følge disse trin for at arbejde hen imod at blive en chef de partie:

1. Lær at lave mad

Det første skridt i at blive en festchef er at lære at lave mad. Mange kokke går på kulinarisk skole, hvor de kan få praktisk erfaring og viden fra erfarne kokke. Ikke alle chef de partie-stillinger kræver en formel grad, men ansøgere skal demonstrere deres madlavningsevner og viden.

2. Arbejde i et køkken

Erfaring er højt værdsat i den kulinariske industri, så se efter jobmuligheder, hvor du kan lære mere om driften af ​​et storkøkken og få den erfaring, du har brug for for at komme videre i din karriere. Selvom du arbejder som opvasker eller i en anden nybegynderrolle, kan du lære af kokke, mens du ser dem forberede og servere retter.

Relateret: Lær om at være souschef

3. Overvej et certificeringsprogram

Flere professionelle organisationer tilbyder certificeringsprogrammer for kokke, såsom American Culinary Federation (ACF), som er en af ​​de mere kendte organisationer. ACF tilbyder 16 certificeringsniveauer for kokke, hvilket giver dem mulighed for at bevise deres færdigheder ved at tage skriftlige og praktiske eksamener. At tjene en eller flere certificeringer kan hjælpe dig med at komme videre i din kulinariske karriere.

Relateret: Hvad er de forskellige typer kokke?

4. Perfekte kritiske færdigheder

Kokke skal have visse færdigheder for at få succes i et tempofyldt arbejdsmiljø. Et storkøkken kan være et stressende sted at arbejde, så kokke skal kunne multi-taske og prioritere behov, efterhånden som ønsker kommer til personalet. En kok skal også være i stand til at bevare roen i stressede situationer og kommunikere effektivt. At arbejde på disse færdigheder kan hjælpe dig med at blive en bedre kok og endda øge dit potentiale til at blive køkkenchef eller chefkok i fremtiden.

Relateret: Lær om at være chefkok

Andre typer kokke

Chef de partie er kun en placering i et køkken. Hierarkiet i et storkøkken inkluderer ofte følgende:

 • Chefkok: Højeste rang i et storkøkken, ansvarlig for tilsyn og ledelse af personale, planlægning af menuen, indkøb af mad og styring af budgettet

 • Køkkenchef: Højeste rang i et køkken uden en chefkok, ansvarlig for styring af køkkenomkostninger og produktion, tilsyn med personalet og oprettelse af menuer

 • Indkøbsansvarlig: Ikke involveret i madlavning eller madlavning, men styrer lagerbeholdningen, samarbejder med leverandører og afgiver ordrer for at sikre, at køkkenet er velassorteret med mad af høj kvalitet

 • Vicekok: Også kendt som souschef, ansvarlig for de daglige aktiviteter i et køkken

 • Juniorkok: Arbejder under kokken de partie for at lære mere om miljøet og få praktisk erfaring

 • Køkkenportør: Entry-level stilling, ansvarlig for simple opgaver som at skære grøntsager og rive ost

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Leo Andreasen
Leo Andreasen Kokke spiller en vigtig rolle i at tilberede ingredienser og opskrifter på en række forskellige steder. Mange kokke arbejder i restauranter, selvom de også kan arbejde for hoteller og resorts, krydstogtsrederier og sundhedsfaciliteter. Når en kok fokuserer på et område af forberedelse, såsom et bestemt produktionsområde eller sektion af køkkenet, er de kendt som en linjekok eller chef de partie. I denne artikel vil vi diskutere rollen som en chef de partie, og hvordan man forfølger denne karrierevej.